Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знаев дека дедо ми, Бог да го прости, едно петнаесетина пати преполагал за кола. Мислев не му идело возењето, антиталент бил.. НО НЕ!!!
Коа го прашале кои луѓе зимаат предвремена пензија, како од пушка одговорил "паднатите борци"

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Дк, јапанци су криви за све
Македонија-Јапонија ортодох брадерс.:D

Само весело роџаци :ROFLMAO:

Кеј,

На некои луѓе не можеш да им ставиш со инка,исто како што некој не може ни на тебе.Едноставно твое е да му кажеш,а он што ќе направи е друго.Нека се живи и здрави само,тоа е најбитно во денешно време.

2ikwlly.jpg

Драга после две недеље Хот Ајс е назад у форму. Много сам задовољан од себе што не ми требаше дугачак период да се врату у форму сас оглед на тој дека одамна не сам трчаја т.е цело лето. И такој од днска почна да си ги пичу 30 круга на стазу како од шалу. Много ми е убаво затој што ми помага да се откачу од вишаk енергију а и некое килце, док набивам кондицију, а ќе ми гу треба, winter is coming :D
Сга почнуемо лагано, чекам рукче да ми заздраве што си га поеба од глупоќу и да почну вежбање по дома најосновни вежбе и полка комплетно да се врату у форму и дефиницију.
Факултет си почна, све по старо, овуј годину идемо посериозно, не од аспект дека много ќе учу, да не се лжемо, знаемо дека нема, него од аспект на редовност. За разлику од лани моја редовност страдаше на конто на работу и остали тракатанци, ама овуј годину сам кажаја дека нема да биде такој. Работа више нема, расчистија сам сви сметке, пороци ги исто нема, па да се надамо дека овуј годину редовност ќе ми донесе и некоју корист на крај :D

Одамна не сум ти пишал пост посветен на турските серии, ај редно е. :D

-----

Како што со „Боите на есента“ „Лисјата паѓаат“ во „Тивкиот сокак“ така и мојата „Имитација на животот“ полека се префрла во топлата дневна соба, бидејќи во мојата камен ладна соба ниту „Карадај“ не би имал „Сила“ да го доврши „Дневникот на Фериде“.

Со зимската преселба, приморан сум (колку тоа секојдневно звучи за во Македонија) да фрлам поглед и на турските велелепни серии кои доминираат на нашите телевизи. Правејќи го тоа, дојдов до неколку фацинантни откритија, или како што би рекол Зоки Видевски:

Capture.PNG

Почнуваме со можеби најинтересниот, а тоа е дека Турците си имаат своја верзија на Линда Блок! :vozbud:

egum-birgoren_b4e6339e-ce5d-46d8-8cba-08d362b0e240_14_B5F8A658-A521-4F22-AA65-1A8485E9736C.jpg

Секако, никој како газдарицата на Харчестер Јунајтед, ама немој да речеш дека не ти личи на фамозната Линда. :)

Интересно е како е премногу white washed претставена жената во Турција во серииве, па ме чудеше зашто не се популарни кај феминистките. И испаѓа дека чудењето било залудно затоа што дознав од една другарка дека на твојата ривалка Фемина, на големо се дискутирало за турскиве серии! :нинџ:

*кога сме кај Фемина, нека направат и они ко тебе фејсбук фан страна, па да имаат мањаците од овде шо да гледаат! :D

Да се навратам сеа на главното, за разлика од Линда, турската верзија е претставена како чесна жена, на која во животот и се случуваат најлошите работи, многу често и по нејзина вина, ама нели тоа не е битно...

Тука ќе се надоврзам на уште една многу перверзна актерка, која игра лик кој претставува „невина“ девојка, како и погоре споменатата.

cansu-cansu-dere-31139050-311-550.jpg

Како побогу може на вакви девојки да им дадеш да глумат улоги во кои ќе глумат традиционални жени кои не водат љубов освен со сопругот, освен ако не се силувани, притоа затскривајќи го нивниот голем „потенцијал“.

Но што зборам, кога всушност идат на телевизија на која иде Лила за која луѓево сега мислат дека е чесна мома. :X3:

Секако, освен нив, доминираат и многу други женски (за жал не толку перверзни) актерки/ликови, за кои нема character development според комшикиве. Значи ако оваа била добра на почетокот, добра е и до крајот! Нема врска што прави постапки заради кои самата си пати, неморално им штети на другите со тоа, ако на почетокот била претставена како good girl, тоа и ќе остане! Па и нема шанси да им докажеш дека грешат. :cuc:

Тука доаѓаме до третата серија, која започнала токму денеска, во која за среќа имаше барем повеќе убави девојки, али мајка ми’ ми го скрши филмот откако рече: Мех, не ми се допаѓа оваа серија, нема да ја глеам. :pos: Okay. :unsure:

Од таа серија токму изникна и ова инзворедно сценарио, кое сега ќе пробам да ти го опишам:

Седи девојкава на MSN (факинг MSN бе! :pos: ), се допишува со SeksiBoj19:

Девојката:
Леле за малку мајка ми ќе ме фатеше!
Морам да одам!
Те бакнувам!

Дечкото:
Ќе ме бакнеш кога ќе се видиме.

Девојката:
Безобразен еден, треба уште многу да чекаш за бакнеж!

What the actual fuck? :pos:

----

Иначе Турција е прекрасна земја, ни далеку од тоа што е претставена во серииве, да си ја посетиш! :)

Убаво кога ќе научиш некое детенце уште од мало за кого да навива. Порано се што правеше на компјутерот играше некој игри само со цртање или коли глупости, сега се научил да пишува "henry goals" на гугл, порано кога играше Арсенал трчаше само лево десно, ме масираше да станам да си играме, сега си седнува до мене да гледа, му ги кажувам играчите. Горд сум си на братучедчето мое мало, од генерации на генерации оди тоа :love:

So da pisam? Tekst od pesna li? Ni toa veke ne znam.
Sakam da imam vreme. Vreme da si citam, da si pustam muzika, da izgledam 3 sezoni od serija, da si peam, da si pisuvam, da pravam sto ke mi tekne.
:'(
Ne treba da tupam dr pat :-\
Aj

Дк се вратив од работа втора смена бев од таму директива не ни се прибрав дома директно отидов кај другар на роденден и се начукав јбг га се погодија и песни и друштво а не ми бесе во план....
се вратив дома и се вратив одма у реалноста и сеа ни јас незнам како се осекам знам само дека ке легнам у кревет и одма ке заспијам ....
ај биди ми поздравена

ebi mu mater draga eve ti pesna za raspolozenieto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom