Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно ПОРТИС без мноуг размислување. За мене ќе беше многуууууу позаебано да беше дуел помеѓу Portishead и Dead Can Dance
Со првиот албум (Dummy; 1994) ме купија за сите времиња. Иако последниот (Third; 2008) малку зезнаа работа, сепak ќе ми останат како еден од омилените бендови. Гласот на Beth Gibbons ме потсеќа во многу моменти на Lisa Gerrard од DCD.
Многу често ги пуштам кога имам гости, едноставно музика која не замара а воедно позитивно ти влијае потсвесно. Одлична е и за предигра, мх мх, што би рекла Алачки.

Портисхед +1. Не го сакам многу трип-хопот ама портисхед ми се класа над масив атак. Не е дека масив атак се лоши ама ипак за мене кога ќе се спомне трип-хоп прво што ми доаѓа како асоцијација се портисхед. Што знам, веројатно затоа што имаат помалку динамична дискографија ми се свиѓаат повеќе.

(Бтњ што е следно, пласибо вс. рејдиохед?)

@Andrew Y U DO DIS U CROOKED

Massiv bi gi glasal poveke radi cudata sto Tricky gi pravel, DJ Premier moze gomna da jade za Tricky za bitovi...
Fak tesko... Ae pisi Massiv, ke mi prostat portishead :)

Претешко за бирање. После долго двоумење и тешко срце, гласот ми иде на Portishead. :X3:

Фактички сум за Портис, ама ќе гласам за Масив, оти срамно е така катастрофално да изгубат :D Греота е, и тие оставија многу хитови зад себе.

Технички и логички сум за Massive Attack, душевно и емоционално сум за Portishead. Вбројте го мојот глас во поразените. :/

Нема шанси да гласам......:(

Масив.

Портисхед ми звучат многу исто, со секоја една песна шо ја имаат. Барем у првите два албуми. Third е некако поразличен, поекспериментален, побогат со звуци.
Од Масив сите албуми си се уникатни и со различен пристап, и сите се онака пооолни со бееезброј семплови. И си ги сакам повеќе.

Масив +1
Тежок избор навистина. Гласав за Масив оти повеќе сум ги слушала за разлика од Портис, а и повеќе ми се допаѓаат.
P.S. Nothing can beat Inertia Creeps:pipi:

Ееее,како сте ги одбрале баш овие два.
:(
Сепак,и јас сум за Портишхед.
:noze:

Fala Andrew, peer eden. :mad:

Dvata bendovi imaat svoi trejdmarks, so pesnite i dvata bendovi mi budat najrazlicni cuvstva i gi stavam vednas do Radiohead, bendovi koi mi se inspiracija za moite Lynch-style filmovi koi si gi kreiram.

Neznam, tesko epten tesko...

Sepak jas sum za Portishead.

Bet <3

Beth%2BGibbons%2B4.jpg

Massive Attack пошо ја сум нееомоционално и безосечајно смече. <3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom