Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ГОРДОН БЕНЕТ !!! :vozbud::vozbud::vozbud::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Шо имам една трета братучедка , легендата вели дека нема кур у југоисточна Македонија на кој се нема качено. Најверојатно и тука некој од форумот ја има напупено. :pos:
Бевме на свадба на еден подалечен роднина во Штип , и за да не возиме преку вечерта и да се напиеме решивме да останеме во станот кај дотичната која патем сеуште студира таму.:pos: Она си отиде порано од свадбата , јас и братучедот се враќаме некаде 15 за 5 сабајле , отвараме врата и гледаме една влакнеста горила како и се набива како улав позади... Кога не виде почна да плаче. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Излеговме и пишаме порака ние одиме да јадеме бурек ти титни кога ќе завршиш. :pos: :pos: Едвај собра храброст после цел саат.:pos:
Имав слушнато дека е мераклика , али според ова шо ми го кажуваа сношти повеќе јајца има скршено со газот отколку у тава. :pos: Ај да е жива и здрава , нека се рока. :ojeaa::pos:

Драга Кајгана,
Многу ми паѓа жал кога ќе видам бездомни кучиња како скитаат по улиците додека дождот ги врне. Го чекам денот кога ќе ја изградам мојата куќа од соништата и кога сосема спонтано ќе сретнам некое бездомно куче на улица, ќе го земам со себе, ќе го однесам дома, ќе го избањам, ќе го вакцинирам и ќе му ја дадам целата слобода, топлина и љубов во мојот дом:)

си доаѓаш од работа и се што ти се прави ти се јаде и ти е супер и потоа ќе ти викаат за некоја небитна работа и ќе ти го сјебат денот.

Денеска го изигнорирав првиот член овде на кајганава :D катинакаталина мислам беше правилно:kluc::kuracc:

Иако ретко читам во последно, позаморно не сум се чуствувал ради кој било член, затоа што сум бил против исклучување некој од дебата ради читање различни мислења и погледи, ама оваа е гној, незнам домаи како ја трпат.

Драга,

Стварно почитувам женска лепота. Не ми е тешко да потенцирам некогаш за убава девојка. Не сум љубоморна и нестабилна на тоа подрачје, зашто шетам без шминка и не ми е приоритет да истакнам лепота во секоја ситуација. Но, по муабет со дечко ми за тип на лепота кај девојки, ме зачуди неговиот вкус, т.е невкус. Иронијата е што почнав да се сомневам во самата себеси, и тоа од личност од која најмалку треба. :D Тоа е, секогаш најблиските те повредуваат. :( :D

Picture 3237.jpg еее тука Лепа Брена не била ни родена, а она си замишља дека таа ги измислила долгите нозе и да е прва таква дама.

Многу ме иритира кога ќе слушнам дека "нема луѓе". Има, ама го злоупотребувате и му ја расплакувате мајката на секој што ви помага до степен да не сака да мрдне со прст веќе.

f426365f46e84a9fb53ad1ac4e7a6c10.png

Цела да е бато !!! :oeoeoe:

Гледајте личноста со која планирате да чекорите понатаму низ животот да има некаква пасија/страст. Вака е навидум многу едноставна работа, но верувајте, кога ќе почнете подлабоко да ги спознавате луѓето околу вас ќе се разочарате колку многу од нив немаат ниту една.
Најдете некој што е заразен секојдневно со музика, или некој што е опседнат од филмови, книги, кибритчиња, некој што можеби собира шеќерчиња од кафе баровите, можеби и нешто за што вие првпат слушате во животот, апсолутно не е важно што. Ваквите и слични нешта го хранат духот кај секого, емотивно полнат, чиниш подмладуваат, ја бркаат суровата секојдневна реалност. Таквите луѓе пак, потпевнуваат дури и додека готват, имитираат и пратечки вокали, до најситни детали ја раскажуваат секоја сцена од последниот гледан филм и ги подвлекуваат за нив значајните реченици или стихови од книгите. Ќе ви зборуваат за нив и во 3 часот по полноќ, затоа што тоа им станува дел од секојдневната рутина, чуваат кутии полни ситници, емоции собирани со години. Ако веќе правите место за уште еден човек - бидете спремни за уште цел еден нов свет. Внимателно слушајте и набљудувајте, интересирајте се, поставувајте прашања за нив битните нешта макар тие прашања биле и смешни.
Можеби некогаш интересите нема да ви се поклопат, можеби појма нема да имате зошто баш тоа е толку значајно, во ред е сето тоа, запомнете само дека секогаш ќе гледате како засветуваат жарчиња во нивните очи додека ви зборуваат за нив. Ако тоа не е причина да се заљубиш во некого одново и одново тогаш јас навистина не знам што е...
Не се задоволувајте со ништо помалку, никој од нас не заслужува помалку, овие нешта не се скапи, а бенефитот е голем.
Што е поентата да врв на разговор со некој ви биде времето и температурата во наредните три дена или гужвата во сообраќајот? Тоа брзо ќе ве потроши, ќе ве исцрпи, додека оние работи од погоре некого одржуваат во живот.
Никогаш не ја губете вашата пасија, некој можеби токму заради неа ќе се пронајде во вас.

So long...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom