Дупчењето на ушите е ризично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
The`bItCh напиша:
Нема врска бе, не се секирај стави си, нека не те лажат.
Ич да не се плашиш.:wink:
ок фала на совет инаку да се вратам на темата мислам дека ако се негува добро нема да има никаква опасностод дупчењето

CopyOfDeath напиша:
ок фала на совет инаку да се вратам на темата мислам дека ако се негува добро нема да има никаква опасностод дупчењето
:ne:
Опасност од дупчење? Што опасност жити се?
Опасноста може да се појави после дупчењето. И џабе ти е нега.
Јас ги негувам ушите ( а бе, пуста нега што мојш да уво да му дајш ама ај.. ), и дупките од ушите ( :pos: ), после секое менување секако. И пак си имам проблеми со две дупки. Како што кажав дури и крв ми течит. Значи не е до негата, не верувам да е инфекција. Не знам што е ама страшно е гадно. На почетокот ми беше од златото, пошо сум алергична и ми се создаваа едни мали, гадни, црвени, ма никакви мозолчиња позади секоја дупка.
Сега користам само сребро, и пак си имам проблеми.
Значи не е до негата.:wink:

The`bItCh напиша:
:ne:
Опасност од дупчење? Што опасност жити се?
Опасноста може да се појави после дупчењето. И џабе ти е нега.
Јас ги негувам ушите ( а бе, пуста нега што мојш да уво да му дајш ама ај.. ), и дупките од ушите ( :pos: ), после секое менување секако. И пак си имам проблеми со две дупки. Како што кажав дури и крв ми течит. Значи не е до негата, не верувам да е инфекција. Не знам што е ама страшно е гадно. На почетокот ми беше од златото, пошо сум алергична и ми се создаваа едни мали, гадни, црвени, ма никакви мозолчиња позади секоја дупка.
Сега користам само сребро, и пак си имам проблеми.
Значи не е до негата.:wink:

Probajte so titanium,no vistinski titanium togas mozebi nema da ima problem:wink:

Oчигледно е дека се работи за индивидуална реакција на организмот т.е. на кожата кај секој.
Јас имам направено повеќе бушења на ушите и на 'рскавицата пред неколку години и апсолутно до сега не сум имала никаков проблем.Едино редовно ги вадам обетките за да ги исчистам со алкохол,а ги чистам добро и местата кај што ми се пробушени ушите и се е ОК.

Да бе, и јас иам убетка на ова малово делче шо е пред ушнава школка, и то е рскавица па немам проблеми. Све е до организмот, а и хигиена е битна и внимателност. Све е ризично ако не се внимават.

Јас си имам по едно дупче на двете уши и многу ми е убаво. Мислам, никогаш не сум сакала пирсови и дополнителни дупчиња. Си ги имам само тие две и никогаш досега не сум имала проблем со нив. Само понекогаш ме чешаат и се дешава да ги раскрварам од чешање (:icon_lol:) али тоа не е нишо...Сакам да кажам, самата го предизвикувам тоа, јас сум си крива. :icon_lol:
Па, се надевам дека нема ни у иднина да имам проблеми со дупчињата. :icon_lol:
А за вас останатите кои имате проблеми со дупчињата, ви посакувам повеќе среќа во иднина и веќе да немате проблеми. :icon_lol:

П.С. За тоа дека е ризично дупчењето уши, не се согласувам. Тоа може да се случи само во неколку случаи, како на пример: да ги дупчиш сам ушите (со нестерилно нешто), или пак ако претеруваш (некои претеруваат, ставаат многу пирсови, дури и на вистински ризичните места, бидејќи кај шо ставаат сите не се согласувам дека е ризично бидејќи ако си ги дупчиш кај златар со пиштол, нема гајле според мене, а оние кој ставаат пирсови и кај шо треба и кај шо не треба, навистина не знаат за доста и сами си се криви ако се појават инфекции или компликации некои). :wink:

Imam bash mengjuska na uvoto gore na rskavicata, do sega mi se nema nikad inficirano.
Mora mnogu da se pazi na higienata pri dupcenje na uvoto ili voopsto stavanje na pirsing,da iglata e nova i sterilna(ili dezinficirana), da se koristat medicinski rakavici za edna upotreba,prethodno da se dezinficira mestoto,bidejki ima mal milion bolesti koi mozat da se prenesat ako ne e sterilno, dali od licnosta koja pred vas bila tamu,ili od licnosta koja raboti tamu.Od bolestite koi mozete da gi zakacite Pseudomonas aeringirosa e edna od ne tolku rizicnite (iako i toa kaj luge so neitakten immun sistem moze da dovede duri i do sepsa), moze da zakacite Hepatits B ili C (pogotovo B mnogu lesno se prenesuva na toj nacin),istotaka HIV lesno se prenesuva na toj nacin,zatoa pazete mestoto,lokalot kaj sto ke stavate mengjuska ili pirsing da bide cisto i da gi zadovoluva standardite.

_ZlObNiCa напиша:
Imam bash mengjuska na uvoto gore na rskavicata, do sega mi se nema nikad inficirano.
Mora mnogu da se pazi na higienata pri dupcenje na uvoto ili voopsto stavanje na pirsing,da iglata e nova i sterilna(ili dezinficirana), da se koristat medicinski rakavici za edna upotreba,prethodno da se dezinficira mestoto,bidejki ima mal milion bolesti koi mozat da se prenesat ako ne e sterilno, dali od licnosta koja pred vas bila tamu,ili od licnosta koja raboti tamu.Od bolestite koi mozete da gi zakacite Pseudomonas aeringirosa e edna od ne tolku rizicnite (iako i toa kaj luge so neitakten immun sistem moze da dovede duri i do sepsa), moze da zakacite Hepatits B ili C (pogotovo B mnogu lesno se prenesuva na toj nacin),istotaka HIV lesno se prenesuva na toj nacin,zatoa pazete mestoto,lokalot kaj sto ke stavate mengjuska ili pirsing da bide cisto i da gi zadovoluva standardite.
Уф, баш си злобница, ме уплаши сеа! :pos2::vozbud::nesum:
Среќа што не ми се тазе дупнати ушите, не би требало дури сега да покаже ако е нешто. :icon_lol:
BTW, не ми се ни одамна дупнати. Мислам, јас од бебе носам менѓуши, али кога ги извадив еднаш менѓушите, дупчето ми зарасна, па сега скоро, пред неколку месеци ги дупнав пак. :)

Acid напиша:
Имате ли дупнати уши? Ви се јавуваат инфекции и болки повремено?

Имам дупнати уши, кои сум/ми ги дупчеле 2-3 пати.
Првиот пат кога ги дупнав ми се направија рани со гној, не носев обетки некое време - ми се затнаа или барем така мислев. Вториот пат беше малку подобро, но пак, ставаш обетка и незнаеш од која дупка ти излага. Ми се направија две дупки на увото една до друга, или можеби една над друга. После некое време пак не носев обетки, не ни ми требаа рани имав од мачење со тоа чудата, една обетка да ставам ми требаа 10 минути сигурно. Ајде после некое време пак ме фати еуфорија ајде праи дупка пак. Ај упм веќе обетки не носам.

Имам 4 дупки на увото,од кои 2 ми се големи за канал,едната ми е на рскавицата ама неколку пати ја имам закачено со чешел и ја имам сјебено.а таа 4 ми е ретко употребилива!:smir:

A ги чистите ли барем ушите заради дезинфекција??Мене чим не ми се чистени повеќе од една недела почнуваат да ме чешкаат,а носам најчесто сребро.Одма чистење со 70% алкохол и нит чеша,нит боли...

Limonida напиша:
A ги чистите ли барем ушите заради дезинфекција??Мене чим не ми се чистени повеќе од една недела почнуваат да ме чешкаат,а носам најчесто сребро.Одма чистење со 70% алкохол и нит чеша,нит боли...
Хехе, па јас ги чистам, да, само многу многуу ретко. За болење не ме болат, ама понекогаш ме чешаат. Јас го сметам тоа за нормално чешање, али ако почнат ептен, нормално дека ја преземам твојата мерка. :)

Чек Он Ит напиша:
Имам дупнати уши, кои сум/ми ги дупчеле 2-3 пати.
Првиот пат кога ги дупнав ми се направија рани со гној, не носев обетки некое време - ми се затнаа или барем така мислев. Вториот пат беше малку подобро, но пак, ставаш обетка и незнаеш од која дупка ти излага. Ми се направија две дупки на увото една до друга, или можеби една над друга. После некое време пак не носев обетки, не ни ми требаа рани имав од мачење со тоа чудата, една обетка да ставам ми требаа 10 минути сигурно. Ајде после некое време пак ме фати еуфорија ајде праи дупка пак. Ај упм веќе обетки не носам.
Ма не се откажувај од носење обетки, денес нема девојка која не носи обетки. Не е ништо страшно тоа, и јас ги дупчев неколку пати, кога ги вадев обетките да си ги одморам ушите, заборавав после долго време да ги ставам и ми зараснуваа...
Можеби твојата причина е поболна, мојата е едноставна причина, но сепак мислам дека не треба да се секираш и пак да си носиш обетки. :)

1995 беше, летото, поштено си издупчив ушите, 2 дупки на левото и една на десното уво...
Ми ги дупчеше една другарка, со вжештена игла или такво нешто беше, со лед претходно на увото, демек анестезија...:)
Со оние на левото уво немав мака и ги носев обетките скоро 3 години, но на десното, на третиот ден имав некоја инфекција, отече увото, зацрвене и гноеше и ја мавнав обетката веднаш. За десетина дена се среди увото.
А реакцијата на моиоте кога таков дојдов дома беше хаотична, shock to the system :)

До пред три месеца имав онака олд скул две дупчиња. Али ме мавна некој лош псајхо и се избушив набрзинка и се сторија 7 дупки. Дупки крвави и гнојави. Грозно и болно пред се.
Спасот му е ракија, дезинфекција троа и никако бижутерии на тазе бушени уши. Сребренце, златенце енд стаф:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom