Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Пред неполн час помина едно другарче од братучед ми да го собери за да си одат на кај дома, пошто родава беше кај мене го гледавме фудбало. Детево носеше фудбалска топка, појма немам од каде и како и зошто. Кладов тоа патиките, излегов пред врата, се подриблавме малку, дури по еднаш успеав да им ја протнам на двајцата меѓу нозе и се качив горе жива вода. Ме гледа мајка ми онака чудно сиот здифтан и ми вика:

-Шо праеше бе? Шо си ваков жива вода, никаков?
-Абе долу топка ова она, потрчав 2 минути....
-Ех колку си само здебелен, плус кондиција немаш ич, само лежиш, само јадиш, од кревет не си станат, гледаш серии........
-Добро добро....ај чао одам во другана соба.

Вистината некогаш боли, се подумав да поплачам, али сепак не :(
(се думам шо да глем сега)

Да ти ебам расипаниот свет, изопачените вредности, капитализмот и опресијата!
Седиш како кукла во излог, нашминкана, дотерана, нема грешка и кога правиш грешки затоа што се смешкаш... А да, не пали кај стари луѓе, гејови и стрејт жени. За среќа! Барем некој да ми се испонаша како што заслужувам јас, или фирмата.
Не е ок. Дискриминација на машкиот пол и деградација на жената.
Ајде уште малку. После на слобода!

10157198_871083989575735_5884039663065470940_n.jpg

Последно уредено:
Драга, девојченце ми рече да го тргнам потписот. Еве, ако комплетира петиција со 500 потписи од Кајгана, ќе го тргнам потписот. :pipi:

Кајгана

Вртејќи по каналите на телевизорот налетувам на Сител 3 и во моментов даваат инсерти од освоеното 4 место на кошаркарската репрезентација. Тројката на Илиевски, прославата пред 15 000 Литванци, пречекот на плоштад од 100 000 Македонци... Морници ме полазија упм, какви моменти беа тоа...

Драга, се подобар и подобар сум тенис. Форхендот го владеам каков спин вадам и доста прецизен сум, ама за бекхенд абер да се немало :). Ама долго е летово ќе го совлагам и тоа.

Туку, зошто ти кажувам тебе, ти ни форхенд знаеш што е, нити пак спин. Жена. :D

Треба да престанам да се плеткам со типки во врски или раскинале пред недела дена. Се такви ги наоѓам и се такви се околу мене.

(друг муабет)
Пред некој ден завршив сам во 3 сабајле на клупа во парк, пушејќи си ја цигарата и си размислував.
Мислев дека никогаш нема да се навикнам на тоа.

Да поминеше некој што го познавав ќе си ја ставев маската и ќе измислев нешто дека чекам некој.

За разлика од порано, се ми беше јасно, ништо не се прашував, се ми беше јасно. Затоа бев мирен.

Потоа накај дома, смрдејќи на алкохол и цигари почнав пак со приказните дека сум посебен, ама и тоа веќе ми беше познато, не се разликувам од ниту еден друг.

И така продолжив да си ја барам приказната и некое си значење.
Да си најдам причина за да можам мирно да заспијам.

Последно уредено:
Моментот коа без наочари, додека трљаш очи не разликуваш ништо на екран и си бришеш мислење.
Го мразам фактот дека мајка ми беше во право коа ми викаше дека ќе оќоравам.
ЕДИТ: Ама затоа крпам мрежа од комарник во два саат лајк а бос. Игла сум гаѓал све од прва.

Последно уредено:
Гледав една емисија, како некоја жена дома чувала 52 безкожни глувци. Спијат со неа, ги љуби у уста, им прави пици и ги приготвува нивните омилени јадења. И откако го изгледав сето тоа, се' нешто ме чеша. Де глава, де раце, де нозе. Па пак глава, па пак раце... језиво чувство. :вонзем:

За утре имам една проектна да сработам. Викаш сеа да подремам, па да стаам аларм у 6 саат сабајле, тогаш да ја напраам? Нели? И јас така мислам. :rolleyes:

Ајт, здраво. На ти уште едно смајли, за три да бидат. Види као у тон... љиља у средина. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom