Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бејби,
Еве 4 дојде, јас абер немам од заспивање. Да беше друга ситуацијата ќе се радував. Ама откако дојдов нит осеќам глад, нит жед, нити пак потреба за спиење. Пореметена сум цела. А сите мислат линија држам јас :pos: ептен кснувам и пијам зашто знам дека морам. Ќе треба аларм да си ставам да ме потсети да јадам :)
Свадбиве ок беа. Битно со еден тон роднини си се видов, од кои поголемиот дел не ги ни памтам :pos: Битно они ме познаа. И некои викаат цела мајка ми, некои цела татко ми сум била :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Ако се чувствуваш тажно и мислиш дека нема надеж за тебе нека ти текне дека вистинското име на Iggy Azalea е Amethyst.

E, aj za dobro utro :свиркам:

Kažu da je Makedonija samo država za rođaka
i da smo na vrhu liste po odlivu "mozaka"

Kažu neće nikad prestat' glave da nam pune
Sve dok je ovaca neće falit' vune

Spale su nam gaće, zagrizli smo udice
Glave nam u pijesku, nezaštićene guzice

Драга,

Вчера пријателов раскажува како заглавувал секој ден на работа (проф во средна школа) последнава недела по 5 саати плус. Имале програма на размена на деца со Франција и детално ги разгледувал биографиите на французите и германчињата за да ги склопи кое каде ќе престојува. Од хоби, интереси, активности, љубител/алергичен на животни до речиси крвна група. Плус разговарал и со родителите на децата.

Ние кога земавме деца ги биравме по изглед како на пазар застанати и редовно остануваа десет грди деца кои никој несакаше да ги земе. Па мораше професорите да нудат во замена 5ка по предмет за да земе некој дете. И секако пријавени 30 деца, а на превземање идат само 10 другите се предомислиле. Па професорите ги сместуваа кај нив. И тој што ќе го земеш ако не е интересен ќе го оставиш дома да седи со твоите, а ти ќе испаднеш или ќе го земеш и ќе го изгубиш во чаршија со адресата на ливче запишана па снаоѓај се.

За време на прошетките низ Балканот сретнав еден Финец. Читаше една книга за емоционално созревање и расправаше што пишува во неа. Меѓу другото, имавме еден оваков разговор:
- Секое наше однесување е со причина.
- Окееееј...
- Но денес ние сме многу поодговорни за нашите постапки, сме созреале и размислуваме за последиците. На пример, порано би можел да бидеш тепан од група на луѓе, доколку различно размислуваш од нив...
- Хахаха! Добредојде на Балканот!
Ме гледа зачудено...
- Не ме гледај, тука времето е запрено. Овде можеш да лапнеш ќотек не само ако имаш различно размислување, туку и ако на другиот не му се допаѓа начинот на кој го гледаш.
А беше толку воодушевен од убавините на Балканот... Се надевам дека не му ја расипав сликата, само бев реална.

Во мојов живот ако некогаш си одам од Македонија, а ќе си одам 100%, последната вечер пред да тргам ќе тепам некој вратар, ама онака до посерување ќе го тепам, да не може да го познаат дома.

Ајт у курац, чурам од нервоза, идам малце тенис да поиграм да се излуфтирам зашо попиздев.

Драга Кајгана,
Денес прочитав едно мислење од еден човек кое ме натера дури и да го сожалам. На туѓиот успех му бара маани со цел да го сруши, бидејќи он нема никаков успех.

Ах..., такви се некои луѓе, прво сеир тераат и гледаат во ѓубрето во туѓиот двор, плашејќи се да ја погледнат и исчистат депонијата која стои во нивниот:)

Цело лето се истури од врнење, сега најде 25 степени сонце да пука. Нема смисла више ова :cautious:

Драга Кајгана,
Убаво рекле, напорната работа дава и добар производ. Некое време шега, некое време работа и стигнавме до официјална најава на Пачавра. Прекрасна дружба со @Саншајн. и @#YOUTUBER# , прекрасна соработка со Р.Н. и СЈТ Продукција даде нов турбофолк звук, кој се надевам дека ќе биде мега хит.

Па слушни...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom