Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Да зборнам со илуминатите на подфорумов и ќе ставиме нешто...
Не скина конци, него му ги скинаа. Беше предупредуван да не продолжи со снимањето на филмот многу пати пред да умре од "срцев удар" Исто така многу малце луѓе знаат дека Стенли беше под постојана контрола и надгледување на Американската влада, бидејќи он беше тој кој го изврши/проектираше процесот за снимањето за наводното спуштање на месечината на Амерканците. А се знае дека ако се каже нешто во врска со тоа може да биде многу опасно.- "Некомплетиран филм"
- Лоша глума од Том
- Подолги сцени од што треба , но ништо посебно во нив
+ Одлична сценографија
+ Оргии
+ Уникатна музичка подлога
Можел да биде многу боље филм од тоа шо испадна , но контроверзии - Стенли скина конци при крај , така да
Ова беше единственото нешто што ми сметаше во филмот. Немаат бе Том Круз и Никол Кидман ни таков талент, ниту пак таква харизма за да сцените траат толку време, од фиксен агол. Кога Кидман збореше на почетокот, требаа по некои пола минута (просек) за да каже една реченица. Ова верувам било замислено на друг начин од режисерот, ама во пракса беше прилично иритирачко.- "Некомплетиран филм"
- Лоша глума од Том
- Подолги сцени од што треба , но ништо посебно во нив
Еј, да не почнуваме со вакви безвезни муабети. Ти воопшто не ме знаеш ни мене, а ни Манга, за да можеш да си донесуваш вакви заклучоци. Мислам дека убаво објаснив јас, а и Манга (пиша "НЕПОТРЕБНО долги сцени") за тие сцени во филмот.^^
Creepy, а и амбиентот вреди, кружната камера, маските (костимографијата) посебно,.... Значи, цела сцена откако влегува докторот во куќата, па натаму е нешто што ретко се гледа на филм.
Тоа долгите сцени знам дека им сметаат на тие што ги гледаат филмовите колку само да ја видат приказната од филмот набрзинка, а со тоа ја пропуштаат уметноста во секој изгледан филм. Ретко гледам трилери без да ги анализирам на секој можен начин. Затоа и овој го имам гледано повеќе од 3 пати.
Добро, јас мислев баш на таа прва сцена, буквално живците ми ги извади Кидман додека ја чекав да збори...Мац, се слагам за сцените на Круз и Кидман, но сцената во куќата со Круз (комплетна, од почеток до крај) е топ. Таа сцена и го направи филмот уствари...
Извини, не планирав дека ќе навредам некој со моето мислење. :smir:Еј, да не почнуваме со вакви безвезни муабети. Ти воопшто не ме знаеш ни мене, а ни Манга, за да можеш да си донесуваш вакви заклучоци. Мислам дека убаво објаснив јас, а и Манга (пиша "НЕПОТРЕБНО долги сцени") за тие сцени во филмот.
Еве ти пример, глеј го Sleepers.
Таму има сцена, inaudible, кога на Де Ниро му кажуваат какви хорори претрпувале момчињата. Сцената трае, а се што гледаме е лицето на Де Ниро и неговата реакција. Е тоа е ремек дело, замислено од режисерот, остварено од актерот. Бидејќи за ремек-дело, требаат двајца - режисер и актер. А бидејќи, како што објаснив, Круз и Кидман немаат Де Ниро квалитет, нема ни убавина во тие сцени.
Да се поработело повеќе би било друго веќе , Том и Никол немаа некоја хемија во филмов (а тоа би било џекпот кога веќе се во центар на внимание со долгите сцени ) , поубаво да имало повеќе "атмосферски" сцени - од тој аспект ќарува филмот позитивни критики.Сепак ќе се сложам со тебе дека требало малку повеќе да се поработи на некои сцени, да се прикажат повеќе емоции кај актерите.
Toa дека со мене го гледашеДруго не можам да зборам, наместо да ми текнува на филмот, ми текнува колку ми го фалеше Psy во парк.
Така да, biased сум засеа.