Дупчењето на ушите е ризично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
имам дупнати уши нормално како повеќето од женските но не планирам да го дупнувам баш горе на рскавица знам дека е ризично и болката е голема

пред една или едве години вкупно на ушиве имав 10 дупчиња, а можи носев над 15 алки и пирсови и немав никаков проблем освен со едно дупче што го направив сама и тоа навистина многу болеше и ми отече ушето па заради тоа морав да извадам уште 2 пирса. никогаш повеќе не правам сама дупче било каде

Шо се однесува до мене, сум немал проблем.

Двете ми се дупнати, единствен мал проблем беше шо десното еднаш ми зарасна, па го дупев одново.

според мене не е ризично,на ушите имам вкупно 6 дупчиња и сум немала никаков проблем:toe:

Дупнато ми е левото уво, имав многу лошо искуство.. таман го дупнав требаше после 10 дена да ја извадам медицинката и таман 10 тиот ден ми отече увото и менѓушата ми се повлече у увото па бев у градска да ми ја вадат, па примав некоја инекција.. ама не ми иде памет ми заздраве и пак го дупнав : )

ja ednas taka sama si go dupnaf so medicinka i samo gleam po nekoe vreme mengustaa mi ja nema i mislev mi padnala ali koa gleam vnatre mi otisla u uvoto cela ali neam gajle sama si ja izvadiv...ne si morala da ides u gradska poso ja posle pak namerno taka si ja butav u useto za da mi se naprai po golema dupka za pirs.. :)

Имав последици првите денови после се одеше подмачкано до пред некој ден.јбг:nerv:

Имам едно дупнато уше до сеа не сум осетил проблеми па незнам како ќе биде понатаму.

Јас немам дупчено уво, ама имам една другарка што имаше наредено 7 на едно уво, па едно време ги имаше извадено и и зараснаа, сега пак ги нареди 6 на истото уво, и се нема пожалено. Барем мене.

Имам на едното уше 5, од кои едната е на рскавица и немав никаков проблем ни со спиење ни болка.Секако не ставам бижутерија туку имам златни алки ради сигурност, и избегнување на веќе споменатите опасности.

Дупчењето т.е пирсингот зависи од неколку работи...
1.Увото или делот каде е ставен обетката,значи самата одбрана на организмот зашто обетката е страно тело во моментот на ставањето
2.Човекот кој го изведува ритуалот,односно санитарно-хигиенските услови
3.Материјалот на обетката,зашто не ретко бижутерија може во најблага форма да направи инфекција,за повеќе не сакам ни да зборувам :toe:
...така да кај секого е различно,а дека има ризик и болка има секако само кој до каде е спремен да оди :helou:

Јас ставив обечка пред две недели и сега местото ми е тврдо нз од што дал е инфицирано ??

^ Ставај хидроциклин и терај ...

Јас ставив обечка пред две недели и сега местото ми е тврдо нз од што дал е инфицирано ??
немај мака природно е така.
Дупчењето на уши не е ризично.
Доколку се носи бижутерија и секави обетки или мењање со другарка тогаш може да се јават инфекции.
Ризикот е толкав колку што е пагање на астероид над земјата .

Јас имам дупнато уво кај горниот 'рскавичен дел. Само на почетокот неколку недели ми беше потешко да спијам на таа страна затоа што увото ми беше доста чувствително и не сакав да го иритирам уште повеќе. Друго нешто освен тоа, некаква друга болка или инфекција ми се нема случено и сум емала проблеми, еве повеќе од 3 години поминаа од тогаш и све е ок. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom