Дупчењето на ушите е ризично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку ја сама се заебав , се дупнав под јазикот сама со обична игла и тоа се почна од заебанција ни лед ни ништо и се дупнав .. и носев обетка значи баш под јазикот и ја извадив уште пред 7 месеци и немам ставено ништо И НЕ МИ Е ЗАРАСНАТА :uvo: ... се кааам ептен... не знам дали уопште ќе ми зараснее беее лелее :(

Imav 5 dupki na uvo(od koi 4 mi se zarasnati zatoa sto ne nosam obetki dolgo vreme) i pirs na pupak..nikogas ne sum imala problemi,infekcii,bolka i sl.

Инаку ја сама се заебав , се дупнав под јазикот сама со обична игла и тоа се почна од заебанција ни лед ни ништо и се дупнав .. и носев обетка значи баш под јазикот и ја извадив уште пред 7 месеци и немам ставено ништо И НЕ МИ Е ЗАРАСНАТА :uvo: ... се кааам ептен... не знам дали уопште ќе ми зараснее беее лелее :(

:vozbud::vozbud::vozbud:Аман бе ......:vozbud::vozbud::vozbud:

Ни сум се бушел ни сакам језа ми е од игли за било каква примена и било која пригода кога давам крв од прст ме фаќа језа а камо ли за друго...би рекол дека сум ко девојче ама после ова погоре тоа отпаѓа

:vozbud::vozbud::vozbud:Аман бе ......:vozbud::vozbud::vozbud:

Ни сум се бушел ни сакам језа ми е од игли за било каква примена и било која пригода кога давам крв од прст ме фаќа језа а камо ли за друго...би рекол дека сум ко девојче ама после ова погоре тоа отпаѓа

се каам многу веруј ми ! и секој би се каел да има дупка под јазикот беее :( ама не ми одговоривте, што може да ми се случи ако се избушам на стомак ама сакам да ми кажувате инфекции и такви срања којшто 100% има ШАНСА за таква компликација

Ема за јазикот: ставај бетадин - за внатрешна употреба се разбира :):)

ставај ( 2-3 дневно) би тербало да се среди за 2 недели ...

за стомакот :) значи не би тербало да има никакви компликации нормално ако не се пирсаш овој пат сама и отидеш у профи студио :)

тука имам се опширно напишано ако некој има било какво прашање или проблем контактирајте ме

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=15867
поздрав!!

На ушиве имам 8дупки и здрав сум како дрен само џигерот ми е замастен малку...Ама што врска џигер со уши???

Јас имам дупнато уши, како и секоја девојка во Македонија, ретко која не носи обетки, ама немам на рскавицата дупче, само каде што се носат обетки, знаете, во долниот дел од увото.
Отсекогаш сум била против тие пирсови и ставање обетки каде што не се ставаат. Јас мислам дека секоја девојка треба да носи обетки, ама само каде што се носат, на друго место ем е ризично, ем не изгледа убаво. И да, кога би ставила пирс, би ставила на папокот и никаде на друго место. Досега немам ставено затоа што сите мои другарки кои имаат ставено, имаа многу проблеми и на крај ги извадија. Така да, мали се шансите кај мене да биде ок, и сега за сега не ставам.

Да се вратам на темата, што се однесува до ризикот од дупчење уши, мислам дека нема потреба од паника, кај нас нема такво нешто, добро си пишува дека таа бактерија ја има во Америка. Ама и да ја има и овде, јас не се грижам, не само затоа што ми се веќе дупнати ушите уште од бебе, туку и затоа што ако гледаш така се` е ризично, па ваљда вреди мал ризик и за убавината. Патот до убавината е болен и тежок. Мислам, не ме сфаќајте погрешно, јас сум прва против тоа да се става здравјето во прашање ако се работи само за убавина, ама кога нешто не е 100% сигурно, не можеш да се грижиш постојано: "Шта би било кад би било". Јас не би направила нешто 100% сигурно дека ќе го загрози моето здравје, за другото не се замарам. Не можам да се чувам во стаклено ѕвоно. :toe:

Имав дупчено `рскавица, потраја два месеца (вклучувајќи и неколку непријатни средби со чичковци ем тетки во бело), и на крај морав да го извадам. Не ми беше толку до болката, тоа најмалку ме загрижувало во животов, ама ми правеше друг проблем, и заради тоа. И човече останав на едно на едното уво и друго на другото уво. :lut: :(

Да знаете ако имате проблем на ушите (мали гнојциња , црвенила) секошаг користете Гентамицин-соодветен антибиотик кој брзо и ефикасно ги решава проблемите.

За оние кои имаат пирс на рцкавица 9industrial,roock ili death) како мене особено е вниманието важно во рокот на заздравување да се изведе правилно, биејки само уште толку истиот ке се зголеми односно оддолжи и ке настанат уште проблеми , секако и ке имате непријатни болки.! Ако се појават гнојаници ( макар и мали) користете медицински хидроген- го има у аптеки, и секако гентамицин .

Поз:trepka::trepka:

Сум читала дека при секое дупчење на рскавичниот дел од увото се погодува некој внатрешен орган при што се оштетува и намалува неговата работа.

можеби тоа сега не се забележува ама коа ке остариш му е мајката!

Сум слушнала дека е ризично ама до толку првпат сега читам.
Јас имам три на едново од кои третото кога и да ставам убетка или ми крвари или ми загнојува така да го оставив да се затвори.
Иначе многу бев залетана да се дупнам и на тој рскавичен дел,ама после од дома ќе требаше да се селам така да..

па незнам сега, може не е и 100% точно, али сигурно има барем малку вистина=)

Сум слушнала дека е ризично ама до толку првпат сега читам.
Јас имам три на едново од кои третото кога и да ставам убетка или ми крвари или ми загнојува така да го оставив да се затвори.
Иначе многу бев залетана да се дупнам и на тој рскавичен дел,ама после од дома ќе требаше да се селам така да..

Да не ти е осетливо увото на бижутерија?
И јас имам повеќе на едното уво, 4, и ми се вцрвенуваат ако не се сребрени или златни обетките, а ако не ги извадам со време се случувало да ми загнојат.

Да не ти е осетливо увото на бижутерија?
И јас имам повеќе на едното уво, 4, и ми се вцрвенуваат ако не се сребрени или златни обетките, а ако не ги извадам со време се случувало да ми загнојат.
Па тоа ми се случува само со третото дупче:toe: И плус на него досега имав само медицинка и златна убетка.. бижутериски немам досега на тоа ставено..

Па тоа ми се случува само со третото дупче:toe: И плус на него досега имав само медицинка и златна убетка.. бижутериски немам досега на тоа ставено..

И мене најмногу проблем ми прави последното дупче. Ама лошо ми го направи типот, многу блиску до `рскавицата ми го дупна и месец дена премногу ме болеше, а другиве за недела дена ми поминуваа.:/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom