Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Пред некое време решив да шетнам на моите омилени места во Скопје каде сеуште овој град ја крие душата далеку од багерите и тие некои стилови во кои пробуваат да го облечат. Седејќи таму ми дојде мала инспирација па го скоцкав тоа во неколку пасуси кои ги посветувам на мојот град.

Ќе земам одмор и ќе правам слики од градов. Од местата кои ми се омилени и од кои настанале
лични приказни, зошто еден ден ќе ги нема.
Еден ден ќе ја снема и меморијата моја. А тогаш ќе ми останат сликите и кога ќе ги гледам ќе се двоумам кое е тоа место.
Може нема да се сетам на местото, ама верувам дека ќе ми дојде убаво на душата.

Има скопски улици кои мирисаат на дом, печени пиперки, шансони од старо радио и ѕиркање на гоблени од жолтите ѕидови.
Има и скопски маала низ кои сеуште чекорат дедовци и баби фатени под рака. Тој во одело, парфем и исчешлан, таа дотерана со торба преку рамо.
Има и скопски згради со покриви, каде двајца заљубени играат стискавец на нивна омилена мелодија, мечтаат и го дочекуваат изгрејсонцето.
Има и скопски градинки каде децата го прават џагорот омилена симфонија за ушите. Тоа се места каде царува детството и невиноста на светот.

BqaOAbICQAApL4A.jpg

@HristijanWR10
Не земав број оти од странски јазици знам само англиски и многу малце француски, a за неа не бев сигурен дали знае македонски. иф ју ноу уат ај мин :D

What a fuc*in' day.
Слободен ден од работа. Се договоривме со колешката да мрдниме до Охрид. Вози бетер од Доминик Торето. Барем брцнав во тоа езерото, прошетав. И убаво си поминавме. Растегнав нозе по тоа брегот.
Да прашам, се важи тоа што појдов во Охрид без притоа да се чекирам и да објавам слики на фејсбук?

Скопје е полупразно.
Најмногу го сакам Скопје без гужва.
Некако, градот е растоварен, тивок (ако се изземат некои моторџии што ми турираат под прозорец и се однесуваат ко Илинденска да е писта оти е празна), во вакви денови, со Скопје сум на „ти“, ги симнуваме маските и се шетаме заедно низ места кои @Hank Moody ги спомна погоре, не се преправаме еден пред друг, јас - дека сум туѓинец, тоа - дека е сечие и ничие, како во обичните денови.

ДК
Иако поприлично нов забележав една работа ова @DIJAMANTE ти е опседнато со пејачката од сликата шо ме наведува да помислам на една ствар или е самата пејачка или некој близок роднина(јас мислам дека е првото),иначе кој би бил толку опседнат со некого посебно со некој од нашиве простори хммм...Ај размисли.:cautious:[DOUBLEPOST=1404063938][/DOUBLEPOST]Да се надополнам на профил кога ќе одиш имаш и промоција на најнов албум:pos:

Последно уредено:
многу исповеди во последно време на твоиве страници Д-ругар...
а знаеш „кад смо млади били ми“, тогаш за љубов и многу не знаевме а и немаше од каде да се научи или прочита нешто,
а во основното образование беше обавезно тогаш (пред З....) и српскохрватски јазик, 4 часа неделно, а пет македонски,
а да и лектири за цело лето ни даваа од Андрич,Њушиќ, Радовановиќ,Крлежа,Мажураниќ,Обрадовиќ,Максимовиќ и Змај
а срамежливо, да не грешам душа и „Крпен живот “ од Стале Попов - и „Тешкото“ од ...од...ми се врти под јазик-Небрегово
е ама што ми беше муабетот нешто за љубовта е тогаш почесто киневме ливчиња од врти-поп,него ли копчиња од „Ж“блузи.Picture 1675.jpg Picture 1689.jpg Picture 1670.jpg ме сака...не ме сака...ме сака...не ме сака...ме сака...?
и може ли да си замислиш тоа во сегашно време,ако последното ливче останеше на...ме сака, свршувавме во гаѓи за 3сек.

Драга,

Вчера кога почнаа Бразилциве да плачат пред пеналите, се молев да изгубат, само за да видам уште колку ќе се расплачат потоа. :sneaky:
Ќе ги видам како плачат ај, ако не наредна, таа утакмица после неа.

Попуштив пред јавното мислење и ја симнав пред некој ден првата сезона од Game of thrones. Ја пуштам првата епизода, почнува тој покољот на почеток, фрчат глави и останатото, паузирам и 7 минута и нешто. И прво што ми текна, си викам @shumecha.tableta овде се откажала од серијава. :D
Али тоа е најзезнатото досега што го видов од овие неколку епизоди (Spartacus е каде-каде побрутална), интересна ми е, али не и премногу, па се мислам дали да ја продолжувам или не.

Овие комарциве ми ја цицаат крвта само на незгодни места. Мало прсте, на рака или нога, небитно, па на глужд, па на пета, not cool. (n)

Picture 1693.jpg Picture 1694.jpg Picture 1695.jpg жешко денес Д-ругар, малку и јас да оладам муда.

Драга...да присуствуваш на свадбена веселба, особено на некои твои блиски, е прекрасно доживување...Но има еден дел од сета таа церемонија, еден многу убав дел, мене дури и омилен...дел кој знае да боли речиси неподносливо....делот кога младенците ја отвораат свадбата со танц и потоа им се придружуваат и останатите парови, а твојот сакан не е до тебе...и не знаеш на каде да се свртиш, не знаеш во што да гледаш, ја слушаш музиката, се воздржуваш да не пуштиш солза...и посакуваш да станеш, да заминеш, да оставиш се и да одиш кај него...

Драга, fuck the gravity (али не филмот :LOL: туку онаа досаднана гравитација од физикана), дечково со стилов и вика "ти оди, ја ќе дојдам", маме и еба буквално, вајда со пенкало е праен, who knows...Него кад пораснем желим да будем ко него, wait what? Каде бе кад пораснеш, ги нафука 21-на, ќе пораснеш др. пат. o_O
Fuck, него да не шлапам многу, на ти, глеј.

На пенкалово мора да му се повраќа...:sick:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom