Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
12391895_1696375427240659_6805505767569851303_n.jpg

Официјалниот постер за сагата со 6иот универзум.
Ова ќе бидел тимот на Чампа наводно. Алтернативните Сел, Веџита, Фриза, Бу и Андроид.

Не оди и не оди. Некако несериозно делуваат. Нека бери ум Торијама со повреме. Борбава со Фриза е смешна. Веџита од оној бед ес сајонец сега е комплетен идиот. Гохан е бетер. Се ми делува некако несериозно како да е на заебанција правено. Едноставно го нема оној филинг од Z. Ајде чекаме на сагата со 6ти универзум ама според главните негативци ни таму не ми се верува нешто подобро да биди. Ајде алтернативните Сел и Фриза пак ипак. Сајонецот потсеќа на брат му на Веџита :cautious: А што бара мечето Вини Пу во ДБ? :pos:Требало и тигарот Ту да го стават :LOL: А и оној роботот премногу безвезно изгледа.

Да можеби не е оној DBZ што беше од пред петнаесетина години, ама сепак е DB и сум задоволен од Super у целина. Можеби сум превише субјективен, али коа ќе седнам у недела попладне да изглеам нова епизода ме враќа во времето пред тринесетина години кога со нетрпение сум чекал да завршат вестите на А1 за да го гледам Сон Џоку. :D

Фајтот со Frieza не е the best thing ever, ама nevertheless е добар. Од Vegeta како карактер сум презадоволен ради тоа што тој е реално карактерот што е има највише развиено, од фајтот со Goku па се до последнава епизода на Super.
Gohan јесте да е преслаб, се надевам дека после Frieza Saga-ва ќе почне да тренира и да се врати на нивото на оној Gohan што го гледавме во Buu Saga-та.

Кога сме кај сагата со шестиот универзум верувам дека ќе биде подобра од претходниве две, критиките за мангата се одлични, би требало и тоа да се однесува за анимево, ќе видиме како и да е. :D

Да можеби не е оној DBZ што беше од пред петнаесетина години, ама сепак е DB и сум задоволен од Super у целина. Можеби сум превише субјективен, али коа ќе седнам у недела попладне да изглеам нова епизода ме враќа во времето пред тринесетина години кога со нетрпение сум чекал да завршат вестите на А1 за да го гледам Сон Џоку. :D

Фајтот со Frieza не е the best thing ever, ама nevertheless е добар. Од Vegeta како карактер сум презадоволен ради тоа што тој е реално карактерот што е има највише развиено, од фајтот со Goku па се до последнава епизода на Super.
Gohan јесте да е преслаб, се надевам дека после Frieza Saga-ва ќе почне да тренира и да се врати на нивото на оној Gohan што го гледавме во Buu Saga-та.

Кога сме кај сагата со шестиот универзум верувам дека ќе биде подобра од претходниве две, критиките за мангата се одлични, би требало и тоа да се однесува за анимево, ќе видиме како и да е. :D
Добро не е лошо за лошо. Спрема тоа какви се анимиња постојат ова е супер. Дури и споредено со ГТ мене ми е мноооооогу подобро. Светлосни години подобро. Ама сепак некако е далеку од Z. Мора да го подигнат нивото

Добро не е лошо за лошо. Спрема тоа какви се анимиња постојат ова е супер. Дури и споредено со ГТ мене ми е мноооооогу подобро. Светлосни години подобро. Ама сепак некако е далеку од Z. Мора да го подигнат нивото
Со ова многу повише се согласувам сеа. :D :D

Џабе е.
Последнава епизода беше очај и патетика.
Не се сомневам дека сега со турнирот ќе стани поинтересно. Нова приказна, нови карактери нормално дека ќе биди поинтересно. Ама нивото од Z нема никогаш да го достигнат. Едноставно премногу е несериозно направено, како на заебанција.

Let's be real, немаше ни толку потенцијал, очекувано беше дека после 15 години Toriyama нема да биде она што бил порано. Дека нечини или е зазнато аниме не се сложувам, дека може да биде подобро, и тоа како. Како прво анимацијата, да само беше Madhouse продуцент на DB Super, и второ Gohan, give me a fucking break...

Ама ако, пак е интересно за гледање, иако не сум толку hype-нат за нова епизода ко што сум бил порано за Z.

Далеку од тоа дека е лошо. Ама не е тоа тоа :D
Споредете само со почетокот на Z. До 30та епизода имаше 500 тепачки :D Уште на сам почеток со Радитс, па дојдоа сајонците, борбата со нив, па патувањето на Намек, неколку борби и таму, тензија, страв, исчекување.
Премногу е некако лабаво, го пополнуваат времето со глупости и ретардирани ствари, едноставно ради реда колку да помини епизодата. Најверојатно го почнаа Супер само за комерцијала и пари. Некако нема жар. Гохан е аматер и тотално неупотреблив, Пиколо и останатите се доста слаби и небитни. Дури и еден Бу сега е ништо во споредба со боговиве. Конкуренцијата меѓу Гоку и Веџита не е тоа што беше. Веџита е многу мек. Комплетен идиот да не речам. Далеку е од оној арогантен мадафакер во Z :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom