Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Истите патики купени пред две, три години за 4000 денари сега се 6000 денари, ватафак кајги.

Чекор по чекор, стигнав до 5.000 мислења на форумов... Традиционално, секој јубилеен пост оди тука...

За жал, како никогаш порано имам впечаток дека дискусијата кај повеќето теми е падната на многу ниско ниво. Не би набројувал сега зошто е тоа така, тие што се тука подолго време сфаќаат, а и гледам дека не сум само јас на тоа мислење.

Голем исклучок се подфорумите за Филм и ТВ и Музика, кои без претерување се единствена причина поради која за сега уште доаѓам тука скоро секојдневно. Дури малку ми е криво што поради обврски не можам да бидам поактивен во филмските теми.

Не знам дали и кога ќе биде следниот мој кајганџиски јубилеј, ниту знам до кога ќе бидам на форумот. Како и да е, до тогаш да се читаме за убави работи.

Ај ако не и од веце шоља нек ми излезе оној кинезот од индијана џонс двојката во позни години. У курац го претераа више со силување на comebacks у тоа холивуд селото. Досади едни.

If you gonna ride
Don't ride the white horse.

star_2b50.png

If you wanna be rich
You've got to be a bitch
I said rich... bitch
Rich? Bitch.

За да му дам контекст на постов, една колешка ми рече дека денешнава младина не чинела. Само за пари и за цицки и пластика ни било гајле - ефтини вредности.
Истава се разведува со сопругот на прагот од 60ет години. Вели дека никош не го сакала, ама порано барем се тргал некако.
Во превод, мажотје работеше за Лореал, во одделот финансии. Редовно ги прајчаше и нејзе и сестраи во Шпанија, Баскија, Швајцарија - кај че им прдни на газот на одмор. Сега е болен, и дал отказ. Сега го остава. И нам ни трија сол над глава. Сори шо отворено сакаме и цениме финансиски свет. Барем не сме хипокрити ко тебе. И требаат на Европа и луѓе ко мене. Без ваквите ко мене, би сме се редуцирале на ниво на економско индиско гето, на карма и дарма - свет на духовното без материјалното на бога. Како европјанин должност ми е да целам кон материјалното, за да не го оставиме целиот колач од светската економија на земји ко Кореа и Јапонија, САД, Арабија. Зато.

Женева пред сите. Женева на врв на Светот. Женева најпретприемачки град на Светот. Женева град со најдобра бизнис клима на Светот. Женева најскап град во Европа - и Светот. Да ова е мојот Идеал.
Златен пехар за Женева. Да сија. Да трепти. Да зрачи.

Последно уредено:
Мрзим да мрзим
ал' мрзим све
оне које мисле
да чу да пузим
јебем им матер

На 31 година научив дека Орце слушал турска музика, чак и една од најпознатите македонски песни да ти му била плагијат. Скролам во reels на фејсбук и ми излегува некое чупе во Турција кај шо пеј. Чек реков бе, шо пеј ова, познато ми е скроз. Расчепкав, да ти биди некоја ептен стара турска песна. Чак и текстот тука некаде е, со поенти фрази и сл. Ќе ве оставам сами да си сетите за која песна е.

Барање чаша вода секој пат од некој ..... Ко да си направил грев-поглед ......

Драа

Ја повише верују у микроскоп него у хороскоп hhh

Ontopic
Не верују у карму или пишано или слично. Ама куче црно маалско, од кое ја се исплаши лани на точак и падна(од точак хаха)Не га виде, нападна ме српрајзлииии измеѓу афта.
Ја 3 недеље одеше погрешно, колено ме болеше. 7 д'на на работу отсутан.

Ск црно куче кленѕа криви и куца, 3 недеље. А цел живот не иде на работу.

Од другите вести само Хелена/Светлана можи да извади ваков албум, во истата година ко и го 'отепаја' (ептен конспиративно) мажотје. И богатата Даниелис од византиска Патра (град во западна Грц...земјата позната како нашиот сосед) би била горда. I totally see her vibing to this, таму кај 9ти, 10ти век. Македонска Династија на Престолот во Kingslanding. Банкети. Убаина.
На шо нога станав денеска :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom