Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Драга in case you missed me, i'm back <3

Ај што се изглупирав за акаунтов, се изглупирав. Сеа па уште поголема глупост ме следи, неможам цел ден да се логирам на фејсбук ради глупавана опција со стигање кодови на телефон, а за да ми овозможат пристап до фејсбук ми бараат лична карта лол.
И така, карактеристично за мене е да си влегувам од глупост во глупост, и да си ги поместувам своите граници. Ти добра?
Иначе, положив се.
Без скршен денар сум.
Си играм Скајрим и си почнав многу убаво аниме.:noze:

Драга...

... денес ми скратија едно предавање и решив добиеното време да го искористам така што наместо да се влечам по автобуси, да фатам пешки до дома. По пат, дојдов до една ужасна реализација. Градов смрди. Копа, труе и корне на секакви гадни мириси, од сите страни, од Бит Пазар до Карпош. Someone should like... really get on that...

Kej

10805556_10152480059368388_7161978929554366456_n.jpg

Драга Кајгана,
Лоша стана денешницава......... зар човекот што вози БМВ, има луксузна куќа и свој бизнис, повеќе вреди и е поголем човек од човекот што вози Фиат, има куќичка и се мачи за да заработи мали пари?
Не Кајги, не, ама луѓето очигледно имаат посебно сетило за делба на луѓето.
Но верувај дека ќе дојде ден кога кога работите ќе се променат, ден кога сиромашниот ќе стане богат........ и тогаш и тој ќе биде гледан како поголем човек, но како тој човек тогаш ќе гледа на луѓето кои ја правеа поделбата и имаа предрасуди.
Како Кајги, како? Тогаш тој човек без проблем ќе функционира, но и ќе знае што треба да направи за да ги избегне некогашните необожаватели.......... или уште полошо, ќе биде заслепен од расипаноста на парите и ќе ја продолжи некогашната лоша денешница.

:coffee:

Колку сум расеан последнава година, смеа ме фаќа.
Лани цимерот оди на факултет, ја се враќам и се доближувам на 3 метри до него, го погледнувам и си продолжувам да одам. Цимер бе шо не ме поздравуваш, а ја со умот летнат којзнае каде. :D
Многу пати ова ми се има случено. Дури и да го поздравам онака од култура било кој познаник, се случува после 5 секунди да се свртам да видам кој сум поздравил.

И одам кај колешка на кафе последниве денови од јуни, она сама у стан морам да нагласам (не за да се фалам дека напраив нешто :D ). И муабети едно-друго и почна да ми чита некоја статија 10 симптоми на шизофренија. Оф, си викам не дојдов ја за тоа. И почнува да ми се жали колку е депресивна и го чита првиот симптом, ми вика го гледаш човекот пред тебе во очи, го познаваш, ама несвесно го одминуваш. Така нешто беше или така слушнав, којзнае. :D

Ајјјјј ладни морници ме полазија. Па коа се расприкажав колку пати ми се има случено комшија шо цел живот сме заедно да го одминам, па кога почна да ми чита други симптоми, излезе дека и двајцата иаме предиспозиции да сме шизофреничари.
И изгубивме претстава за време и жешкиот јунски ден и последното видување у Скопје го поминавме у дискусија за шизофренија :facepalm:
И нормално, се вратија цимерките

Вчера после протест, минувам семафорите пред Кузман студентскиот и еден дечко ме поздравува, дури нагалено ми се обрати. Толку бев замислен, што пак онака несвесно го поздравив, а не го ни го погледнав.
Нов левел достигнав, ај шо ги знаев тие претходно шо ме поздравуваа и само бев замислен, а сега почнав и да не ги препознавам.
Таман поминувам улицата и се вртам да видам кого поздравив. Гледај 10-15 секунди, не ми текнува. Па и наочари за сонце ставил :facepalm:. Сеа како шо сум замислен да ми се претставиш, дали ќе ми текне кој си, не пак со темни очила на тебе.
И се укопав така на семафорите и го гледам. Тој до него не носеше наочари и почна да се смее, ама не го познавам. Абе извади наочарите си викам и ми здосади пола минута зјапав и се свртев.

Нова мисла ми дојде сеа, забораив зашо дојдов у Кузман :pos:
Ми текна на колешкава да и се јавам да ми ја прати статијата, не ја добив.
И синоќа барај по пријателите на фејсбук, кој беше, МИСЛАМ дека ми текна. Подобро нека мисли дечкото дека сум му лут нешто или дека сум се дигнал до небо, отколку ова да му го објаснувам.
А засмили да не бил он...

Драга Кајгана,
Чикаго победи пак на гости против гомното Пол, еден од 20те души од вкупно 150 кои поминаа на контролниот тест на факс, после тоа одлична партија 5в5 кошарка со колегите. I gotta say, today was a good day.:coffee:

:D vidi klet inat barem me nasmea epten instant reakcija

ce gi mrdnam od vaa tocka so sila ako treba....asap togas i oni gordi i jas srecen

draga na rabota mi pomina vremeto u zaebancija u smea imase rrabota ali ne ja osetiv
dodjov doma se iznervirav gi Prijaviv UNIBET vo sekoja mozna organizacija so postoi na planetava pa ke vidime so ke bide neka potrae uste malku i u policija ke gi prijav 18 dena cekam da mi siplatat pari 18 ebani denaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:2

Тоа што сум тврда глава од диво племе планинско не ми пречи понекогаш џентлмен да сум, уствари јас секогаш сум нежен маж освен кога не сум :icon_lol:.

Поминала мурија сосе инспекторат и сите под најлон шо пушеле 150 евра, а тие шо не пушеле и немале лични карти по 50 евра. Само Раде брз на бегање бил не виделе кога избегал, тоа на правен го има учено :icon_lol:.

Шпиуно шпиуно шпиуно и му остана, па му вика немој на старост прекар да ми вадите, и се слуша Ауф шпиун, се одзви со а, ааааааааа си знае :pos::pos::pos::pos::pos::pos:...

Пее Кадир за општо задоволство...

не бе драга нема и нема зивот мора нешто да ти го дигне притисокот 300 едноставно мора:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom