Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
2015 година, 21 век. Некому се уште е доживување тоа што претходната вечер се опијанил и се направил камен. Но тоа не е се. Искуството го пренесува од еден на друг човек, фалејќи се за невидениот и нечуениот чин на пијанство.

#НеЗаПолитикаНаКајгана
#ПолитикатаЕЗло
#ПолитикаВоСобрание
#ГоУништивтеФорумовСоПолитикаТојЕНаменетЗаЗабава
#СакамеСемафориВоНеготиноиГостивар

Д,

бомби на страна. Партиски препуцувања на страна.
Најмалку од се политичкиот дел ме интересира од сето тоа.
Денес првпат чув од човек, лично, како морал он да потпише меница на ненормална сума евра за да се вработи. Буквално, изборот му бил или да потпише и со тоа да добие договор за работа, или да му заврши месецот и да не се враќа во институцијата.

Колку ќе беше се убаво да не бевме демократија. Колку ќе беше се убаво да не глумевме нешто повеќе од животни, па со голи раце да откорнам нечив `рбет од грбот.
Со условувања, со усерувања нечиви животи.
Не прашувам „кај ќе ви оди душата“ зошто не сум Ина Многуфина па да пушам курови за ретвит, ама ќе прашам како спиете.
Ќе дојде ден кога ќе се најдете под нозете на оние кој сте ги газеле.
Не зборам за едните, зборам и за другите.

се начукаф ок,не од алкохолот,од времево ме фатаи

кајги... погоди кој прочука 3-4 просечни плати у рок од 3 дена?
your`s truly the dumb ass :cuc::bravobe:

@Cassaro ваљда мислиш на научникот Сем :D
naucnikot-sem.JPG

Тешко дека ќе се најде вистинското име на емисијата, Арапска беше ако не се лажам :)

Драга,

Не сакам вакви саати, ситни саати во кои не можам да бидам попродуктивна од зјапање во празно.
Не можам да се сконцентрирам на читање, мозокот ми дава сигнал дека ваљда доста му е од даноци и книжења моментално. А за спиење да не правиме муабет, си ја вратив старата лоша навика.
Непродуктивност.
Не дека тоа што иам уште една епизода од Сајнфелд е продуктивно, т.е тоа што изгледав девет сезони за два месеца. Али бар се фокусирав на нешто. Бајдвеј, топ три од ситкомите, со Фрејзер и Пријатели. Апсолутно ги обожавам.

Брат ми имаше роденден пред некој ден.
Му објаснив дека сакам да видам три парчиња торта за мене кога ќе се враќам дома. Ми кажа дека останало едно, ама вредно - било дебело.
Мајка ми не ја направила годинава тортата, купена е, што значи ќе биде заникаде, и тоа ќе бидат сосема празни и неоправдани калории што ќе ги внесам. Не дека не ми требаат, и новиве фармерки нешто полабави ми се гледаат.
Битно детето наполни 17, а јас више се осеќам сосема исфрлена од неговиот мал свет. Порано бар го влечев со мене ко мал, прилично сум сигурна дека една од другарките многу повеќе си ја сакаше од мене, но ајде, преминав преку тоа. Ме замараше со тоа да му пишам секакви глупи состави за школо, сега за тоа постои Гугл. Му правев за јадење кога моите не беа дома, дури и трчав бурек да му купувам кога ќе изразеше желба. Јас го јадев за сите негови глупости низ дома и надвор. Само оние поголемите сестри и браќа може да ме сфатат.
Мислам, беше слатко дете и се тоа, али беше pain in the ass понекогаш.
Сега не можам повеќе од парче торта да добијам. Туго моја.

На сосема друга тема, не можам да ги трпам повеќе женскиве муабети. Никогаш уствари не сум ни ги трпела нешто посебно, ме боли курац реално за тоа која пудра била поарна од која и дали лабелото ми одговара на тенот. Али, повеќе не е тоа акцентот на денешниве женски муабети. Сега треба да слушам како течел муабетот со дечкото, со мувачот, со ебачот, со потенцијалниот мувач/ебач/дечко. Ко да ми е гајле што си му кажала и што ти кажал. Боже! Не читам мисли, не знам што сакал да каже, а уште помалце сакам да му ги толкувам зборовите.
Земи учи нешто, надоградувај се, јазик или било каков курс, активирај тој мозокот за битни ствари, или пак земи вежбај, трчај по кеј, прави било што само не ми викај дека го чекаш да ти се јави и да ти каже тој како ќе ти тече денот! Ау, сакам трепките од очите една по една да си ги чупам од вакви размислувања. Но, не можам ова да го кажам директива, зашто више ми рекле дека сум знаела да повредам со збор. Па секако дека не ќе те тепам. Олабави ме ај.

Не сакам дожд, али интересна ми е улицава кога врне. Сфаќаш колку е уствари рамна. Аха.
А и семафорот е интересен. Зеленото стои 11 секунди, а црвеното 44. Знам дека многу повеќе дремам на семафор, отколку што иам фора да поминам, али не мислев дека е 3 пати повеќе. Ко целиот свет да те тера да си го поминуваш животот во чекање, отколку во некоја реализација од тоа чекање.

Криво ми е што прогнозираат дека и неделава ќе врнело, ај што ми е скурчено нели, али и ќе морам бус да фаќам. Не ми е проблем 40 минути да цепам, ама ич. Па и на враќање. Криво ми е во тој дел тоа што во одредени моменти кога ќе ме фати ритамот од музиката на слушалки, не можам да си поиграм на улица. Мислам, нејќам на Youtube да ме има, иначе ја би радо. Гледам и дека чудно ме гледаат кога одам по ивицата на тротоар, а да не збориме ако се полулам на лулашки! Па тие не се само за деца бе! Што има врска ебаго.

Доста беше, ме фати дремка.

Драгиња, таман помислив дека куртулив од факултетот... сега на студентски, нели да се отвори досието да се види колку пријави изгубиле проф/асс, ова-она... за ебан ПОЛА кредит ги немам доволните кредити. Јас дури мислев дека имам повеќе од доволно кредити, кога оно од пракса не ги рачунале. :mad:

You can't trust the system, MAN!

Си станав уште во 8. Си ја наполнив кадата, си напраив меурчиња, си зедов чаша коњаче, цигарчина, пепељарата. Мх мх мх. :D Сеа едно ладно нес кафенце. Мора да се искористат овие 3 дена максимално ;)

Мојсо дај бе преку ташаков не пишувај за цигари посабајлечки, еј без осетен човек.Туку што сакав да кажам.Вчера решив дека у чест на фациштето од човек и глумец Пол Вокер ќе ги прегледам Fast and Furious сите делови(освен токио дрифт не постои тоа) и у уторак ќе се ишишам налик него пошо ионака иаме иста грмушка.Го симнав првиот дел и иако го имам гледано само на касета 3 пати пак ми е интересен.И дефинитивно најдобар е првиот дел.И вториот не би го фрлил, ама тоа натака е криминал :D
11136834_1436245536673812_1781275447_n.jpg

Почивај во мир

Кајгана биди ми сведок

На татко ми е му е многу лоша состојбата(ненормално кашлање, се гуши)страв ми е да не останам без татко му реков за мојата загриженост во врска со неговото здравје ми рече ''не сери''

:place:може не сме бфф ама сме татко и син

Не е ни диета не е ни лесна рекреација, начин на живот е. Затоа сум сигурен дека нема да ја вратам килажата кога ќе ми речат ако сум прекинел, не може да се прекине :icon_lol:. Не дека нешто мускули големи ќе правам, ама после пауза од две недели денеска си подвежбувам пак спартански строго и супер се чувствувам самата тежина која се додадава на движењето на телото е тоа е тоа шо ги мрка кокошките, а не е петел :icon_lol:.

Патики ќе си купувам за Велигден, не планирав така да излези многу клише ми е, ама тоа е тоа :icon_lol:. Чекам да излези потврдата па да отидам да ги земам :icon_lol:.

М. во Свајсланд за трипол дена работа 750 евра односно франци, затоа што франкот сега и тој 60 денари. Кај го има ова 12 дена беше одсутен и се врати Католичкиот Велигден почнал :icon_lol:.

Мала...

Преку к*р ми е више од пленуми. Де граѓански, де новинарски, де средношколски, де ваков, де онаков.
Аман више прекинете !

Драа

Иронија е да се викаш Владанка, а да си у опозицију : D

Одличен старт на неделата за мене.
Штотуку го изгубив цело сабајле и дел по попладнето ради стандардни македонски ретардирани работи. Имено, требаше денес да одам на увид кај професорката по предметот за кој сум сигурен дека требаше да положам и имав и повеќе од доволно напишано, али ете некако не се најдов на списокот на положени. Кога видов резултати прошлата недела реков обавезно одам на увид. Приемното време и е следното:
b6VflOD.png

Е рано ама Стефан отиде денес во 10:30 и чекаше скоро до 11:30, ама вратата на професорката беше заклучена, а од неа ни трага ни глас. Ќе одам и утре секако, ама нема да ме чуди ако ми каже дека не може увид пошо не сум дошол вчера. Во нормални земји би требало да има некое известување ако професорот не е тука кога му е приемно време, ама кај нас тоа не важи.
Се напиздив до коска, пошо се акав по каловиве и мокрово време за џабе.

Кога сме кај калот, кај мене пред зграда веќе месец и пол има огромни вирови со вода и кал од страните, така што единствен начин да поминеш а притоа да не се ушлапаш у кал е за заобиколиш по паркинг, али ако идеш после 4-5 попладне секако не можеш да заобиколиш преку паркинг зашо сите се вратени од работа и цел паркинг е зафатен, така да единствениот начин е да се калосаш до врат. И слики праќавме во општина, и се јавуваме, ЏАБЕ, ЏАБЕ, не реагираат мороните. Пардон, вчера пополнија со асфалт една дупка али не ваму кај што има кал и вода, него малку понапред, да не кажам смешна беше дупката, 30 cm дијаметрално преку сила. А иначе има вода и кал затоа што пукна цеФка пред околу 2 месеци и дојдоа од Водовод, ја ископаа пола улица, ја направија цеФката и само го затрупаа каналот во кој што работеа. Улицата пред зграда ми е како рели патека, има од се по нешто: асфалт, вирови, кал, земја, издигната почва, тумби-румби. :motorce::motorce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom