Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Tetka mi e slaba i sitna zhena, shto od mnogu cigari, shto od mnogu jadovi.
Ima sin so cistichna fibroza i pred ochi i venee, a taa stoi kako nekoja karpa i ne se dava. Ako ja poglednesh koga ne ochekuva, koga ne te zabelezhuva, stavata po malce i se nakrivuva i gi sobira prstite vo klopche i znam tuka ja drzhi seta maka sobrana od dushata.

Stoi taka prostum i drzhi eden kup dokumenti, cheka da se spremi sobata za da go primat, stojam i jas a stoi i toj, stoi cel den, stoi se.

I mi vika odete.. ruchajte, proshetajte. Kje vi se javam za da trgnete koga kje bide spremno.

Odime po ulica a toj zboruva bez prestan, me ohrabruva i mene i site deka e dobar, deka nema da mu e teshko shto kje ostane tamu sam, stoi kako karpa mlad i zhilav, ne se dava lesno i ispushta od grloto kashlica, nekoja teshka, bolna, machna, i ushte pred da go prasham kako e mi veli dobro sum, ne prashuvaj.
Sedi sproti mene zadlabochen i gleda, i ochite mu se polnat so solzi, odbegnuva da me pogledne a jas se pravam deka ne zabelezhuvam. Gleda nekade a vo ochite mu se chita deka saka da zgrmi da prasha zoshto mora vaka, zoshto od sekogash e vaka, zoshto ne e poinaku.

Taka molkum se gledame, se smeshkame, se ubeduvame deka i ova kje pomine, me prekinuva i mi veli Skopjevo mrachno..
Mu velam ne grizhi se kje doagjam sekoj den da te vidam, nema da si sam, nema da ti e zdodevno. A znam ne e ni Skopje sivo, ne e ni dosadata, neshto drugo e, go machi i mu tezhi.

Brat ti kje ti se javuva mu velam, site sme so tebe. I mene na ochive solzi mi naviraat pa i jas se trgam da ne me primeti.
Odime nazad i pred da vleze vo lift mi vika nemoj da doagjash, da se maltretirash. Kako da ne doagjam mu velam, ti si mi kako shto sestra mi mi e. Ja gledam i nejze, go drzhi za raka i ne saka da go pushti, go gleda ama nishto ne mu prozboruva, go gleda strogo i mu veli ispravi se..

Venee kako cvet, tolku e mlad i tolku e ubav, vo sebe sobira eden kup prekrasnotii, ne mozhe da se vivne, ne mozhe da se pushti, ne mozhe da leta, ama se drzhi.. kje se drzhi, go znam jas nego, kje se vidime pak..

5 години по ред не можам да осетам новогодишна еуфорија поради глупиве колоквиуми и испити. :tapp:
Учи, учи крај немало брееј. Нејсе, барем за новогишната ноќ ќе се опуштам и ќе пивнам малце. Забораив каков вкус има алкохолот.

Драга,
Интересна реклама кај локалните фитнес тренери

Цитирам
,,Дури 75% од нашите клиенти не избираат нас заради нашиот уникатен пристап кон начинот на вежбање и исхрана.
Нашето мото е : “Дај му на човек риба и го нахрануваш за еден ден, научи го да лови риба и го учиш за цел живот“. :cuc:

И сеа се прашувам, колку е 75% од тројца. :pos:

ДК,
Штом ќе влезам тука кај тебе се чувствувам како "кој поим не припаѓа во следнава група поими".
17 години немам елка украсено.

ДК,
денес е нашиот православен Св.Никола,па сакам на сите вас кои славите да ви го честитам големиот празник, а воедно и на моето драго зетче(видимо се ускоро брале)
Е па Кољо .....твојата омилена песна во твое име па нек загрми да се чуе дур до Солуна :pijani:

Да споделам добро е што не ја изедов масата ....

314uoue.jpg

Еве другар памти ми го зборот,догодина и ич да не се јавам, Т У К А
пази, повторно ќе бидам номиниран (погодив ли) од поедини твој членови,
за најфорумџија во некој категории, е тоа ти е МАКЕДОНЧЕТО, злокобно-памтило-кне...
и после зошто се уште немаме грб, нато,ЕУ, соседи, победи,стандард и сл...ете ти...тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom