Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Со цел респект за Joy Division ама Смитси ми се у топ 3 британски бендови. Факинг Морисеј го обожавам, кине на сцена. Таков фронтмен не се раѓа два пати, која харизма кој емоции ги покажува на сцена браво.

Ја изедначувам и го давам својот глас за Џои Дивижн. Нема да филозофирам.

JOY!!! иако многу повеќе се слушаше и ценеа SMITS и CURE во мое време, некако ми останаа на маргините. не дека се лоши (напротив), ама ете, некои едноставно не влегуваат во уво.

Пишувајте го резултатот од претходниот дуел при почнување на новиот дуел.

Joy Division, шо уствари и не е баш за Joy музиката :D Ian е човекот, дефинитивно, мислам не мораше да скине конец али ипак и после тоа, остатокот како New Order се закон.
Мојот глас оди за дивизијата :)

Глеам бомбастичниот ги брои, ти ја отвори темата, молим те погрижи се да биде броењето фер и демократски. :D

Глеам бомбастичниот ги брои, ти ја отвори темата, молим те погрижи се да биде броењето фер и демократски. :D

нема проблем модераторе. Моја задача нека биде тоа ете, коа нема аир од @turvior :D :icon_lol:

Смитс се од друга страна малку поженски бенд, другиве се ко Крали Марко, пиво за јунаци :D

5 коментари в крст за вакви бендови, тапа сте (n)

Joy Division како моја бивша љубов. Смитс никогаш не сум ги љубела особено.

Ги продолжувам моите злобни дуели. Овој пат гигантите во трип-хоп музиката. Одиме со...

Massive Attack

Massive+Attack+Mushroom+Daddy+G++3D.jpg

vs

Portishead

Portishead+PNG.png

Ајде!
*muahahahaha

Massive Atack дефинитивно. Подобри ми се за на уши, и некако повеќе ги имсам цепено

Минатиот дуел Дивижн - Смитс 5:4

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom