Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Океј , знам дека сум настинат. Немора на секој пола саат да ми префрлате , ебаве. Зимно време , нормално е да те фати грип.

И да , пиев парацетамол. Прашај ме пак за пола саат. :facepalm:

Едит: Еве пак , сум кашлал како коњ. :facepalm:

:kuracc:

Драга, нема ништо полошо од радикални верници другари...

W9nKqwy.png

Драга благодарам за наградата :) Од денес сум староседелец :D
Иако не пишувам често, сепак редовно те посетувам и читам.

П.С. Еве се ближи конечно денот кога ќе се вратам пак во мкд. После неколку месеци поминати во странство возбуден сум што се враќам назад. Впрочем имам толку многу планови кои треба да ги реализирам во мкд.
:zloo:

Ми треба малку мир, тишина, некоја изолација од ова ебано опшество, ми се гади од околинава. На човека му треба простар каде е сам, за да може да работи, да размислува, ова не го бидува повеќе... Кај ни е духовноста бе психопати едни, сме ја изгубиле во ова модерно опшество кое не води кон пропаст во темнината која станува се погуста и погуста и се манифестира преку алчноста за моќ и неброените пороци како, страста кон опијатите, проституцијата, криминалот, убиствата, разбојништвата. Премногу сум изиритиран од неправдините во оваа држава, веќе кога ќе почнеш да ги чуствуваш работите на своја кожа, неможеш да ги гледаш со затворена уста. Кога тогаш, еден по еден сите гитла од овде ќе фатиме.

Драга Кајгана,
Денес се празнува Водици!
Денеска е голем ден за сите Христијани!
Нека ни е за многу години празникот!

Бог се јави!
Навистина се јави!

:)

Ха,

Празник, демек неработен ден ама ај, ние работиме, ебаго.
Пази, не од 10 како секој ден, денес од 9. Станувам јас надркан до максимум, чекам бус пола саат, пошто нели празник и за жива глава нема бусчиња во вакви денови, стигнувам на работа во 9:10 и директорката ми вика „Абе, Филип, па ти дежураше за Бадник....не ти кажаа дека си слободен денес?“

Во исто време си помислиф:
- На мајка ти
- Шо мајка ти?
- На мајка ви шо не ми кажафте
- Матер ви....

си се насмевнав и реков „отидоф јас дома, додека сум нерассонет, да си поспијам“.

На мајка им...

Кеј,

Не им се мешам на тие што веруваат и зошто веруваат.Ама би сакал некој да ми објасни две работи во животов.Зошто тие што го фаќаат крстот се наградувани материјално кога нели духовното богатство е она вистинското и зошто тие што работат во црвен крст зимаат дневници.

Патем со џапе едно име имаме

Според КУРир студентот што го фатил крстот во Скопје бил член на студентскиот пленум. :X3:

Белчишта ја пишува историјата! Во Охрид се случи чудо.... :D
Варошани другата година ќе скокале во рекана во с.Белчишта за да им врателе за годинава :pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom