Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Во моментов заради економската криза во Грција, стан во Солун може да се најде и за 10 000 евра! Во центарот на градот становите кои се во одлична состојба, нови градби, се продаваат до 600 евра за квадрат, додека оние кои се не се во центарот на градот можат да се купат за 200 од метар квадратен, па и поевтино.

http://ekonomija24.mk/5838/zaedno-s...kvadratot-stan-vo-solun-ima-i-za-10-000-evra/
Сега ако не слеземе од тераса и ако не го освоиме Солун, применувајќи ја добро познатата "братска" формула, никогаш повторно ваква прилика.

Nogu kucki musli jadat
slucki se desavat
Davat pravat se sho sakam
pichkite gi vlaznat
kurot mi stana go vadam
taman vleze jadam meze sarma
na farma kurva plava mi go mava
pushme trava !

Јој, и официјално надвор од бетонот.
Па шо знам, ќе фали малку, слободата, погледот и моментите.

Вчера седиме на клупичка, јас со ранецот и торбицата и она да ми праи друштво.
Чекав петка, ама клупичката малку подалеку од станицата.
Испуштив неколку петки.
Предтоа бевме мавнале еден кец, зачуван за црне дане. Ама од сабајлето тоа, од Охридо пред да си тргнеме. По пат се спиеше феноменално. Али не доволно. И криза за вода после, нели..
Едно детенце пред нас такво со точаче си вртка.
Ние го загледавме, викаме ај ќе му обратиме пажња, ни се глеаше претстава.
Ни упали!
Детенцево примети дека го глеаме и почна некои акробации со точакот да праи.
Почна со една рака само да вози.
Ја подигаше левата нога, мислејќи дека и тоа е некоја акробација..
Направи два-три брзи круга и под око погледнувајќи не. Ние се кикотиме. Смешки.
Па застана, го потпре и зема да го чепка задното апаратче и ланецот, демек нешо поправаше. Се притисна, малку писна, ама му текна, малку клекна (woah римава) и се качи пак на точакот.
Сврте уште едно кругче јако и го снема.
Ја викам 12, она, 8 години има.
Ај ќе го прашаме коа ќе се врати.
Ај.
Поминаа уште две петки, малце и се стемни.
Не се врати.
Толку ми се спиеше, и задремав у скут.
Ај оваа идам.
Не, уште една.
Е ај.
Па поминаа две.
Прдлево уште го немаше.

И у Кочани виножито. Real shit.

Драга Кајгана ,

Знаеш дека се почест е феноменот на правење свадба неколку години од ко ќе ти порасне детето ? Да бе Кајги , на фб фрчат слики од наши заминати во Америка , останати на црно без виза , верени, си имаат и деца 3-4 годишни и еве ги после неколку години дојдоа во Мк да прават свадба. Те тоа и го велам и јас на мајка ми , со докази од слики од генерација моја на 3 парови со кои завршив средно 2000 - 2004 година. Али кај ке излезеш на крај со старовремните сфаќања дека не било во ред, оди па објасни им.

Иначе остварам весник преска и нема да коментирам политика оти знам дека е забрането, само ќе ставам слика што пишува.

e7fe9y.jpg

Moji su drugovi biseri rasuti
po celom svetu
i ja sam selica
pa ih ponekad sretnem u letu

Da l' je to sudbina
il' ko zna sta li je
kad god se sretnemo
uvek se zalije, uvek se zavrsi
s' nekom od nasih pesama

Она кога тажиш на песна на која сите играат...
Буквално се распрчкани на различни страни од светов и ми недостигаат. Тука немам такви на кои ќе им се дерам затоа што се глупи меинстрим кучки и нема да ми се налутат затоа што се навикнати. :(

Кеј,

Птицата што леташе насекаде без усул се беше изгорела и сторила пепел.Јебеш га не и е прв пат,муабетот е дали повторно ќе се изникне како феникс или ќе остане пепел.Само ќе ти кажам едно нешто ,човекот беше во право.

Мојве дома како стареат се све полуди,почнале хрчакот да го пуштаа нис соба,и еве сега не можат да го најдат кој знае у која дупка се скрило,ги дупчи:D.А арно им викам,дај да се земеме куче,или мачка,ама не бе,тоа ни под точка разно.А не им смета тоа што хрчакот им шета нис соба,и што може да го има некој на душа,чудни луѓе бе.

Денеска ни се побунија околни станари дека сме биле прегласни на проба. That's a fucking compliment, you old piece of shit .!.
Недела и пол до фестивалот, почнав да скренувам.

Драга,

годината ја завршувам со 9.80 просек. Се чудам што се може да постигне човек кога го прави она што го сака.
Со девојка ми полека спремаме стан, се вселуваме за некој ден.

Идат убави денови пичка му матер.

Aj zaebi

Prekomplicirano e da ti kazam so sfe mislam koa ne e vreme za toa.
A moze i ke si kjutam ko po navika bem li ti glupata navika.

A bem li ti i stoimaiki 3 saat bilo.

I kako be komarcive gledaat u temnica mame li im ebam pokvareno kurvinsko?

Последно уредено:
Рано посабајлечки пишем порака: Дај ѕидон каменана бина графит цел да го правиме, црвено бел пламен.
Стасува одговор: Ау брате споменик на културата е :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Шо има врска едната страна нека биди споменик, на другата кај бината ќе цртаме графит :icon_lol:.
Ај добро утро.
Добро утро :icon_lol:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom