Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кеј,

У 4:30 сабајле, ме бркаа кучиња од Јосип Броз до собрание. Ќе ги согазев бе, маме им. Како може така да се загнуваат по коли. Па и мене најдоа да ме бркаа, френдли што сум со нив. 10 возев ради нив Кеј. Десет! После собрание веќе се откажаа, ваљда не им бев веќе интересна, не им пружав шанса да им се крене адреналинот.

Д.К
поракава е до студентите , па и воопшто до македонскиот народ - кренете го вашиот ГЛАС

Погледај дом свој, анђеле
и скини паучину с очију.
Погледај стадо, анђеле,
све сами богаљи и просјаци,
слепи тумарају у гомили,
свима су кичму поломили,
од тебе очекују спас.

Погледај багру, анђеле,
њихова душа је проклета,
свима су ставили амове,
себи саградили храмове,
руке им огрезле у крв.

Подигни ГЛАС свој, анђеле,
сети се крсташких ратова,
сети се прекланих вратова,
кад дођеш Богу на истину,
нека ти у души влада мир.

Услиши молитве, анђеле,
дабогда поцркали душмани,
па буди анђео освете,
нека на својој кожи осете,
шта значи беда, страх и бол.

Драга

Отварам фејсбук и глеам луѓе од основно/средно/факс постираат нови албуми.

Или свадба праат или имаат ново бебе.

Или ослабнале неверојатно многу за да носат убав фустан или се здебелиле неверојатно многу откако родиле пред 3 години.
It's weird as fuck. Особено овие од основно. Ги знам од забавиште, коа плачеа зашо татко им дошол у школо да им пресоблече чорапи, коа настаничката го ставаше у ќош зошо беа немирни, коа не знаеа да читаат и пишуваат, коа се деревме низ ходници зашо некој симпатија ќе поминеше, коа се гаѓавме со снег низ школски...
Е драга, они сеа ново бебе ќе имаат и стапуваат во брак. Прцулчиња.
Мене коа ќе ме прашаат коа ќе се мажам, I'm nopeing the fuck out of that conversation.
А не па нов чоек да напраам from scratch.

85887cc3ff3bcf9195f15cf9b7608c55.jpg

Драга Кајгана,
Се сеќаваш ли на песнава... :love::love::love::love::love:

Кога и да ја слушам песнава душата некако ми се исполнува. Песна која буди многу спомени, песна која говори и ме потсеќа за еден дел од мојот живот исполнет со многу случки и чувства:place::):love:

Кои се недостатоците на живеењето во Топанско Поле? Растеш со идејата дека луѓето од твоја населба се најстрашни и најопасни вклучувајќи се и себеси. Како што поминуваш низ годините живот, заклучуваш дека тепање и сите тие фраерски фори се сељачки и само идиоти решаваат препирки со насилство пошто не се способни да го сторат истото со резонирање и дискусија. Но, тој мал „бабушки“ менталитет на мерење пениси стои вкотвен во твојата потсвест.
Излегувате со двајца другари да јадете. Гледате багра од 9-10 души, пијани и во возраст од 17-20 год. Едниот од нив (прцуле мало) ја пцуе продавачката нарекувајќи ја глупа кучка и вади евричи да плати за да се искурчи. Излагаш надвор и сфаќаш дека истиот се курчел на твоите другари и го „закачал“ другарот кој е молчалив.
Се буди „бабушот“ во тебе, оној Хајд што се криел подмукло у потсвеста.
Стануваш им идеш сам на 9 души стратешки комплетно невалидна тактика, од било кој аспект глуп потег, ама им идеш.
Му идеш на копиљот, му врзуеш шамар и почнуеш да го пцуеш со најниските пцовки у стилот на „не се праи пич мајчин ќе ти ебам фамилијата“. Другите копиљаци се комплетно исплашени гледајќи ја твојата храброст и пробуваат да ја смират ситуацијата, се дур не стигаш до „ќе ти ебам фамилијата“.

Тука слушаш, „што пцуеш фамилија, ја сум му брат“, ги гледаш дека стануваат ревносно сите.
Сфаќаш дека си го наебал.
Јадеш ќутек ко стока.
Gg wp.

Кајганоу

Кд ке помисли некој дека си кукла у голем бутик,а ти устфари не мрдаш и чекаш гу девојку ти куде пробуе гардеробу,значи стфарно си цакум пакум скоцкан цел као што треба, стајлинг фршти. Појде накуде мене да види блуза колко кошта : ) Андеркавр скриена камера

А надвор време ти е....
цитирам :
I am a shaman, magician
The sun is purple
3D dimensions
I am for mental extensions​

Драга К,

СЕ РОДИВ !!! Вагичката се роди денеска и веќе е во пелени вагичката плаче а останатите среќни и насмеани, детето пристигна. :D

Среќен роденден нека ми е :rolleyes:

Happy-birthday-funny-card-cherry.jpg

Кајгано,
Денес од возрасна личност која ми изгледаше дека ужива да е во центар пажња, слушнав дека во забите има клетки за да чувствуваме вкус.
Така.. :свиркам:

Бејби,
Заладува. Не сум спремна за зима :place:
Џабе се пожалив пред некој ден, ете имало White Dimension во Скопје :vozbud: Последниот пат кога бев (пред 2 години?o_O) си поминав супер. Сега и да не биде нешто посебно, ми се иде на журка ненормално многу така да сигурно пак ќе си поминам топ :D Веќе имам спакувано бела облека, ко да знаев :P
Ајде нека дојде среда веќе! Едвај чекам да поминам 11 саати во едно столче, неколку илјади километри над земја :coffee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom