Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со она писмото што Скај го постираше во врска со детето што им пишува на родителите за развод, можам да кажам слободно дека е едно од најнелогичните и најлошите работи што ги имам прочитано. Демек себични се родителите што сакаат да се разведат. Да, сакаат да бидат среќни, нема ништо лошо во тоа. Бракот завршува затоа што не функционира. И точка. Или детето ќе биде посреќно кога ќе гледа тензија, карање или во најблаг случај пасив-агресив однесување каде нема ниту почит, ниту топол дом?

Никогаш не разбрав зошто луѓето го гледаат разводот ко нешто трагично. Напротив, не е. Работите стануваат лоши, се распаѓаат и луѓето си тераат по свој пат. Подобро е така за сите. Најважно е за детето да останат во цивилизирани односи.

Ако нешто никогаш не сум сфаќала се мелодрамите и тажните фаци ко да пропаѓа светот кога ќе чујат вести за развод! НЕ, РАЗВОДОТ НЕ Е ТРАГЕДИЈА! Аман.

И за да не го тупам во понатамошни реферати, ќе го ставам еден од моите најомилени цитати на сите времиња:

50ca21fa748a9e0d4a6e4902434eaa1d.jpg

Ова е она што секогаш сум го зборела, само ѕверов многу подобро го има кажано.

И како бонус:
hoc4a2vc.jpg

И за крај, попрво ќе умрам сама со библиотека книги до мене, отколку да живеам во пекол произведен како резултат на лош брак, макар и 10 деца родила. И да, не значи дека јас ќе бидам помалку мајка или другата страна ќе биде помалку татко, само затоа што сме решиле да не се мачиме и да пробаме на различни патишта да си ја бараме среќата.

Фала многу, пријатно!

Кајгич, ја на пример...
Моментално имам отворено 8 таба горе, со факСултети.
Т.е. не моментално, него веќе некое време ги вртам. :D
И сеа у секој еден од овие факСултети, има по 1-2-3-4 занимљиви смерови.
Арно амааа... кога ќе ги отворам оноа предметине и програмине - :несвест:

Ја памтиш онаа рекламана на Аркон, што ја даваа кога имаше Ајде дома?
Леле... не ми се влегува дома, кога ќе помислам што се' ме чека.
Е па така и ја, во врска со факСултетиве. :D

И ја на пример сеа поима неам шо да праам. :toe:
Жедна сум. :D А чашана со вода ми е на масичкана, ме мрзи да си ја зеам. :unsure:
И така. :D

Иначе, како да им кажам веќе да не ме слушаат мене, каде се наоѓа тоа и тоа, ова и ова? :icon_mrgr:
Ги зезнав, али несакајќи беше. :X3::X3: Да сме живи и здрави, тоа е најбитно. :pipi:

Ај, да продужам да си барам ја. :D

кога се качувам у автобус у скопје и позади мене седне некое девоојче мало мрсолаво и почне да кенка со брад брад брад.....

се си мислам воа мора да е шумеча од кајгана...

Да сум носела дречливи алишта за да рефлектираат, затоа што од црните алишта не ме гледал и немало да го запре автобусот. Он мене ќе ми го диктира животот!

Пача Пача Пача Пача Пача

Која пичка да ми се даде на светов сега нема да биде толку вксуна колку пачата ......

Пача <3 :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom