Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Dragon.Ball.Z.Battle.of.Gods.2013.1080p.BluRay.x264-WiKi [PublicHD]

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Гледам дека јапонскиве цртани многумина ги гледате. Ме интересира зошто ви се интересни? Нели се наменети за детска публика.

Гледам дека јапонскиве цртани многумина ги гледате. Ме интересира зошто ви се интересни? Нели се наменети за детска публика.

Јапонската анимација не се ограничува само на деца, има многу различни жанрови исто како и книгите и филмовите. Имаш анимеа за деца, за тинејџери, за возрасни. Имаш анимеа со детска тематика, но има доста сериозни серии и филмови со сериозни тематики, филозофии и длабоки пораки.

Дизни стереотипизира како анимациите се само за деца. Од Јапонија стигнува порака која значи нешто спротивно. Да поедноставам-додека западните аниматори не тргнале подалеку од месечината, јапонските освојуваат бескрајни пространства.

Почнав да го гледам сега драгон бол го даваат на тв ^_^
Одамна го очекував тоа и мило ми е што сеуште некој мисли на тој прекрасен цртан(како и DB Z)

Па кажи на која ТВ; од каде даваат?

prosieben maxx
но на германски е не е инглиш... сепак јас го знам перфектно германски така да... :P

Доколку сакате со dub англиски еве ви страница ги има ДБ, ДБЗ и ГТ( оваа последнава ја немам гледано, ама многу лоша била),

http://www.dbz.tv/3/

Доколку сакате со dub англиски еве ви страница ги има ДБ, ДБЗ и ГТ( оваа последнава ја немам гледано, ама многу лоша била),

http://www.dbz.tv/3/

фала многу... всушност аквка е приказнава на овој гт? да не знае некој

Зошто на watchseries нема можам да ја гледам серијава???

фала многу... всушност аквка е приказнава на овој гт? да не знае некој

па Гоку ќе биде смален од black star dragon balls и ќе треба да ѓи бараат змејските топки по вселената Пан Транкс и Гоку ако не земјата ке биде уништена итн итн crappy со други зборови
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 22:50 ---
Зошто на watchseries нема можам да ја гледам серијава???

а зошто па мора таму да гледаш има 500 многу подобри страни

Еве погоре постирав линк каде што можеш да ја гледаш. Повеќе од солиден е линкот.

Broly кај која ја има, не можам да го најдам тој дел?
Иначе фала за линкот, топ е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom