Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
dXIyfVI.jpg

Дојде ред и саше политико да држи предавање за фудбал. :facepalm::facepalm::facepalm:
Уште латас фали да почне да изјавува дека македонската репрезентација е најдобра во светот.

Седaм денес сaмa у кaнцелaријa, листaм дУкументи. У пoзaдинa иде лaбaвo The smiths. Дoaѓa стрaнкa, седнувa, чекa ред...
У еден мoмент седи нoрмaлнo, стaбилнo, у следен мoмент се вртaм и гo гледaм нaвaлен нa стoлче, oпуштен, спие сo oтвoренa устa :ROFLMAO: ѕвoни телефoнoт, кoa срипa чoвекoв..:giggle:

Седам денес сам у соба, листам наингег.У позадина иде лабаво gangsta's paradise.Доаѓа никој.У еден момент ми пишува некој на фејсбук,нормално одговарам и ми кажува како некој заспал навален на столче,опуштен, со отворена уста.

Кајге, пред некој ден бев у билетара на ЈСП, да прашам шо-како за оние билетине за студенти, за слободен четврток по автобуси, жичари, ово-оно... И оваа на шалтер: - Ееее, па и вие студентите, многу барате. Ова слободно, она... Иди на друго место.
Ја у себе си викам извини рибооо. :icon_mrgr: Али ме мрзеше да се карам, т.е. глупо ми беше и си отидов. :toe:

Неисе, демек ќе почнев да учам, ама се заглеав во рецепти за новогодишни кифлички... и еве, се занимавам. :icon_lol:

Ееј драга, драга- да знаеш ти кои радостии
Синоќа за прв пат после тоооооолку години легнав да спијам порано -во 23.50. Дојде 3.20, а јас сеуште неможев да се изнарадувам што сум легнал порано да спијам. .

Ако не сакате да ви ја крене пајак колата или да ви пише казна за неправилно паркирање, само испринтајте го листов и на шофершајбна.

12074722_10153143997981198_3880047345274654250_n.jpg

Секогаш кога трупам дрва или сечам у планина, влегувам во спотов:

И очекувам во секој момент да се појави Цеца со Rolce Royce лимузината и да ме собере, да ми го среди животот, да ми поклони ROLEX од три илјади евра и да ме земе за „спонзоруш“. :misticen:

cec.PNG

Кога сме веќе кај легендарниот спот, во него балканската мегазвезда Светлана Ражнатовиќ eкс Аркан - ЦЕЦА, прави страотна грешка.

a.PNG

Имено, во спотот го собира овој што личи на Серхио Рамос додека имаше коса, од шума, го носи :

Capture.PNG

на бербер да го потстриже, избричи и среди, народски кажано: да заличи на човек.

Capture1.PNG
Го носи во бутик да му купи сако и да го облече елитно.

111.PNG
На крај му поклонува најскап часовник и го носи на забава.

На таа забава, неименуваниов херој, со нов среден изглед, откако Цеца го остава, се зближува со една која во добри 99% личи на Цеца.

11.PNG

Со истата искача надвор на мување и тогаш ВИСТИНСКАТА Цеца отвара врата и... што да види. :shok2:

1.PNG

На крај лесно е да се заклучи дека дечкото всушност имал оштетен вид, па не успеа да ги разликува двете краткошишани црнокоси девојки, кои рака на срце, многу и личеа.

Епа драга Цецо, сама си крива! Наместо да го однесеше на бербер, во бутик и да му даваш часовник, требаше да го однесеш на очен лекар! Затоа си сама! :nesumjas:

Последно уредено:
Заеби се друго, се што си рекол, во се што очајно веруваш. Секоја посветеност, инает, било како поинаку да се убедуваш, кога некој може со збор...не, со МОЛК да те реши.

Усвари што има ти да заебуваш нешто, коа веќе си сам заебан од почеток.

Деновиве пробував нешто кошули што ми биле затуцани во плакарот... и така барајќи најдов едно забутано кошулче што го носеше брат ми пред 4-5 години.
Небитно, го пробав и испадна дека ми е точно, па си реков ај ќе го носам за по дома. Не поминаа ни 5 минути одкако го соблеков, абе целиот се исфрлав на телово, еве веќе 3 дена се мачкам со ракија и Хидроциклин ( убинствена комбинација )

Што е најтажно, марката на кошулчето е од некојси Бириндели...

Бем ти Бириндели, и десен бек, и Јуве, и кошула и се да ти ебем :sakasuste:

Ако има човек со повеќе проблеми со точак од мене јас глава сечам. Нез ни по кој пат пишувам за ваква дешавка.

Имам два бицикла, еден солиден и еден за старо железо ама врши работа. Си одам сабајле у подрум и што да видам на овој подобриот гумата што ја мењав пред 1 недела пола издишана. Си викам ај барем не е дупната ќе ја напумпам ваљда ќе тера. Ја пумпам тука ау бау и тргам накај факс и на пола пат што се вика проверуем дали држи гумата и куроФ. Ај враќај се назад дур не издишала. Го земам другиот точак, сепак боље него карта за бус да давам барем дур не извадам слободна. И си стигам лаганица на факс у 9 и кусур место у 8. После завршуем со факс мртов гладен едвај чекам дома да стигнам да јадам и кога гледам гумата на бандаж. СЕРИОЗНО !? До кеј, на кеј, плоштад, партизанска сегде ми е асфалт кај кур се дупнала крв и ебам.
Со мојве се спичкав по телефон треба да ги моли човек да те собере, се изнервирав и како што од инат кило сол ќе изедам си тргнав пешки накај дома.
Па да биде уште побеља работата вентилот на гумата ми е малце специфичен и не пасуваше и не можев да напумпам гума на 2 пумпи, а на една не ни имаа компресор.

И така место за пола саат стигнав дома за 2 саати, GG.

Официјално од денес ја ставам на стенд бај мојава бициклистичка кариера до наредно лето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom