Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга , во последно време ми станува јасно дека изворот на моите проблеми и фрустрации во животот е тоа што имам кратка черга , а нозете си ги пуштам долго ..

Какви индијанци се овие од ДИК.Прави Дикој.

Фатил едно ливче прецедников и читат сеа за името на графологот избран за потписот.И почна Марина Совреска, со адреса на улица....и другив до него со лакт шшшш шшшшш :facepalm:

Пред некоја страна некој го имаше спомнато поимот Ајван.
Да знае само ЕУ и НАТО каков ајван од држава сме, не знам дали би ни дозволиле шенген повеќе, или во рок од 24 часа ќе биде забрането и депортирано све каде што припаѓа. :toe:

Гледам се собрале пред ДИК овциве пеат таму Македонија,едно име,бисер балкански,Вмро...Вака сеа,немате никаква допирна точка со ВМРО и го извалкавте светотото име засекогаш,пеете за шипптарите вака така,абре македонче а сте се собрале за да не ви поништат мандат за да коалицирате со тие истите шиптарри,зборува Стевче на бина од зад него пеат нешто за Албанци а он вика не сакаме поделби со браќата Албанци.Абе грам мозок немате сите таму собрани.Бев баниран на темава поради мешање политика али морав некаде да го истурам бесот :)

Абе а зшто цело време над Скопје лети некој си буф авион, ала стенковац, онј за прскање протиф комарци, цел ноќ?
Слуштате ли га? : D

Some studies say if a wife is five or more years younger than her hubby, they’re much more likely to avoid divorce. Others say she needs to be four to six years younger. According to a Canadian study, “Divorce rates are lowest when the husband is two to ten years older than the wife or when the magnitude of their age difference is extremely large.” And still others say a man should marry a woman about 15 years younger — at least if he wants to make sure his kids survive. All of which should make boomer and senior men very happy indeed.

Ај пијај не крши :icon_lol:.

Јас сум тотално изненаден, изненаден сум по целото тело. Во демократската држава како нашата, во која институциите совршено функционираат, се случуваат вакви нешта.
Судот ја опструира работата на СЈО. Не ми се верувa. Kaко е ова можно? Од кога е ова вака? Милион прашање ми се мотаат низ глава, многу малку одговори.

Но сепак, јас како човек со кул и модерно име Андрејас (сите случајности се случајни), со модерни либерални сфаќања, не се предавам и преферирам институционално решавање на политичко-правната криза.
Се извинувам, ми јавуваат од режија дека институциите биле компромитирани и дисфункционални, а државата заробена.
Аха, епа... не знам, најубаво би било да ги почекаме овие од Меѓународна, тие секогаш знаат највеќе и секогаш имаат најдобри решенија.

Без разлика на се, ние полека, но сигурно, го клоцаме и распарчуваме режимот на тенки парчиња. Им тече низ ногавици, готови се! (извичник еден, или повеќе, во зависност од нивото на возбуда во моментот). Ете, заредивме неколку победи во низа. Зарем не забележувате дека им се гледа крајот?
Прво, за малку ќе ги победевме на избори. Како што вика лидерот ЗЗ, први сме во историјата кои со пенкало сме урнале режим. Па за тоа се слави бе, со ракии, со вина, со истрели од огнено оружје. Ебате дефетисти, ебате. Потоа, забележивте какви луѓе, небањати и неписмени доаѓаат да протестираат пред ДИК? Па еден, дошол таков никаков и вели дека не е доволно писмен за да знае некои работи. Хаха хаха хаха. Значи неписмен човек, разбирате?
А ние... ех, ние. Абе асални луѓе шетавме по улици, писмени и високо образовани, со фенси маички и свирчиња, кревавме револуција. Им дадавме цвеќиња и гумени бонбони на полициските сили, не палевме оган како овие провинцијалциве прости, сосила дојдени од Крива Паланка и Берово. Не оставивме смет и ѓубре како овие вчеравечер пред ДИК. Ние, ееј ние, абе улици чисти како солза оставивме позади себе, после револуцијата. Знаете што значи тоа? Па значи уште една победа над режимот, што ве гледам чудни.

Готови се! Уште неколку твитови и Фејсбук статуси. Издржете! После ќе е песна. Oд Наум Петревски, или Queen. Ќе видиме, чуеме.

Последно уредено:
ДИК СКАНДАЛ! На украдениот монитор пронашле стари слики на балканци кои што ние ги крадеме и ги продаваме како наши!

Драга Кајгана,
Вчера поминувам покрај телевизор и гледам даваат пренос во живо од состанокот или што и да е на ДИК. Кога тоа го видов се присетив на Фарма, поточно на она кога сите седат на една маса, водителот ги прашува нешто, а овие почнуваат да се караат, плукаат и гаѓаат со предмети.
:coffee:

Песнава е таква што дури и вршењето голема нужда додека ја слушаш ти изгледа епски :D :D

К.

Го знаеш она чувство кога си ја надминал средината и више треба да целиш кон нешто повисоко? Така и ја се чувствувам у моментов...Знаеш,се поретко пишувам у последно време. Изгубив воља и за дискусија и се,не знам каде отидоа доста членови од порано,нови членови се во постојана битка за лајкови/популарност/незнам што и тоа е. Се изгуби на квалитет едноставно. Искрено,овие неколку дена колку што те немаше не бев до толку очаен како првичната помисла кога видов дека те нема,онака си отворав(вчера ниту еднаш,денес пред пола саат само пробав). Како и да е,среќен сум...Убаво ми е периодов,се надевам само дека ќе продолжи и тоа е уствари битното,а дали ќе се вратам некоаш пак е тотално небитно...

Near out #DropsMic
Реално уште го имам ова чувство,ама морав да се вратам и да видам што се случува на политичка карта...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom