Dragonball

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.092
Dragon.Ball.Z.Battle.of.Gods.2013.1080p.BluRay.x264-WiKi [PublicHD]

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Гледам дека јапонскиве цртани многумина ги гледате. Ме интересира зошто ви се интересни? Нели се наменети за детска публика.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Гледам дека јапонскиве цртани многумина ги гледате. Ме интересира зошто ви се интересни? Нели се наменети за детска публика.

Јапонската анимација не се ограничува само на деца, има многу различни жанрови исто како и книгите и филмовите. Имаш анимеа за деца, за тинејџери, за возрасни. Имаш анимеа со детска тематика, но има доста сериозни серии и филмови со сериозни тематики, филозофии и длабоки пораки.

Дизни стереотипизира како анимациите се само за деца. Од Јапонија стигнува порака која значи нешто спротивно. Да поедноставам-додека западните аниматори не тргнале подалеку од месечината, јапонските освојуваат бескрајни пространства.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
251
Почнав да го гледам сега драгон бол го даваат на тв ^_^
Одамна го очекував тоа и мило ми е што сеуште некој мисли на тој прекрасен цртан(како и DB Z)

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
251
prosieben maxx
но на германски е не е инглиш... сепак јас го знам перфектно германски така да... :P

2

~2A

Гостин
Доколку сакате со dub англиски еве ви страница ги има ДБ, ДБЗ и ГТ( оваа последнава ја немам гледано, ама многу лоша била),

http://www.dbz.tv/3/

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
251
Доколку сакате со dub англиски еве ви страница ги има ДБ, ДБЗ и ГТ( оваа последнава ја немам гледано, ама многу лоша била),

http://www.dbz.tv/3/
фала многу... всушност аквка е приказнава на овој гт? да не знае некој

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Зошто на watchseries нема можам да ја гледам серијава???

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.647
Поени од реакции
9.916
фала многу... всушност аквка е приказнава на овој гт? да не знае некој
па Гоку ќе биде смален од black star dragon balls и ќе треба да ѓи бараат змејските топки по вселената Пан Транкс и Гоку ако не земјата ке биде уништена итн итн crappy со други зборови
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 22:50 ---
Зошто на watchseries нема можам да ја гледам серијава???
а зошто па мора таму да гледаш има 500 многу подобри страни

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Еве погоре постирав линк каде што можеш да ја гледаш. Повеќе од солиден е линкот.
Broly кај која ја има, не можам да го најдам тој дел?
Иначе фала за линкот, топ е...

Kajgana Shop

На врв Bottom