DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Сцената со вечерата имаше добра поента: во денешното општество фудбалер од трета лига се цени повеќе од врвен уметник. Се се гледа низ призмата на парите, ако не се бавиш со нешто профитабилно тогаш си го губиш времето, никого не го интересираат твоите успеси. Малиот им го плесна тоа у фаца.

Тоа што дојде наеднаш некако во сцената е што пред тоа ми изгледаше како детето да не е многу зборливо и одеднаш го извади :uzi:. Требаше да има некаков билд-ап веројатно. Подоцна и во сцената кога раскинува со девојка му и во сцената со Конели го покажува оној карактер без кое веројатно врвен уметник не би станал тоа што е.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.584
Поени од реакции
6.314
А имаше некоја разлика во тропањето на тапаните бе? Мене ми беше исто темпо цело време. :icon_mrgr:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
А имаше некоја разлика во тропањето на тапаните бе? Мене ми беше исто темпо цело време. :icon_mrgr:
THEN WHY THE FUCK DIDN'T YOU SAY SO?!?!?!

3 дена ми се вртат цитативе низ глава упм :D

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Филмот растури нема збор, зема оскар зихер!!!
Мада првите 30минути ми беше чудно да се навикнам на сериозноста на Џеј Кеј, јбг навика :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Мој фаворит од изминатава година. Филмов е скромен, мал, ама и непретенциозен шо е голем плус во мојот китап. Драма која влезе во сржта на конфликтот, како и пасијата за да станеш најдобар. Едно одлично парче филмска уметност кое сигурен сум дека ќе го памтиме долго време.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Каква страст ми разбуди филмов, тоа е Н Е О П И С И В О, едноставно се ежев НОН СТОП!!!!!!! полудев, како голем фан на музиката, ова за мене беше како да сум во рајот, едноставно добив огромна енергија, го бодрев Телер додека лупаше, :pos::pos: да до толку се внесов....неверојатен филм, не ми е гледан Интестелар, али тешко дека оваа емоција ќе ја доживеам пак, сите сетила ми беа насочени кон филмот, не ТРЕПНАВ! осетив како да сум бил на *бан концерт, НЕВЕРОЈАТНО! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.025
Sekoja godina ima po eden vakov, goamiti eftin, feelgood filmce.. nesto nalik silver linings playbook.
Ne veruvam da osvoi, ama ke navivam da. Zaso da ne. :D

Inaku razlikata od interstelar i whiplash e sto whiplash e ok filmce, interstellar e kvaliteten film. :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
I Interstellar i Whiplash se blisku do masterpiece, sekoj vo svojot zanr. Whiplash ne e feel good filmce, naprotiv, te pravi da se cuvstuvas kako da ti krvarat racete. Film koj te drzi na rabot od sedisteto vo sekoj slucaj. Ke bide tragedija za mene ako izgubi od Boyhood, go jade vo sekoj pogled: gluma, prikazna, dinamika, saundtrak, citati, poenti... Go doziveav kako Oficer i Dzentlmen. So tapani.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Еве веќе 3 дена од кога го изгледав и уште чукам по бирото пред компјутер пошо ме мрзи да вадам тенџерињата.

Ваљда и јас ќе навивам за него, Бојхуд и Хотелот (гледани ми се досега) и Whiplash ми е многу подобар од било кој од тие два.

H

HoT IcE

Гостин
Каква страст ми разбуди филмов, тоа е Н Е О П И С И В О, едноставно се ежев НОН СТОП!!!!!!! полудев, како голем фан на музиката, ова за мене беше како да сум во рајот, едноставно добив огромна енергија, го бодрев Телер додека лупаше, :pos::pos: да до толку се внесов....неверојатен филм, не ми е гледан Интестелар, али тешко дека оваа емоција ќе ја доживеам пак, сите сетила ми беа насочени кон филмот, не ТРЕПНАВ! осетив како да сум бил на *бан концерт, НЕВЕРОЈАТНО! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!
Сеа на ред ти е Бирдман. Мене Бирдман ме внесе уште повеќе од Виплеш и Интерстелар заедно. Глумата, музиката и сценографијата со се дијалозите е нешто неописиово, театар. За мене Бирдман е но.1 филм 2014 :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Кога ми кажаа дека има филм за музичар, за џез бубњар, е толку јак очекувањата ми се кренаа до плафон. Си викам дај ќе го пуштам одма, заеби ти квалитетна снимка, ова е тоа!

Ама филмот ме разочара, не во целост, ама далеку е од врвно „филмско остварување“.
Приказната е плитка, учителот има некои моменти, ама крајот беше бљутникав, антиклимактичен.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.736
Поени од реакции
36.621
Можете да кажете што сакате, но јас сепак тврдам дека 2014 беше солидна филмска година. Whiplash е супер филм, но има уште неколку од номинираните кои во најмала рака му парираат. The Imitation Game е во благо водство кај мене!

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Трејлерот за Whiplash ми беше глеан 100 пати и едвај чекав да излезе. Премногу ги набилдав очекувањата изглеа. Не дека коа го глеав не ми беше добар филмот, ама премногу високи очекувања изглеа имав, и не ми ги исполни тие очекувања. Мислев дека после филмов 15 минути ќе седам со подотворена уста, ама не беше така.
Пак ќе кажам, супер филм беше далеку од тоа дека бил лош.

Мајлс супер си глумеше, тој професорот (не можам да запамтам како се вика/презива) исто супер беше. Приказната и повеќе од добра. Единствено нешто што ми ги исполни очекувањата кои ги имав, е музиката. Феноменална музика е употребена за филмов.
Whiplash и Caravan :drk:

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Само што го завршив филмот и значи ме остави без здив. Не сум љубител на џез музика така да бев скептична како ќе го доживеам филмот, ама цел филм ме пукаше аритмија, 3 пати се расплачав и нозете ми се грчеа како при факинг оргазам. Ни на крај памет не можев да претпоставам дека ваков филм може да извади таква реакција од мене.
И да, многу се изнервирав што заврши.

Kajgana Shop

На врв Bottom