Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Овие што глава даваат за Нутела, никогаш не пробале лебче + мед + банана (исечена како кругчиња) одозгоре. Најубаво нешто што може да постои :свиркам:
10484779_10152408598057466_747995034989343741_n.jpg

Дали нема отворено тема за студентските протести? :гик:

Цел ден сум надвор од секакви случувања, а сега гледам дека денес имало прилично добар одзив на студентските протести.

Тоа е добар индикатор од неколку причини: се сеќавам дека „студентските протести“ од 2004 собраа повеќе стечајци, пензионери и невработени отколку студенти, а зад нив не стоеше ниедна партија.
Тоа значи дека луѓето кои чувствуваат дека немаат како да го канализираат своето незадоволство, тоа ќе го направат при првата прилика. Екстерното тестирање може да биде само повод, а околу тоа да се собере целото јавно незадоволство од разни промашувања на естаблишментот (намерно не велам властите) во минатиов период.

И нека не ве чуди ако сретнете повторно: пензионери, стечајци, бездомници, маргинализирани луѓе, невработени меѓу сите студенти.... Важно е само да не се потпадне во агендата на политичкиот естаблишмент што е можно подолго, да почувствуваат луѓето дека можат....

Драа К

Слуша прееска некоју нову траку, од телефон,проба да гу разглобу и си викам..
Порано у траку имаше предсобје,шарено теписонче,дневна пуна ефекти,намештај и афтер на тарасу
А прееска трака беше падање сс лифт надоле,сајла скидана,падаш у подрум,а тамо тмно
Не не дека за сфе дека е лифт у падање, само за траку зборуи : D Тој е посебна прича,бичааааз : 4

E a иако мрзу какао, масакар прау у макао : )

АКо има џандари на форумов сите сте дебили и куртони и у уста да ве ебам.

Фино протестче денес,мирно медови.Не очекував волку луѓе и пријатно се изненадив.Имаше и браќа и сестри , едни дури немаа појма зашо се таму ама нема везе ги разбирам зошто на нивни протести има по 5000.Да не осудуваме одма, вака треба да изгледа секој протест во државава за секоја работа што не му оди во прилог на народот.Исто така денес сфатив дека кај нас ова е максимумот и никогаш во животот нема да има некој порадикален протест зошто 95% од младинава се класични peace мејкерчиња и да се надеваме дека ваквите мирни протести ќе упалат зошто идниве генерации ќе бидат уште побоси . Како и да е , браво.

А да и сите што си праевте селфи у уста да ви го заборавам, не вреди ни речник да потрошам за вас мизерни.

Денес сфатив дека личностите кои се познати во јавноста поради вистинска заслуга, воопшто не се влезени во филм и испаѓа дека се луѓе со огромно срце. Али оние што се атеншн сикерс и имаат некаква замислена популарност која само во Македонија пали, се уби Боже.

Драга,

Да се знае како јас ја користам евтината струја.
CAM00894.jpg
Распукаа, маме си ебаа, дури ми е мака што пола саат барав екстракт од ментол во супермаркет, арно не се врткаат многу луѓе во делот со тие работи, се им обрнав наопаку додека ги прочитам сите шишенца. Освен тоа, супер се за јадење.
Се документирам и сликам од вакви работи што правам (претежно е благо), чисто за на мајка ми да и ги пратам, да ги види и да се утеши жената дека ќерка и не е безнадежен случај. Интересно ми е, оти кутрата, стварно се радува. :LOL:

Кајгич
гладен сум, да зеам да те спржам едно убаво или да си легнам? Сосема небитен е фактот дека у седум треба да станам...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom