Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Замисли да збориш со некои кој зборуваат само со догматизирани реченици извадени од секој квоут на њу ејџ сајт или книга ... Онака, може да делуваат тие реченици паметно/точно, али не се во контекст на муабетот и не сите треба да се сфаќаат буквално.

На пример, ти зборуваш дека си агностик бидеќи сеуште нема доволно проверени докази ни на страната дека постои, ни на страната дека не постои некоја виша надворешна сила, а ти одговараат " Човекот е Бог" , реченица која е онака океј, али нема врска со муабетот.

Или зборите за дедо кој силувал дете, и ти викаат " Не треба да се критикуваат другите, треба секогаш да се бара причината зад другите постапки". Е така де, ама не буквално и не секогаш. Инаку ќе бевме во робовладетелство сеуште. Понекогаш единствена слобода што ја има денешниот човек е неговиот здраворазумен збор. Ако се ограничува да не критикува нешто што очигледно нема никаква трошка на здраворазумна причина, тогаш ние луѓето не сме повеќе од предмети.

Или "Тоа за кое ги критикуваш другите, го имаш во себе." Океј, фина реченица и делумно точна, но ако имаш здрав разум за проценка, ко прво, и ако знаеш дека од секоја могуча особина имаш барем по малку во себе, тогаш, треба да си свесен да разликуваш што се добри, а што лоши особини, и кај кој кои особини се повеќе изразени.

Често сум комуницирала и со луѓе, кои чисто заради его-трипање и квази-дискутирање, земаат детали од моите реченици и велат "Не се согласувам со ова", и го менуваат теркот на разговорот во нешто што е оф-топик или со кое дури и јас се согласувам, односно не го исклучува (не е спротивно на) мојот став што веќе сум го искажала.

И така. Да не должам понеделнички. :гик:
Брзам за на места на кои моето време и влог се платени 0 денари, веќе 6,7ми месец. :love:

Дрга, знаеш оти не пијам кафе? :P Не е ради опашот.
Мајка ми ме замоли да и' направам кафе. А јас цели 10 минути дремев над шпоред, абер нема од кафево! :eek: - Леле мамо, оваа ринглава најслабо ти загрева.
Почнав да вртам политики, а тоа јас не сум ја уклучила ринглата. :tapp: Ем шуто, ем боде. :ROFLMAO: На крај мајка ми си го свари кафето. :D

А бе обврска е секој ден да пиеш кафе. Треба точна рингла да уклучиш, па дали воопшто ќе ја уклучиш е прашањто. :ROFLMAO: А бе уживај таму, пливај, гњури едно 5 саати. :icon_mrgr:

Иначе се зезнав, станав болен Дојчин ради инатот мој. Ама ај, нема врска. :D

Драга...

... денеска видов тажна слика. Покрај тротоар имаше едно маче кое душкаше друго, легнато на тревата. Кога се доближив видов дека уствари легнатото е умрено, а другарчево веројатно пробуваше да го разбуди, како Симба у Кралот Лав кога пробуваше да го разбуди татко му :(

Јас мислам оти треба да си купам кола. За ќеф, не за друго.

Ај нека се откаже тој што пред може една година на Мотика имаше коментари во стилот на ,,ти стискаат лајкови надолу''.

Picture 1845.jpg кајги каде се поднесува барање,овој изум да го заштитиме да не ни го земе никој,да биде бренд,
бар по нешто да бидеме познати и први во светот, оти ионака ова сега го нема никаде,ама кога ќе видат сега сликиве...Picture 1845.jpg[DOUBLEPOST=1412001862][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=0SdxTUbo91U
убав ден за поздрави и нови љубови, врие во градов од јаврии.

Последно уредено:
Dear K,

ако некој се пронајде себеси во воведот од текстов, би го замолил да ми позајми 500 евра.

Ако имате 63 години, 470 милиони евра во готовина, ако сте потрошиле 125 милиони на луксузни добра и ако уживате во партија голф, најверојатно сте дел од ексклузивниот клуб кој го сочинуваат помалку од 0,0003% од светската популација. Или поедноставно - вие сте милијардер!

Ич да не се мислело, страшна работа... :coffee:

10616694_10152353842796752_1501656281192293015_n.png

Sto da kazam.... nema sto da vratam. :noze:

Драга Кајгана,вчера го гледав старо-новиот пост од @Raziel .Шармантен е,фасцинантен и ми се допадна повеќе од сите делови кои сме ги жигосале кај тебе во Ваша Поезија,а во Ваша Поезија поим неам кој ти е админ или бог/божица али јебига,знам дека не е од тие 1% што ме фасцинираат како поети.Имаш еден член кој не припаѓа ни во 99% ни во 1% и од машка и од женската популација а страшно ми фалат неговите поеми.It's hard to admit it.
Поглед
и знаев дека си само моја
те поканувам на танц
во една пасија голема
Која не завршува
само мојата моќ и лидерство
тебе како марионетка те покорува
Љубов
и се околу нас е матна слика
создадени еден за друг за срцата да се едни
тишината кажува се
само мирисот твој мене ме плени
а љубовта од коренот полека никнува
и се негува со секоја средба наша
никогаш таа да не стивнува...
Тоа е тоа.

Последно уредено од модератор:
- Че менуваме ром?
- Ама курац че смениме.
- Thanks for the vote of confidence other barry.
-you are welcome barry.

Драга,

работам на Фејсбук цел ден но ништо не сум видел. Е тоа е посветеност.

Енергетски, кафе, непреспиени ноќи и уште една на повидок....во моментов ми доаѓа ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom