Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
И Реал и Бостон изгубија. Пукам од нервоза :yid::yid::yid::yid::yid:

Веројатно поголемо задоволство од тоа кога во кризен момент си наоѓаш неотворена кутија цигари е само кога после долг ден соблекуваш патиките, фрлаш чорапите, си се покриваш со јорганот и си прднуваш :rolleyes:

Денес беше совршена недела. Ако некогаш недела е опишана во некоја книга, или е прикажана на некој филм, би била идентична на денешнава. Облачна, светлосива, по малку сомнителна. Завршив некои заостанати обврски сабајлево. Потоа си го купив најубавиот фустан на светот. А надвор тивко, мирно, како времето да застанало. Сосема спротивно од хаосот по улиците со којшто се соочив вчера.

Во недела намерно ги одложувам сите дружби, средби и слично затоа што отсекогаш ми била ден за дремење, бањање, и правење ништо. Попладневен дожд за да ја долови филмската атмосфера уште подобро. И јас седната на прозорот со тенка цигара. Понекогаш како да не сум јас. Како да се гледам одозгора.

Ќе излажам ако речам дека не помислив на него. Безобразно убаво е кога знаеш дека некој е луд по тебе. А чувството дека на некој си му важен и се грижи за тебе е незаменливо и не се споредува со ниедна првична залуденост/заљубеност. А за малку ќе ти го згрешев името додека ми го бакнуваше вратот вчера. Можеби затоа го купив фустанот, за вториот состанок. Да надокнадам за лошиот прв. А одамна не бев изгубила контрола.

Draga Kaygana,

Ja u nedela ne mozam leb da najdam da kupam, kamoli fustan.

Se priblizuvam do 48 ne спиени часа, а веќе 18 сум со чувството каде ти се еректира кожата од најретардирана причина за постоење на секој ебен предмет околу тебе. Или човек. Знаеш, either. Или бетер. Тесно е. Како најсилните звуци да имаат продолжен оргазм врз секое мое влакно на телото. Сакам да излезам од мене и да си го истресам телото како ќебе еднаш у три.. лажам, eднаш неделно у сред зима. Да испопаѓаат сите суштественца, честички, парчиња со нивните шиканозни намери да ми ја уништат неделата која можела да биде опишана како во некоја книга, или прикажана на филм. Да ги проветрам сите телесни течности кои ги чувствувам како забавено евапорираат дур сум со екстремната надразнетост. А неделата нели, тивка, мирна, како времето да застанало..

Пуштам некое дерење со прифатена можност да ми влезат од сите четири ѕида различни луѓе и истите да ми го напраат ова погоре оти е 5 нели, ама пуштено ми е да ми се синхронизира и мозокот со состојбата, ако воопшто имаме капацитет истовремено да доживееме тоа што на кожата во состојбата, така и мозокот. Ама после и календарски треба да се синхронизирам, и јас сум само неколку килобајти тежок член на платформава - па и ја сакам неделата да ми биде блаженствена, магична, бавна и прекрасна и филмска и све тоа во суперлатив.

А да бидам искрен, све горе ми е лесно издржливо, ама 48 часа да не и го бакнувам вратот у фино фустанќе или vice versa без фустанќе и губење контрола.. кој курац и недела и све amiright? alright alright alright.

А sea kaygano a game of fuck off.
You go first.

Драга,

Растот нема крај. И сиот оној булшит за наоѓање себеси денес презриво го пакувам во жолт печат и го џиткам во контејнер.
Слушам музика, пијам кафе и рутински се препрашувам. До каде? До кога? И после си викам, ма дај. Рокни си дервишка музика и направи список за у Тинекс.

Понеделник. Да ми ја лижнат клучната коска New Order за оној нивен сингл.
Остра, ко нож, за подобро да го пресечам денов.

М.

Колку е саатот еј, а зелениот чај не ми е испиен уште. Ама средив воглавно скоро се, гладен сум до 12 и пол и симина торентот Мртви шо шетаат, Црни едра и Древни вонземјани. Па се веселам моментално слушај добро :icon_lol:.

Ди Кеј, да ти се пожалам дека нема ништо полошо од тоа да си легнеш порано со цел да се наспиеш и спремиш за напорна недела, а станеш премрзнат и со реума во рака левел 999. Пијам апчиња за болка како да имам 70 години, и кај ќе имаш мотивација да правиш нешто со времево.

П.С у последно време ми се многу гушка нешто, мора да си најдам девојка веќе редно е.:noze:

Чувството кога на бербер ќе ти го поткачи местото што те чешало со машинката или чешелот:

61449d1397007906-worst-part-owning-jeep-happy-goat_o_2847523.jpg

Сабајле викам ај да и помогнам на жена ми и да ја изненадам. :cool: Наместо само да ја вклучам машината за перење јас од неа ги извадив сите нечисти алишта и ги ставив да се сушат.

Е сега ќе се изненади, ако поминам без ќотек добро е. :unsure:

И премиерот се смеел. Ама се смеел од злоба. Треба да се сними неговото смеење и ситењето на туѓата беда и да се пушти на разглас во најголемите ВМРО-вски дувла во Македонија. Да го чујат и неговите.
Човече. Е тој е човече. И тоа од оние мизерните.

За брзо ќе видиме кому ќе тече од гаќи, за многу брзо.

Кајгич, јас па го утнав автобусот. :facepalm: Long story short - сменив осум автобуси. :X3: До душа јас и така и вака менувам доста автобуси дневно... ама можеш да ме замислиш мене како пензионерка во петок? :ROFLMAO:
Нема врска, човек се учи додека е жив. :P

Нејсе, вчера на вести чув како дискутираат за тоа колку чиста вода има во Македонија. Поима неам на кој канал беше, али пази коментар, нешто во стилот: Во споредба со некои други држави и континтенти како Азија и Африка, имаме чиста, здрава и достапна вода за пиење.

Па да се утепаш, бе! :facepalm:
Чао. :D

Мала тајна е дека ги загледувам од време на време спотовите на Орце со малихера во рака и се газам во смеа паралелно читам и кометари од MACEDONIAN KINGS кој патем е наш човек од Сиднеј, Аустралија.
Но во еден момент ме обзеде некое трансцедентално чуство како во Зона на Самракот дека всушност ако направи песна Орце за тебе шансите да ти се смени текот на политичката кариера се сосема големи.

Прво почна со песната за Љупчо за истиот да се конвертира во благонадежен Бугар.
Песна за Брат Љубе кој после извесен период се испостави дека е Сестра за набрзо да биде уапсен.
Песна за Јохан Тарчуловски кој се повлече сосема и покрај тоа што му предвидуваа политичка кариера со враќањето од Хаг.

Братот имал и песна за Никола Груевски па да видиме дали е Нострадамус или е коинцеденција?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom