- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
што је баби мило - то јој се снило
Веруј, многу ми е мило Македонија да направи сојуз со Русија. Најискрено. Па после да сфати Македонија еднаш засекогаш кој уствари ја дупи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
што је баби мило - то јој се снило
Веруј, многу ми е мило Македонија да направи сојуз со Русија. Најискрено. Па после да сфати Македонија еднаш засекогаш кој уствари ја дупи.
Се сложувам..Ама ретко тоа некој го гледа...Веруј, многу ми е мило Македонија да направи сојуз со Русија. Најискрено. Па после да сфати Македонија еднаш засекогаш кој уствари ја дупи.
И заборави да ги надодадеш русите..Впрочем, ако не дупат англосаксонците, што ќар сме виделе од русите?Сан Стефански мировен договор?Или...?Македонија кој ја дупи ?
Англосаксонците и западен Рим, ја дупат од времето на цар Персеј.
Факти да не ти требаат ?
rymz, таа твоја курва Русија дневно од нафт аи гас ќарува 2 милијарди евра и прескапа е за денешниве фраери од ЕУ и НАТО.
2*365=730 milijardi godisno, ihaaaaaaaaaaaaaa...rymz, таа твоја курва Русија дневно од нафт аи гас ќарува 2 милијарди евра и прескапа е за денешниве фраери од ЕУ и НАТО.
Македонија кој ја дупи ?
Англосаксонците и западен Рим, ја дупат од времето на цар Персеј.
Факти да не ти требаат ?
rymz, таа твоја курва Русија дневно од нафт аи гас ќарува 2 милијарди евра и прескапа е за денешниве фраери од ЕУ и НАТО.
Бројките и да ти се точни, друго нешто забораваш. Газдите на тие нафтени индустрии, се сите азил киднати во Енглеска, кој купил фудбалски тим, кој купил хотел, кој ја рока Кети Прајс...во Русија слабо тие пари да легнат...Нејсе, пак ќе ти кажам. Дајбоже да правиме сојуз со Русија. Дај боже..па да се освестиш.
rymz...aj ne palamudi ...ti si barem racionalen...bi trebelo....
......legnuvaat,legnuvaat , duri i spijat....., drugo dvanaeset e kaj sme nie tuka....
Не може овака !
Секогаш мора почетокот да се фати за да се добие комплетна слика.
Првите избори победи ВМРО-ДПМНЕ и не направија Влада зошто не сакаа да коалицираат со сепаратиски. Рајт ?
2001 некој позадински ја рушеше македонската одбранбеа структура и ја сведе на глинен гулаб за да се постигнат политички цели. Рајт ?
2004 некој направи коалиција со ТЕРОРИСТИ. Рајт ?
Кога овој принцип е прекршен да коалицираш со убици на твоите државни структури тогаш за кој принцип да говориме. Рајт ?
И тоа трчање по ЕУ и НАТО е доведено до фанатизам и самоубиствени нагони.
Слепи ли сте, не гледате, САД се распаѓаат како СССР што се распадна.
ЕУ брза да се оформи како резервна варијанта на САД за да може НАТО да се задржи како такво.
Русија-Кина-Индија растат заедно 15% годишно.
Македонија надвор од ЕУ и НАТО, Македонија во ариевскиот блок за опсатонок на името, идентитетот и територијалната целовитост.