Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се прсна од ебење :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

10849855_1575294329374496_4322549296373219062_n.jpg

Драга Кајгана,
Денешниот ден е огромен за сите Христијани!
Денеска се празнува Св. Ѓоргија!
Нека не чува светецот од лошо и нека ни дава само добро.

:)

Бејби,
Официјално сум Флорида резидент :vozbud:
Потпишано договор за кирија за една година. Пола (а може и поише) сме отпакувани. Битно елката е накитена :D
Сите луѓе се ептен фини и љубезни и целата атмосфера е многу позитивна. Соседството е одлично! Мераци! Незнаеш колку ми е мило што сум тука!
Кучињава го обожаваат дворот. Беј не ја обожава чивавата лево од нас, ама ќе и пројде :D
Купивме мало шифуњерче од ИКЕА и немаше екстра делчиња :icon_lol:
Интернет ни наместија првиот ден, што беше одлично, ама сега треба да чекам до утре да дојдат да го оправат пошо нешто се заеба (могуче да е моја кривица :P)
Сега уште работа да си најдам и се' ќе биде во најдобар ред :pipi:

Kej

A животот е заебан, сите исто не чека. Но пред да умреш сакаш да видиш среќа. Ако најдеш пат до неа кажи ми како се стига. Да можам барем да ја пипнам и да видам па да бидам спокоен пред да идам. Па за да имам слика што ќе примам на друго место.

Еве гледам актуелно е некое видео во кое најпознатиот модерен плејбој Дан Билзериан шутира некоја девојка у глава затоа што му била грда.

И коментарите за тоа (не само македонски него и по англиските страни) се, прв:

- Види го овој дебил човече, има пари и си игра курот со кого сака.

Што е комплетно точно и со што се согласувам, дебилно е тоа шо го прави, искурназен од парите.

втор најдоминантен коментар:

- Еее и овој им е пример на машките! По него се палат. Машки засрамете се што овој ви е идол.

Чекајте малку другари!

Како тоа машките да се засрамат? Уствари ај, океј, нека се засрамат ако овој им е идол. Али ја сум убеден дека бар половина од машката популација нема никакво идопоколство кон постапките на дотичниов. Единственото за што му љубомориме се парите, колите и огромниот број на жени кои ги има до него. И ај ок, да се засрамиме за тоа ако не.

Но, што е со другото гледиште, она од наша страна? Како само машките на кој овој им е идол треба да се засрамат? Не ли треба најпрво да се засрамат жените што трчаат по него? Па да не беа тие, овој немаше да има никаква популарност. Да не беше нивната лековерност и курвалак, за што мажи би сакале да бидат ко овој?

Пази машките требало да се засрамат, а овој сврте преку 10.000 жени на неговите забави за нецели 15 месеци. Па тие десет илјади жени мене и не ми изгледаат како мал репрезентативен примерок за тоа што поголемиот дел од популацијата која припаѓа на понежниот пол. Значи у ред е што они се дупат со него за пари, тоа не ја покажува општата женска слабост а тоа шо на некои мажи им бил идол ја покажува машката дебилност?

Па со која логика бе? Да не се лепат тие жени и не се курваат, нема за што некој маж да би му завидувал или да го идолизирал. Ме разбираш шо сакам да ти кажам нели?

А и мојата претпоставка и искуство велат дека бар 2/3 од женски кои го пишуваат вторион горенаведен коментар би се пукнале без размислување за овој и плејбои слични ко него. Али ај сеа да се правиме поштени на интернет. Чест на исклучоци секако, да не претерам со генерализирање.

Последно уредено:
ДК

Едини светли точки во овој период кога сум без "официјално" работно место е што можам без проблем да одам да ги поддржам студентите на протестите. Идеме јако :kuracc:

ДК зошто некои заминуваат толку рано од ова свет а и од тебе толку рано...
RIP кајганџијо, вечна ти слава...
:(

Драга Кајгана,

Стигна абер од Мајами. Сабота наутро заминувам од Дизни Фентази и некаде недела навечер пред полноќ треба да стигнам во Македонија. Почетокот на март заминувам на убавиот Дизни Меџик и останувам таму до почетокот на септември. Сега ме чека тешка работа, пакување на куферите и чистење на собата... иам неколку лименки ред бул, ваљда ќе успеам :)
Едвај чекам да видам во живо некои драги луѓе :)

Моите глувчиња оваа недела три пати ги носам да ги сликаат со дедо мраз и три пати сликањето завршува со плачење. Сега дома поголемото ми вика ај пак да одиме кај дедо мраз. Вака никој ме нема заебано. :LOL:

Кајг

Браво за организација после се јас закаснив (не ме пуштаа од штабот... lol, jk :icon_mrgr:)
Али сериозно, ај вака:
Лондон, 2011

London-Riots-2011.jpg

Гори се, ги сфатија сериозно... ипак е поразлично ама ваквите нас ни продаваат „демократија“ што, не ни постои уствари ко ќе сумираш се останато.

Украина, 2014

Black-smoke-rises-during--001.jpg

И на овие почнаа да ги сфаќаат сериозно, јес да Мајка Русија стоеше од едната страна па немаа муда да ги испоколат.

Стиропорот крај краева е лесно запалив, убава глетка ќе биде одредени градби да се дават во оган.

И на крај Македонче, што си ти поразлично од овие горе? Крв и месо. Сакаш да промениш нешто?

Добро, кој им дава право да закључуваат врати од школи и да се закануваат? :boksix:

Иначе Кајгич да ти кажам право, мене порано морници ме лазеа кога ќе видев дека се изнаредени Дедо Мразовци пред саемов за време на новогодишните празници. :несвест: Беше невозможно да се избегнат, а ич не ги сакав. :toe: Ми идеше да си пишам на чело: Нејќам да се сликам! Не ме бркај! :pistoldz:Срце во петици ми се спушташе. Ама важно на крај, некако собрав сили, да се сликам со него, затоа што ми вети дека ќе ми стигнело пакетче. :ojeaa: И утредента, ми стигна ќесенце од пакетче и внатре сликата. :pos:

Ај, чао. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom