Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Најсилен пол се оние шо ќе "родат" скоро сантим камен од бубрег со шилци преку мочен канал , дури и тие шо раѓале се слагаат дека ова е бетер.

Мажи, кога ќе сфатите дека:
-кога ругате жена ја ругате и жената која ве родила;
-дека жената не е слугинка и не е предмет;
-дека не секоја жена сака цвеќиња;
-дека треба да бидете заштитници на жените во вашата фамилија и дека треба да бидете спремни да си ги дадете вашите животи за да ги спасите нивните.
Е, тогаш удирајте се во гради дека сте посилниот пол.
Дотогаш сте само банда на бедни кукавици кои не заслужуваат ни грам среќа.

Среќен Осми Март, Кајганџики.

Не знам зошто кајги жениве не прават маживе од ѓубре подоле како што можеш да видиш погоре.

Родовата еднаквост слушајќи ги феминисткиве на тв денеска повеќе ме асоцира на омраза према нас мажите него стварно за некаква еднаквост. Најубаво да исчезнеме и да не постоиме, па можеби тогаш ќе бидат среќни и задоволни.

Среќен Осми март на сите дами и сите кои се чувствуваат како дами (освен оние кои и сами не знаат што се).

И тебе среќен Осми март, Кајгано, ако се чувствуваш како дама.

Д.К.
1.Колку повеќе пијам толку повеќе гледам трезвено на ситуацијата..
2.Во мене сеуште тече транзициска крв..
3.Таман мислев да коментирам на темиве за жените отворени од Неподобен во меѓувреме свратив до локалниот дуќан кога унатре нова продавачка..на прва ми делува ко мажена,фантастично женствена (а не ко оние мртви фаци бричени веѓи шваЈценегер поглед теретана муд) очи како на питома срна уфф страста извира од неа као фонтана и ме пишмани секундарно..:sramezliv::noze:

дали знаат жените кој ги финансирал тие маршеви и протести и дека единствена причина поради кои што биле финансирани тие маршеви било тоа за да може и другата половина на светското население да биде даночена?

денешните жени се горди на тоа што се робови и што се субмисивни спрема рандом газди кои што ги експлотираат до максимум и ги гледаат како менлива роба и сексуален објект, ама затоа имаат проблем да му направат јадење и да се субмисивни спрема тој (мажот, сопругот, партнерот) што е спремен животот да го даде за нив и нивните деца.

ама ок, среќен 8-ми март.

Најидеално че беше во доцните 1800ти ич да не се собираја на протест тоа текстилните работнички во Њујорк Сити.
Да бе, им било тешко? работеле прекувремено, не биле платени, и кој кур? Во тоа време дури ним и паѓала снагата пред машините за шиење, сопрузите им граделе облакодери 24/7 на сонцето, со лопатите копале темели, немало тогаш машинерија. Кој е побетер а? Кој е понамачен од двата пола? А? а?

Значи седи и чути таму, во то конфекцијата држена од некој капиталиста. За тоа е празников.
Да знаефте дека злобна секта масонска се крие зад протестот никад немаше да излезевте, само ај.

^ Фала!
Французинки со Code Civil напишан од Бонапарта, со овај кодекс Наполеон ги одредува граѓанските права во новата европска империја.
Граѓански Права, а не правата на еден друг пол.
Таа на среде дури и Бонапарта-нараквици носи. Која ЛОЈАЛНОСТ. :love:
ПС, на себе носат и Фиргијски капи, исто познати и како капи на старите Македонци, направени од овча волна, денес на балканот сеуште се носат само во Албанија.

1280px-Manif_pour_tous_Paris_2013-01-13_n11.jpg

Овие ви рекоја, НЕ.
Оправдано.

Последно уредено:
Цитати од Наполеон...
„Госпоѓо, не ми се допаѓа што жените се занимаваат со политика!“
„Жените не се ништо друго освен машини за раѓање.“

П.С.
И за тажните смајлиња... ова е само реплика на „византиецот“ кој се повикува точно на тој Наполеон Бонапарта и неговиот кодекс за граѓански права

Последно уредено:
Драга…

Мислев на Запад имаат универзално здравство, многу подобро од кај нас!

Сега сум убеден дека им е крш здравството штом не издаваат анти-психотици на рецепт!
Или некој уште работи на црно, не пријавен по тоа кујните и мијалниците…

Трето нема!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom