Dragonball

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
ја би чекал да излези free download јес да кје се изначекам ама и то нее лошо шо појке чекаш то послатко ем со англиски суб... не ги можам гоку женско да ми го збора

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.620
Поени од реакции
7.380
ја би чекал да излези free download јес да кје се изначекам ама и то нее лошо шо појке чекаш то послатко ем со англиски суб... не ги можам гоку женско да ми го збора
Па има веќе торенти за филмот и енг дуб се.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Што прават овие бе?? :tapp::facepalm:
Силуваат едно ремек дело. Поточно силувањето почна со ГТ ама ајде не е од Торијама тоа, да го отфрлиме. Што по ѓаволите сега прават? Веџита е направен комплетен идиот. Гохан е бетер. За кој им кур бизнис требаше враќање на Фриза? Мене ми е безвеза, не е тоа тоа. Фриза е завршена работа и не смееше да чепкаат тука. Веќе дискутиравме за нелогичностите. Капетан Гинју го вратија :facepalm: :popce: После 11 или повеќе години на земјата сега го враќаат и тоа пазете, напиша change на земја и кога оној копукот Тогама или како се викаше прочита се случи замената. Па така ако гледаме одамна можел да се врати во човечко тело па после да си бара посилно.
Друга глупост. Овој Тогама или како се викаше, од каде толку силен после само 4 месеци тренинг со Фриза? Од обичен слабак кој Мастер Роши можи да го истепа стана посилен од Пиколо кој би бил рамо до рамо со Имперфект Сел?? На Пиколо му требаа години и години тренинг, фузии и не знам што, а копуков од обичен копук за 4 месеци достигнува ненормално ниво. Па Сајонците тоа не го можеа. Абе ајде нека се изгубат. Требаше после Бирус да се префрлат одма во друг универзум па таму што ќе се случува, ќе се случува - ипак е друг универзум ќе има логика. Не знам кој е тaму задолжен, не знам дали Торијама станал сенилен ама ова е сквернавење на едно ремек дело. Не толку колку ГТ ама сепак е.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Потполно те подржувам во се што кажа. И јас сум многу разочаран. Прво тоа што направија 2 филмови, Battle of Gods и Revival of F, и сега истото се дешават на Super, не ми се дури и интересни епизодиве, знам што ќе се деси. Друго е тоа што fuck logic направија со цел серијал, сега и ние бараме логика во аниме ама пак до сега GT си имаше добри логики. Сега ми го токмат Frieza со Goku и Vegeta кој 3-4 саги поминаја и се искинаја од вежбање што веќе стигнаја до SSGSS (Androids, Cell, Buu и ако некоја заборајв), а Frieza за 4 месеци ги стигна и 0 епизоди :D. Super Saiyan беше кул, легендарен воин, сега го тепа еден обичен клошар, Gohan е донесен на најниско ниво, иако не вежбал, сепак е има моќта на SSJ па и SSJ2 и и тоа срање го направија. Ако не се поправи Torijama за брзо време, ова ќе биде бетер од GT. Ај тоа со Ginyu што го кажа, не ми е јасно како после сево време, сиве саги не может да го истепаат Ginyu? И ако ти текнува Ginyu ги замена телата со Goku на намек и не можеше целата моќ да е исцрпи од телото па што Gohan и Krillin беа на негово ниво тогаш, сега се менува со Tagoma и што логично Gunyu тоа време бил послаб од моменталниов Tagoma, ваѓа од неговото тело уште повеќе моќ одколку што ваѓаше и самиот тој. Страшно...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Потполно те подржувам во се што кажа. И јас сум многу разочаран. Прво тоа што направија 2 филмови, Battle of Gods и Revival of F, и сега истото се дешават на Super, не ми се дури и интересни епизодиве, знам што ќе се деси. Друго е тоа што fuck logic направија со цел серијал, сега и ние бараме логика во аниме ама пак до сега GT си имаше добри логики. Сега ми го токмат Frieza со Goku и Vegeta кој 3-4 саги поминаја и се искинаја од вежбање што веќе стигнаја до SSGSS (Androids, Cell, Buu и ако некоја заборајв), а Frieza за 4 месеци ги стигна и 0 епизоди :D. Super Saiyan беше кул, легендарен воин, сега го тепа еден обичен клошар, Gohan е донесен на најниско ниво, иако не вежбал, сепак е има моќта на SSJ па и SSJ2 и и тоа срање го направија. Ако не се поправи Torijama за брзо време, ова ќе биде бетер од GT. Ај тоа со Ginyu што го кажа, не ми е јасно како после сево време, сиве саги не может да го истепаат Ginyu? И ако ти текнува Ginyu ги замена телата со Goku на намек и не можеше целата моќ да е исцрпи од телото па што Gohan и Krillin беа на негово ниво тогаш, сега се менува со Tagoma и што логично Gunyu тоа време бил послаб од моменталниов Tagoma, ваѓа од неговото тело уште повеќе моќ одколку што ваѓаше и самиот тој. Страшно...
Проблемот е што си ја рушат сопствената логика. Ако сајонците како најборбена раса во универзумот кои зајакнуваат после секоја борба им требало години и години тренинг за да дојдат до некое ниво, сега обични копуци за неколку месеци ќе ги надминат. Овој Тагома го направија 10 пати посилен од оној Фриза на Намек што се бореше против Гоку. Па тогаш Фриза не би бил Фриза. Обичен клошар со малку тренинг го надминува. А и според мене не требаше Бирус да го прават од овој универзум. Подобро ќе беше да е од друг. Премногу е ова. Фриза беше најсилниот воин во универзумот. Андроидите и Сел беа од иднината. Односно андроидите беа креирани, а Сел дојде од иднината. Логично не можеле да се сретнат со Фриза и да го симнат од тронот. Па ајде после се испостави дека Бу е уствари најсилниот ама цело време бил заробен во топка.Ни овој не можел да се сретни со овие пошто 1000 години беше заробен. До тука е во ред. Е сега не, Бирус бил најсилниот ама спиел сиве години :D И како порано не се сретнале Бу и Бирус? А Фриза во филмот кажа дека примал наредби од Бирус. Значи не бил најсилниот воин во универзумот како што се силеше во дбз. Сега нека се испостави дека има посилен од Бирус ама си го дрвел сиве години на некоја планета :D Како и да е, на една страна видов ваљда извадок од мангата, каде Шампа/Чампа како и да е, вика дека штом Бирус си нашол два сајонци, сега е време и тој да си најди негови сајонци. А некаде се спомнува и враќање на Брули. Ако не го направат да е од друг универзум ќе биди глупаво. Сега и тој ќе испадни премногу силен, а сиве години си седел некаде. Уствари секако ќе биди глупаво. Супер сајонец Брули нема шанси против ссгсс. Освен ако не го направат и него ссгсс што би било безвезно.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Дечки онлајн ги гледате епизодите? Јас ич не сум во тек ама како мал многу гледав, ете читајќи ве ми се гледаат новите...

Kajgana Shop

На врв Bottom