Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Па шознам, да ми користиш збор "провинцијалец" во 2016 година, година во која илјадници луѓе се преселуваат за подобра иднина, па би требало да си крајно закочен или испран во тиквата.
Сега има подобар израст “небањати“;)

ДК

Најбитната разлика помеѓу науката и повеќето религии што многу религиозни луѓе некако не ја согледуваат или не сакаат да ја увидат, не е прашањето кој е во право, а кој греши туку начинот на кој се трага по вистината.

Во науката имаш теории поткрепени со докази и што е најбитно не се тврди дека нејзините одговори се ултимативна единствена крајна вистина туку дека тоа е најверојатно сценарио и не се исклучува дека постои маргина за грешка.

Додека од друга страна кај религиите барем кај највеќе застапените(Христијанство, Ислам) „тврдат“ дека ја осознале единствената ултимативна вистина за која од една страна немаат никакви докази од друга страна убедени се дека не е можно да грешат и најлошо од се имаат нагон да наметнуваат мислење па дури и да го убијат секој неистомисленик.(Денес можеби се помалку екстремни што не било така во не толку далечното минато)

П.С Не ја гледам потребата од тоа некој да ја раскажува/шири ултимативната универзална вистина.

Мал пример и мало дете и мало кутре знае што е љубов тоа е нешто универзално.

П.С Note to myself: Философирање на тема религија е губење време

Сите говори исти му се ..очајни к'о овој .. само ДИК му е во мислите кога го ,чека занданаа ,и скоро сите падови исти се долги и развлечени ..,сите криминалци во светот се, негде апсени .. велат секој крај е почеток но несакам криминалци недоносени.. Еј само помисли на тоа што сее можеше .. можеби е доцна ,а сигурно ее ..а дали крајот вака мириса ..цело жмро е за ..во бестрагааа..

И скопското ми стана антипатично со таа глупата песна шо ја имаат на рекламата. Толку е дебилна и безвеза , шо комотно да имаше награди за дебилни работи ќе добиеше второ место.
На прво ќе биде таа со овој шо се дере "тука нема никоој".
Ебате дегенериците некреативни.:kuracc:

Влегувам вечерва кај една баба да проверам дали е сѐ во ред, бабава испаѓа гола, трча накај мене исплашена и ми вика: легитимирај се!
Јас уште поисплашена ѝ одговарам: не, стара, ти легитимирај се!

Истрауматизирана за навек!

Денес конечно можам да одморам после месец дена секојдневни обврски и грижи. Вчера завршив со посериозните професионални обврски за 2016, сега можам да си планирам одмор и Нова година во странство. Уште само ситуацијата во државичево да не беше толку црно-бела. Али кога подобро ќе размисли човек, подобро да е црно-бела отколку црна...

Драга , што ако немам среќа во животот зошто секојпат кога ќе видам на фејзбук или било каде на социјалните мрежи лајкни за среќа,или кој ќе го игнорира постот ќе има 10 години несреќа јас го скролам.. стварно да се замисли човек.. еве од денеска ќе почнам да лајкувам икони на фб па ќе видам дали би имало промени..

Драга, ја спремив и торбата за во болница со потребните ствари, за бебињата се е спремно, купено се што треба, испрано, здиплено - цакум пакум, сега останува само да чекамееее :love:

Драга,

Сакам да ги прашам оние што се сликаат со пижами со кратки ракави и по шорцови до гз и пишат добра ноќ до сликата. Сакате да кажете дека стварно спиете по кратки онака голи на минус температури, или само си ги рекламирате пижамите, т.е (потсвесно демек) нозете и задникот?
Дај сликајте се голи више еднаш и не замарајте.

Најјака работа ми се коментариве од тетки на апосолвентските слики "честито тетаа, ти посакувам уште поголеми успеси во иднина", "Браво (пример) Петре, гордост на нашата фамилија", "Честитки, паметен си на татко ти, да изградиш голема кариера".... а тој грејниот пола предмети од втора ги влече веќе трета година. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom