Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Порано по форумиве навечер вриеше од раја ама сеа од коа дојдоа дпмне-овциве сите ги вработија нема човек со кого муабет да си направи.Затоа во 5,6 наутро колку сакаш има онлине седат на вц кењаат и се спремаат за на работа.:D

So po gjavolite praam samo ne mi e jasno~~~~~~~~

12239735_10154201119931840_3489550836409174828_n.jpg

sfe d asi ebam

Денешниот ден сум го имал најстрашниот мамурлук до сега. Ужас. Расолница многу ми помогна во истерувањето на демоните од мене и чистењето од гревови.
Причината за таквиот мамурлук е тоа што јас сум едно животно, ѓубре, гомно од човек. Малоумник.
Девојка на еден другар ме покани на именден, потекнува од ок фамилија, средени се, и се гледа според намештајот и куќата, украсите и така натаму дека децата се воспитувани културно.
Е тука настапувам јас со целиот мој сељачизам и простаклук, прв пат идам на гости и успеав така добро, квалитетно и славно да се „средам“ и сега се срамам од сам себе. Ѓубре.
Додуша, сега ми е и навистина јасно зашто другарот не ја изведуваше девојката во наша компанија толку време, затоа што некои од нас принципно се идиоти и прости луѓе со ограничен вокабулар и поограничени теми на разговор. Јас од друга страна сум релативно културен и воспитан човек кој умее да разговара на мноштво теми за животот и смртта. Но, кога во мене ќе влезе и ќе почне да делува демонот наречен Џон Барликорн, станувам примитивец и генерално гледано ужасен варварин, хулиган и сељандур.
Треба малку да си го сменам начинот на живеење, оти вака 30-ка ако дочекам добро ќе биде.
Ѓубре.

Дешавкава на ManowaR ти е исто ко да ја читаш Dr Jekyll and Mr Hyde... обично е културен човек, ама чим малце се напие, излагаат демоните од него :unsure:

П.С. RIP Дејвид Боуви :(

Последно уредено:
Д.К,

Два муабета страшно многу ме нервираат:

1. „Што ти требаше тоа да завршиш, каде се бара? Лесно си помина, си студираше по желба, а не според тоа дали е барана струката, па сега ако ти е.“
Прва работа, немаат појма дека кога се запишав, струката всушност беше и повеќе од барана. За 4-5 години можат и те како да се сменат нештата.
Втора работа, исто така појма немаат дека веќе не е доволно да дипломираш во дефицитарна област и покрај тоа што можеби имаш аверзија кон сето тоа, но студиите си ги сфатил единствено како жртва за подобро утре, а не прилика за интелектуално облагородување и понатамошно насочување. Да, можеби се` уште функционира она седи осум саати, исполни си ги должностите, оди си дома, но избројани му се деновите и на тоа време. Од друга страна пак, еден ентузијаст е доволен неговата струка од небарана, да се претвори во барана.
Трета работа, со брзи чекори и на нашиве простори (по белиот свет можеби одамна е така) доаѓа времето кога еден занает нема да е доволен и повеќе се бараат Катица за све тип на работници.
Четврта работа, не постои лесен факултет . Постојат луѓе коишто полежерно, односно, посериозно си ги сфаќаат студиите.

2. „И што ако си завршила тоа и тоа, јас немам учено за тоа и пак можам да ја работам твојата работа подеднакво добро ако не и подобро од тебе.“
Озбилно? Тогаш самокритичност очигледно не ти е најсилна страна. Луѓе со години истражуваат и стекнуваат пракса во својата област, па се` уште се сомневаат дали се блиску до максимумот којшто можат да го извадат од себе. Тоа ми ја прави екстремната самодоверба на другиве налудничава.

Драга, грлцето ме боли. Неам на кој да се пожалам во моментов па мора тебе !

Не сум од тие личности што се потресува и се занесува при смрта на некоја славна личност ама смрта на Боуви навистина ме погоди. Да признам дека кога прочитав сабајлево дури и неколку солзи пуштив.Со неговата музика растев и ги поминував средношколските денови, преставуваше идол за мене. Го слушав и во весели моменти и во моменти кога ми требаше инспирација.
Боуви беше човек кој донесе друга димензија во музиката и постави нови стандари. Беше толку креативен и бестрашен што не можеше да се опише. Преставуваше инспирација на многу луѓе во светот. Денес Боуви замина таму кај што припаѓа, меѓу ѕвездите.

Боуви ти си мојот ХЕРОЈ. Почивај во мир. :(

Денес се осетив ко Бранко кога зборуваше за стечаецот, абе човек прашај си ја девојката, да не бил некој друг во прашање и да сакам не можам да стигнам бе брат :D :D :D
Причината е следна
Untitled0.png Untitled1.png Untitled2.png Untitled3.png
И викаше да го изневери дечкото :D :D :D :D :D
Ни ја знам, ни ја познавам девојка ти, али многу ти е и таа :D

Ја сум толку шлајм човек и никој не ме сака во и вон интернет просторов што ако постирам песна од Боуви денеска ниеден лајк нема да добијам.....

а постирав. 1 песна што ја дознав пред месец дена.
Т.е уште една знам, од искривената фаца на Чендлер
giphy.gif

RIP Тесла.

Who gives a fuck how many likes they get.... Fuck their selfie stick, neka pushat healthy dick.

Како ми се закршуваат работиве, секој ден го местам алармот еден пола саат порано за да стигнам да ги завршам работиве.
Имам четири предмети за полагање ама моментот кога ќе стапнам дома само можам да се покријам и да чекам да ѕвони алармот за да станам пак и да излезам.
Не бидува чоек од мене вака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom