Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Абе партиски мочковци и потрчковци, едно е да ги имате ебаните дипломи, друго е да го имате искуството. Оти искуството е тоа шо се плаќа, а не вашата диплома. И шо кога сте извадиле десетки и сте ја набубале целата книга по развојна психологија, педагошка психологија, дидактики, методики, електроники или било шо, кога да се најдете на работното место ќе сте како изгубени у време и простор? Како да на работното место ви треба набубана книга? Аи, јас имам диплома, и сега ќе ги управувам Петко, Трајко, Мирко и нивните партии, ќе седам дома и ќе чекам некој да ми најде работа, место да тргнам да ја барам, макар на почеток земам и петилјади плата, ама ќе соберам raw knowledge шо ќе ми се најде понатаму за да земам многу повеќе плата. А, јас не можам да работам за петилјади. Како да сите станале богаташи преку вечер.

Е Кајгано какви ликови си приморана да трпиш на форумов :rolleyes: абе на форум се се прават они најдобри, они се стално жртви и се тие повредените (а вистината е тотално спротивна) па на таа карта привлекуваат внимание. Колку беден треба да си да правиш вакви работи искрено незнам, им нема помош на ваквите..

Штета што немам срце некого да понижам и се да му кажам директно иначе ќе беше интересно.

Драга,
10 дена го чекам да стаса новиот телефон, а почнува сезоната на тестови... :unsure:

Кајги,абе во последно време го обожавам времево.
Иако е на моменти сончево,па потоа истура.
Ако.
Да се знае дека е пролет!
Иако не слушам многу многу ваква музика,песничево ме опушти.
:sleep:

ДК, почнува да ми е чудно на форумот без импотентниот малокурец, да не кажам добро познат .Тоа ти е , ем мало ем не ради . :pos:

Тоа што никако не можам да го простам е некој коа ме глеа у очи и ме праи будала за работи кои зависат искључиво од него. Уште и даваш до знаење дека знаеш колку е саат а гледаш све смрди на цинизам. И после пробуваш да го превагнеш товарот, враќајќи со доза на иронија. И испаѓаш ѓубрето во туѓите очи. Е тоа е тоа... Кажи им дека го прават „вистинскиот чекор“ и одма етикетите....
Со душа го чекам утрешниот и прекутрешниот ден. Барем малку да се ресоцијализирам со културниот свет, а не истите па истите муабети „леле зошто не можам да си го средам животот, леле немам девојка, леле не-сум-излегол-од-македонијава-никогаш-па-сеа-морам“. Сакате да смените нешто? По милијардити пат викам: од мали нешта се почнува, не од дебилни неостварливи-за-просечен-човек соништа. Море се сакало а не се мрднало подалеку од Велес.
Да... ме дрма мушки ПМС. Кога гледам дека околината ми делува самосожалувачки мора да е до тој одбрамбен механизам. Битно четврток театар. Со душа го чекам. И утре кино. Онака на частовка роденденска.
So says Saladin

Драга К,

Сите тие што праќаа смс пораки за кајмакот до сега ќе излечеа најмалку три болни деца на кои им е неопходна операција. Е да кајгано тоа тие македонија сите ги има кога се работи за кајмакот, но кога се работи за донации никаде ги нема. :facepalm:

Драга,
Убав сончев ден. Се` е совршено :D ........ Освен тоа дека утре ќе врне :tapp: Се надевам грешка се.
Старбакс ванила е значи мераци :coffee: Цел ден можам да го пијам :love:
Обожавам кога вака се осеќам :X3:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom