Доверба

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа под тема влегува во доверба,за да не се случи да отвори некој тема:Зошто мажите не веруваат?:)
И како што рече Крејзи,се е индивидуално,што ќе си надробиш тоа ќе си сркаш:wink:

Сум имал многу јака доверба дури сум бил во врска ама за жал била злоупотребена,така што повеќе неможам да верувам на никого...

Тоа е дел од Мојсеј-3 сценариото

1. Декларирај по серии и насекаде дека сите жени се курви, а машките ќе ебат се што мрда
2. Уништи ја со тоа довербата меѓу луѓето, меѓучовечките односи итн.
3. Профит.

Ednostavno mnogu citav i svativ deka devojkite ne veruvaat deka postojat i decki sto im se verni na svoite devojki eve da trgnam od sebe nemam grev napraveno dodeka sum ljubel i nema da napravam takov sum nemam srce da ja izneveram devojka mi sto mislete decki i devojki povelete

Прво не дека сите не вервет туку имат од се по нешто.И такви шо вервет и такви шо не вервет.Е сеа...то шо не вервет некого е или зарди нешо пред то или пак до тебе е.
Ако е зарди лошо искуство то се поправат.Не лесно, ама се поправат.Ти аку толку сакаш мојш да и докажиш дека не си ко тој шо ја повредил и така ќе си ја стекниш довербата.
А аку пак е до тебе...тоаш ти си кривиот во ситуацијава и немат ни потреба од прашањето „Зошто девојките не веруваат? “ пошо и сам си знајш.Е веќе и уште ак не знајш шо си згрешил за да не ти вервит, ти немат лек.

па ми треба повеќе време да бидам со партнерот за да имам потполна доверба во него и да му ги доверам моите стравови, случки од минатото кои ме повредиле т.е да му се отворам како книга се разбира никој не се отвора потполно некои работи остануваат длабоко во нас но иако видам дека и тој ми се отвара и има доверба во мене и постои вистинска заљубеност од двете страни и го имаме она чуство да тугаваме ако на другиот не ми е добро или да рипаме од среќа за неговит успех тогаш да можам да се отворам пред него за поголемиот дел од настаните што ми се случиле за чуствата, стравовите

па мислам дека за една успешна и здрава врска покрај љубовта, подеднакво важна е и довербата. Во моментот кога ќе ја изгубам довербата кон партнерката почнувам и да ги губам чувствата што сум ги имал кон неа. И нормално после тоа следи и крај на таа врска :toe:

Сум имал многу јака доверба дури сум бил во врска ама за жал била злоупотребена,така што повеќе неможам да верувам на никого...

истото и мене ми се случи и стварно неам во никој веќе поверение апсолутно во никој:toe:

Доверба... Има ли нешто попрекрасно од тоа во една искрена врска? Да можеме да бидеме некаде далеку, разделени извесен период, но да ни е мирна душата знаејќи дека саканата личност мисли на нас, и не го злоупотребува тоа што сме далеку за да шара наоколу? Да знаеме дека кога имаме лош ден можеме се' да и' раскажеме на саканата личност, знаејќи дека истата ќе не' ислуша, утеши и нема да ги прераскаже тие нешта на другите на кои доколку сакаме и сами би им кажале? Или едноставно, да не треба секогаш да постојат објаснувања од типот што, зошто, како, кога... Туку и без тоа нашето срце да знае дека се' што саканата личност прави за нас, е за наше добро, за доброто на нашата врска, и дека не се потребни зборови да го објаснат тоа... Ми се случило сево ова, слепо да верувам на девојка која сум ја сакал. И иако после 2-годишна врска ми раскина, грубо би било да речам дека ја изиграла мојата доверба во неа, зашто никогаш не ја натерав да ми вети дека вечно ќе сме заедно или слично. Но баш напротив, тие 2 години, таа беше мојот пријател по потреба, чувар на тајни, рамо за плачење, или едноставно, личност за сакање... Зашто да имаме доверба во него/неа, а да не сме заљубени (како што е случајот со пријателите), е реална ситуација. Но, да сакаме некого/некоја, а да немаме доверба во него/неа, е само залажување за некоја љубовна бајка, која однапред е осудена на тажен крај.

Vo globala NE im veruvam na nikoj i tesko se otvaram pred drugi od prosta pricina sto smetam deka ne treba sekoj da znae za mene i mojot zivot i se sto mi se slucuva na mene za mene licno znae samo edna osoba na koja i veruvam predmnogu i me ispolnuva i znam deka ke se sozivee so se sto mi se slucuva na mene i znacam mi znaci i radi toa i veruvam i imam celosna doverba vo nea

Довербата е клучна за успехот на една врска. Каква врска ќе биде тоа ако не си верувате?!
Многу тешко се отворам, но можам веднаш да стекнам доверба во некого, ако ми покаже на некој начин дека е заслужена. И сметам дека може да ми се верува затоа што никогаш не би направила нешто намерно за да го повредам партнерот.

Новата партнерка не е ништо крива што бившата ја злоупотребила твојата доверба. Секогаш се почнува од почеток, можеби те сркшило тоа што ја изневерила твојата доверба, но можеби ќе имаш повеќе среќа со следната. Не можеш да се повлечеш и да се пазиш од се, секогаш ќе се најде некој што ќе те повреди..
Гледај да ја најдеш вистинската личност на која ќе и веруваш, ќе ти верува, ќе ја сакаш, ќе те сака и ќе бидете доволно искрени еден со друг за да избегнете ситуација како што си искусил со бившата.

Новата партнерка не е ништо крива што бившата ја злоупотребила твојата доверба. Секогаш се почнува од почеток, можеби те сркшило тоа што ја изневерила твојата доверба, но можеби ќе имаш повеќе среќа со следната. Не можеш да се повлечеш и да се пазиш од се, секогаш ќе се најде некој што ќе те повреди..
Гледај да ја најдеш вистинската личност на која ќе и веруваш, ќе ти верува, ќе ја сакаш, ќе те сака и ќе бидете доволно искрени еден со друг за да избегнете ситуација како што си искусил со бившата.

Ако порано сум бил рамнодушен, и сум верувал и на сито и решето и сум имал голем пристап и преголема доверба, сега е обратно ма и да е бело и црно, додека не видам со свој очи, не судам, а и не сум кадарен да сум на некого, кој како се поставил и заслузил толку и ќе добие, доста ми е од слаткоречи, насмевки и ’среќни лица ’ и верувај му на оној што мислиш дека треба да веруваш, а не на оној кој ти налага да веруваш и конектираш некакво ниво на доверба

истото и мене ми се случи и стварно неам во никој веќе поверение апсолутно во никој:toe:

zal mi e za tebe,ama nekoi raboti izgleda na poveketo ne vi se jasni.doverba treba da se ima,tocno,ama ne vo toj ili vo taa,tuku vo samiot sebe.sto ima jas da veruvam na nekojsi tamu,pa posle lele kolku me povredi,jas ne otcekuvav i red drugi raboti.porabotete malku na svojata samodoverba za da bidete svesni za toa kolku mozete,dali mozete i do kade mozete.
doverbata e preceneta rabota.ima luge sto se vo brak dolgi godini,a sepak doverbata da ne im e jaka strana.ama seuste se zaedno zatoa sto se prifatile takvi kakvi sto se,si veruvale sebe si deka se jaki i mozat.normalno,tuka e i ljubovta koja go pravi seto toa podnoslivo.:back:

Ве читам и гледам дека не сум бил само јас што не верува ама баш на никој.Што знам до сега не сум бил у ситуација да верувам на некој и секогаш ама баш секогаш тоа ми било најголем проблем у врската.Можеби сум и малцучка болен:)

Досега скоро во сите сум имал доверба ама по многуте што ме зае*але , веќе иам доверба само во Ретки луѓе.
А тие ги препознавам дури и да се знам со нив 1 2 недели , не ми треба цел живот познанство за да стекнам доверба но ако ја изгубам тешко пак да ја врати некој таа истата , за да ја стекне ќе треба да ми докаже дека не е таков/ва Кретен/ка ко што искочило дека е претходно :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom