Двете албански политички партии во власта?

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
69
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
www.fenster.mk
Случајно денеска глеам вести на канал 5,и имаше некој извештај од Брисел,као ке имало итен состанок за Македонија.
Е сеа,онака као некое дете коа ке добие кец,и иде дома и вика,мамо:исправ садови,усисав,избришав прашина,ДОБИВ КЕЦ,бев у дуќан...
у сред муабет,таа некоја дроља што била лобист за Македонија,ке дала предлог,Гвујо,за да ги избегне новите изборни инциденти,да ги прими двете албански партии во власта.
Зарем може ова да ни се деси?!!!!!!

Најубо.... А да им ја даде власта на двете албански партии, па од утре да ја тргнеме границата со Косово и Албанија?

Боже, што се не ке чуеш. Овие почнаа салам да не ебаваат и тоа во уши. Ама ако, арно ни прават додека сме овци сите ке не стрижат.

ако е ова вистина, баш ме интересира колку грујо ке испадне “маж“ ?!?
дали ќе има муда да го одбие “неморалниов“ предлог???

Ова не ми изгледа како можно и изводливо сценарио...сепак,праксата кај нас покажала најразлични варијации.
Да видиме Грујо како ќе одигра...

:tv:
nato, nato, eu, eu, usa, usa
ajde site vo glas,
vie imate dolgo grlo
i dolgi creva i ova ke go izdrzite...
na kondicija ke gi fatite:tv:

:tv:
nato, nato, eu, eu, usa, usa
ajde site vo glas,
vie imate dolgo grlo
i dolgi creva i ova ke go izdrzite...
na kondicija ke gi fatite:tv:
Убаво е кога човек живее во илузии, ќе те оставам така да не ти го расипам филмот:drk:.

Случајно денеска глеам вести на канал 5,и имаше некој извештај од Брисел,као ке имало итен состанок за Македонија.
Е сеа,онака као некое дете коа ке добие кец,и иде дома и вика,мамо:исправ садови,усисав,избришав прашина,ДОБИВ КЕЦ,бев у дуќан...
у сред муабет,таа некоја дроља што била лобист за Македонија,ке дала предлог,Гвујо,за да ги избегне новите изборни инциденти,да ги прими двете албански партии во власта.
Зарем може ова да ни се деси?!!!!!!

Ako slusame sekakva budala, Makedonija ke otide jabana.
SDSM slepo gi slusase site budali od nadvor sto ke mu kazea i donesoa katastrofalni antimakedonski resenija. Grujo mislam deka ne e tolku naiven da nasedne na vakvi eksperimenti,koi nekoi sakaat da gi sprovedat so Makedonija. Uste da se zeme SDSM vo vlasta i da imame vladeenje kako vo komunizmot t.e. ednoumie. :pos2:

А како сеа неаме едноумие?
Него не ми е јасно,со кој памет,на некој би му текнало,за да се среди ситуацијата,да ги бутнат двете албански партии у власт,пак ќе се тепаат за кој да има поише министри.Ја викам,најпаметно,еден перманентен бан од парламент,па и така и така,сеа стечајциве ваљда ке си идат од пред парламент,па да им ги отстапат шаторите.

Бериша во посредничка мисија за смирување на тензиите мегу Албанците во Македонија

Загрижен за тензиите кои владеат меѓу Албанците во Македонија, пред неделното прегласување , а со цел да помогне во нивното смирување, албанскиот премиер Сали Бериша, планира средби со лидерите на ДПА и на ДУИ, Мендух Тачи и Али Ахмети, пренесува весникот “ Лајм” . Доколку тие се согласат средбата би се одржала деновиве во Тирана.

Според истиот извор, ваква мисија од Бериша наводно побарал македонскиот премиер Никола Груевски, но тоа во македонската влада не го потврдуваат. Во написот под наслов” Бериша во мисија за намалување на тензиите” весникот понатаму потсетува дека мисија за помирување на политичките лидери на Албанците во Македонија, но за жал неуспешна, лани имал шефот на албанската држава , Бамир Топи. Во октомври, минатата година, делегација од Албанија , со мандат на претседателот Топи, престојувала во Тетово каде се сретнала само со Ахмети, бидејќи Тачи одбил да се сретне со нив. Делегацијата ја предводел Сабри Годо, почесен претседател на републиканската партија и поранешен пратеник. Мисијата Топи ја презел по инцидентите меѓу Албанците кои се случија во Парламентот.

Минатата година „најактивен“ во напорите за смирување на состојбите во албанскиот политички блок во Македонија бил Топи, заклучува весникот и додава дека, во изминатите години главно “ мисии на помирување” реализирале косовските политичари. Дистанцирањето на косовските политичари дојде по “ влошувањето на односите меѓу лидерот на ДПА, Мендух Тачи и косовскиот премиер Хашим Тачи” констатира весникот.
Превземено

Тешко дека ке бидат 2 заедно и да бидат за џабе ке седат кога има Вмро мнозинство

E sto ti znaci albanska mafija :)kade se nematt donirano pari ,mafija vo sluzba na politikata , koja e cifrata?... kolku milijardi se sobrani od albanskiot narod za lobiranje na pedofilite i lezbejkite evropski:pos2:aj imaat gegite deca za frlanje :) itaka se mnogu :vozbud:

Ако таа сама успее да ги стави ДПА и ДУИ во иста влада која ќе издржи повеќе од 6 месеци секоја и чест, ама очигледно тоа нее можно, бидејќи очите ќе си ги извадат, што да се прави кога си го шитнале газот и двете партии на две спротивставени криминални структури.

ДУИ очекуваат од прегласувањето да добијат минимум 20 пратеници наспроти 7-8 на ДПА. Во таков случај ако ДУИ добие дури само 17-18 пратеници ќе биде единствената албанска партија во власта.
Ако освојат скоро идентично,по14 пратеници сигурно ќе бидат и двете во власта само Грујо се срами да каже дека ќе му биде потребно двотретинско мнозинство.
Знаето оној Грујо,кој не прави компромиси (ама носи FYROM картички).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom