Драга,
За што служат телефоните во Министерствата?
-На прв поглед прашањето делува малце глупо и одговорот се чини дека е апла едноставен ама во пракса е далеку далеку поразлично. Барем во Македонијава.
Прв ден кажуваат едно (тоа и тоа не треба!)
Втор ден кажуваат друго (тоа и тоа е задолжително!)
Втор ден, второ јавување, втор глас (не знам јас тоа, ама мислам дека треба ама може и да не треба, не знам точно!)
Ако телефонот во министерство служи како најбрзо средство и посредник за најточни и најверодостојни информации помеѓу одреден сектор и граѓаните тогаш зошто побогу вакви мизантропи работаат во истите?
Си ги зафатија фотелјите како вмровци, така и сдсмовци и рамковци и гајле немаат што прашуваш и што мака имаш. Битно “Клати врата - зимај плата“.
И на која држава да и дадам 2 000 евра за постдипломски студии бе Драга, кажи ми на која? -На Македонија? За вака да ми се враќа? За кога ке појдам во болница да ми ја побараат електронската книшка, а кога истата ке им ја дадам да ми ја побараат обичната? За кога требаше да ме шијат рекоа дека нема потреба, а крварењето не престанува, па после да кажат дека немале конец? За да ми викаат дека имаме ефикасно и непартизирано судство а спорот го влечиме веќе 3 години? За обичен документ кој до вчера беше бесплатен од денес да се плаќа по 100 денари во банка, и ако сакаш повеќе да земеш не смееш да ги уплатиш на иста уплатница?
Драга, ужасна ни е целата држава, целиот систем, целата Македонија.
Почнав веќе да ги оправдувам и бранам сите оние кои зедоа бугарски пасоши само за да избегаат од мизеријава.
Жал ми е Македонијо, посилни се!