Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,
Си купив нова шоља за кафе. Сега се мислам дали да ставам слика во темата. Ќе ме гласаш? :X3:
Што е убаво кога ја сум задолжена за пијалоци на слава. Колку сакаш си точиш и тоа од најубавото вино :love:

Нов шок во Австралија, убиени 8 деца

Секојдневно добиваме податоци за тоа дека светот е надвор од нормалниот колосек треба да исчезнеме од планетава она одма да не снема и ДА НЕ НИ СЕ ДАДЕ ШАНСА ДА РАЗМИСЛИМЕ каде згрешивме

108 деца за 2 дена брао

We're creatures that should not exist by natural law

Драга Кајгана,
Денес се празнува Св. Никола!
Денес е голем ден за сите Христијани!
Нека не чува светецот од лошо и нека ни дава само добро!

Честита слава на сите оние кои го слават овој празник и честит именден на сите оние кои го носат името Никола!

:)

А што днска као демек у Финску се слави сфети Дедо Мраз?
Или они не су по привилегие за старци

Е а најјако е одсабајле по дома. Кафенце, огањче си накладеш,рокнеш си нешто кфалитетно
поиграш се сс папагалче, зимски спортови на еуроспорт у хаде и наравно ти Драа : D

Привилегија е да си сам дома и затој што кд посакаш моеш да си прднеш, без да се плашиш дека на некога сс тој фацу ке му гу стфрднеш а богами и нос ке му га мрднеш.

Поздраф Нездраф:icon_mrgr:

Драга кајгана,
А шо ако уствари сорос им плаќа хонорари на ѓеро и компанија, а овие пак плаќаат данок на истите тие пари во ујп, дали то значи дека владата е соросоид?

conspiracy-keanu.jpg

П.С. Најнов збор, сороспија :pos:

Татко ми е дефинитивно најголемиот мрчатор што го знам :pos:
Секогаш имам добри креативни идеи и ако треба да ги реализирам со пишување или програмирање, имам одлична реализација. Ама ако се работи за цртање или декорација, тука имаш употреба на изреката "Добра идеја, катастрофална реализација" :LOL:
Последниве години удавив да китиме елка, нешто што не сме го направиле откако наполнив 14-15 години :popce: И тогаш не дека имав мерак да китам, мајка ми ќе си накитеше и после ќе си ја собереше, никој не обрнуваше внимание :pijani: И скурчи на жената, и ја зафрли некаде елката во подрум. Последниве години ми се вадеше дека нема простор, немаме елка, па земавме некои малечки веќе накитени. Е годинава се заинатив дека ќе ја китам елката што ни е во двор :ojeaa:
Земав да ја китам вчера вечерта, ама ептен голема е и немав доволно лампиони, ниту пак висина да го накитам погорниот дел од истата. Го викам татко ми да ми помогне, он ми вика:
-Че китам елка, че ти ебам елката, че ти ебам :oleee:
DSC02636.JPG
DSC02638.JPG
Душата ми искочи, не било лесно како купечкине елки кога ги китиш. Тегни, тегни, не сака да оди до крај, лом се направив :ojeaa:
Ете од два агли колку успеав да накитам :lolzz:
Ја видел татко ми од сабајле, доаѓа од работа и ми вика:
-Највеќе сум мрзел вака накитени елки. Никаква естетика немаш, дај ќе ги извадиме лампионите, ќе донесам елка за во соба и ќе ја накитиме :anco:

Додека доаѓа од работа ме затекнува како од сијаличките се обидувам да направам 2015 на ѕидот :shok2:
Не му ни барам помош, пошто го знам одговорот.
DSC02640.JPG

Се измачив два саати, за на крај да ги уклучам и да видам дека не работи, пошто една жичка е откорната. Вол волосан, ако не се направи џабе трудот :popce:
Ако ништо друго, барем татко ми се понуди да ги поправи :smirce:
Станува од спиење и оди до веце, а на излегување од врата ми вика:
-Не сум видел поселско накитено досега, како си можел ваква глупост да направиш.
Од мене добива :kuracc:

Се враќа од веце и ме затекнува дур си ја слушам песната , и одма просерува дека многу му било смешно кога ќе се собереле луѓе и ќе се грабнеле за рамо и ќе играле оро.
После неколку секунди почнува и он да игра и ми раскажува за некој Славе Чочката од Прилеп што им доаѓал на гости и сам си почнувал да игра :kajgana:

Се гледа на кого сум се метнал :icon_mrgr: Како мал кога ќе ми дадеше подарок за нова година, за инает викав дека не ми се допаѓа :icon_mrgr: Онака горев од желба да ги отворам тоа каубојските комплети што ми ги купи, ама од неразбирлии причини викав не ми се свиѓа ова :pos:
Нормално, после некој саат ќе отидев ќе го гушнев и ќе му кажев дека едај сум чекал таков поклон да ми купи :pos:

:oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom