Двете албански политички партии во власта?

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
што је баби мило - то јој се снило

Веруј, многу ми е мило Македонија да направи сојуз со Русија. Најискрено. Па после да сфати Македонија еднаш засекогаш кој уствари ја дупи.

Веруј, многу ми е мило Македонија да направи сојуз со Русија. Најискрено. Па после да сфати Македонија еднаш засекогаш кој уствари ја дупи.

Не сум јас за сојуз со Русија, само смешни ми се тврдењата дека не е фактор или пак тврдењата дека САД само што не се распаднале. Кој како милува, така тврди дека е.

Се сложувам..Ама ретко тоа некој го гледа...

Македонија кој ја дупи ?
Англосаксонците и западен Рим, ја дупат од времето на цар Персеј.

Факти да не ти требаат ?

rymz, таа твоја курва Русија дневно од нафт аи гас ќарува 2 милијарди евра и прескапа е за денешниве фраери од ЕУ и НАТО.

Македонија кој ја дупи ?

Факти да не ти требаат ?

rymz, таа твоја курва Русија дневно од нафт аи гас ќарува 2 милијарди евра и прескапа е за денешниве фраери од ЕУ и НАТО.
И заборави да ги надодадеш русите..Впрочем, ако не дупат англосаксонците, што ќар сме виделе од русите?Сан Стефански мировен договор?Или...?

нема потреба за две албански партии во влада и една е премногу но за дпа ке прогледаме некако низ прсти

Тачи изјави дека не може да го диши воздухот кога е ахмети во близина а камо ли да бидат заедно во коалиција.

2*365=730 milijardi godisno, ihaaaaaaaaaaaaaa...
daj kazi im po bratska linija neka dzitnat edno desetina navamu, kur tasak za niv e toa....

Е тогаш сите ќе бидиме богати...Ама како што се по праќањето, поучен од исоријата, не треба, фала...:)

Македонија кој ја дупи ?

Факти да не ти требаат ?

Бројките и да ти се точни, друго нешто забораваш. Газдите на тие нафтени индустрии, се сите азил киднати во Енглеска, кој купил фудбалски тим, кој купил хотел, кој ја рока Кети Прајс...во Русија слабо тие пари да легнат...Нејсе, пак ќе ти кажам. Дајбоже да правиме сојуз со Русија. Дај боже..па да се освестиш.

Бројките и да ти се точни, друго нешто забораваш. Газдите на тие нафтени индустрии, се сите азил киднати во Енглеска, кој купил фудбалски тим, кој купил хотел, кој ја рока Кети Прајс...во Русија слабо тие пари да легнат...Нејсе, пак ќе ти кажам. Дајбоже да правиме сојуз со Русија. Дај боже..па да се освестиш.

rymz...aj ne palamudi ...ti si barem racionalen...bi trebelo....
......legnuvaat,legnuvaat , duri i spijat....., drugo dvanaeset e kaj sme nie tuka....

rymz...aj ne palamudi ...ti si barem racionalen...bi trebelo....
......legnuvaat,legnuvaat , duri i spijat....., drugo dvanaeset e kaj sme nie tuka....

Ах бе бетончо...мене ми зборуваш, а ни самиот не си сигурен, би требало, би требало...ама дали??

Не може овака !
Секогаш мора почетокот да се фати за да се добие комплетна слика.
Првите избори победи ВМРО-ДПМНЕ и не направија Влада зошто не сакаа да коалицираат со сепаратиски. Рајт ?
2001 некој позадински ја рушеше македонската одбранбеа структура и ја сведе на глинен гулаб за да се постигнат политички цели. Рајт ?
2004 некој направи коалиција со ТЕРОРИСТИ. Рајт ?
Кога овој принцип е прекршен да коалицираш со убици на твоите државни структури тогаш за кој принцип да говориме. Рајт ?

И тоа трчање по ЕУ и НАТО е доведено до фанатизам и самоубиствени нагони.

Слепи ли сте, не гледате, САД се распаѓаат како СССР што се распадна.
ЕУ брза да се оформи како резервна варијанта на САД за да може НАТО да се задржи како такво.
Русија-Кина-Индија растат заедно 15% годишно.

Македонија надвор од ЕУ и НАТО, Македонија во ариевскиот блок за опсатонок на името, идентитетот и територијалната целовитост.

Sto zboris be ti ako se razbiras barem malku od Ekonomija nema da zboruvas ova.

Kako prvo ne znaci deka Amerika e vo recesija deka se raspaga posto recesijata e ekonomski ciklus na edna drzavna ekonomija Recesijata i Ekspanzijata ni dvete ne se dobri za ekonomijata u opsto zatoa treba da se kontrolirat sega so toa deka ima recesija se zgoleuva Eksporot sto znaci Amerika Prodava i toa na Dolari a do pred nekolku godini bese vo Akspanzija i kupuvase zsto znaci tebe eden Dollar ti go davase 60 Denari a sega ti go zema 35 denari, pametno neli :D

Kako vtoro Recesija mora da ima recesijata i ekspanzijata se neophodni za eden ekonomski ciklus na edna drzava, sto pravi Amerika sega???

Go vraka dollarot, zosto?? zatoasto 90% od Amerikanskiot dollar se naoga nadvor od Amerika.

Zsto pravi Amerika Sega???

Dojde vreme da se plati Dividenta na prodadenite Drzavni kUponi na Kina, Indija Japonija sto porano mu gi prodade so 60 Denari ddollar sega ke im plati so 35 denari :D:D Pametno ha?????

Sto ke se sluci ako se raspadne Amerika?????

Economical Proverb: When USA sneezes the rest of the world gets Cold.

Toa znaci Amerika k onajgolemata svetska sila Ekonomska i Voena ako se raspadne so nejziniot 70% World Consumption togas site ke go nakrkame Stapot, zpsto????

Koj ke gi kupi Kineskite Proizvori, Indiskite, Japonskite??? Makeodnija ?? ne i se veruva

Na kogo mu se prepisuva 11% Kineski rast vo godina i na Indija ????

Na Amerika site Amerikanski Firmi Rabotat i operirat vo Kina I india, zosto???

Evtina Rabotna sila niski Taksi itn......

Ova ti go kazuvam kako Diplomiran Ekonomist, zemi citaj ke vidis sto se slucuva.

Da ne se filozofiram mnogu posto na ova tema mozam da ti napram seminarska so 20 Strani.

Rabotata bese kaj DUI i DPA.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom