Доверба

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Досега скоро во сите сум имал доверба ама по многуте што ме зае*але , веќе иам доверба само во Ретки луѓе.
А тие ги препознавам дури и да се знам со нив 1 2 недели , не ми треба цел живот познанство за да стекнам доверба но ако ја изгубам тешко пак да ја врати некој таа истата , за да ја стекне ќе треба да ми докаже дека не е таков/ва Кретен/ка ко што искочило дека е претходно :toe:

Исто. Не им верувам на луѓето многу. Порано на секого верував, дури и за некои посомнителни ситуации или не многу искрени луѓе, па одбирав да верувам. Е, нема веќе тоа. Навистина, има искрени луѓе, но неможам:toe:.Често, многу често глумам дека е се ок, дека не се сомневам, правам да мислат дека им верувам.
За љубов посебно .. на никого. Некој ќе рече : Те сакам. Не му верувам. Неможам. Е, во такви ситуации глумам доверба. Најчесто. Знаете, не е лесно да комуницираш со некој, а знаеш дека не ти верува.. со тек на време, може да се стекне таа доверба.
За ова второво болдирано .. се сомневам во врска со многу работи каде што нема причина за никаков сомнеж .. а па ако ме заебе некој.. ако навистина се потврди сомнежот.. епа, хахаа, нема никогаш повеќе да му верувам. Како би можела .. :nesum:

Верувам на оние на кои не треба а на оние што треба не:tapp:Многу сум наивна за мои години,изгледа малку глупаво но таква личност сум...Една личност во која имав мнногу доверба на која и кажував се ме извиси на некој начин ама после тоа,се сомневам дали ке верувам на некој...

Сите без исклучоци постојано пишуваме дека довербата и искреноста се темели на една врска. Што и по непишано правило е така. Сега ќе се задржиме конкретно за довербата.. Колку сте доверливи. Влетувате во нова врска со личност која скоро и да не ја познавате .. се дружите извесно време и двајцата гледате дека сте на иста бранова должина иако не се знаете доволно влетувате во врска. Колку време ви е потребно за целосно да почнете да верувате во партнерот? Колку време ви е потребно за да бидете искрени .. да не криете ништо од него, целосно да му се препуштите? Колку ви е битно партнерот да верува во вас околку колку што верувате вие во него? Колку довербата игра улога кај вас, а воопшто и во врската? Дали вашите најголеми тајни му ги кажувате на партнерот доколку видите дека тој ви се доверил целосно? Па..?:)

На кратко само да се произнесам .. Довербата е симбол на љубовта. Тие што ти се доверуваат симболично ти нудат љубов. Нудете и вие љубов, преку доверба.:wink:

Само да се надоврзам со прашање:Колку брзо стекнувате доверба во партнерот и за колку секунди таа заминала во неповрат?

Toa za kolku brzo ke steknes doverba vo nekoja osoba, zavisi od tebe i od osobata. Moze ke treba podolg period, moze pokratok, a za idenje u nepovrat treba nekoj si 5 do 10 sek. Imalo situacii koga steknuvame doverba vo pogresni licnosti, a ne im veruvame na tie sto treba da im veruvame. No vo pogolem broj slucai, toj sto ednas se izgorel, veke ne veruva na nikoj ili mnogu mnogu tesko ke poveruva na nekoj, ke mu dojde kako nepisano pravilo, ali licno ja ne se soglasuvam so toa.

Jas mislam deka ako nema doverba vo vrska toa znaci deka nema ni ljubov. Ako na nekoj ne mu veruvas, kako mozes da go sakas? :) Sto mislite vie? :vozbud:

Jas mislam deka ako nema doverba vo vrska toa znaci deka nema ni ljubov. Ako na nekoj ne mu veruvas, kako mozes da go sakas? :) Sto mislite vie? :vozbud:

Не мора да значи дека довербата и љубовта секогаш одат заедно. Би било премногу едноставно во тој случај. Има случаи кога имаш доверба, ама не го сакаш...но не го ни мразиш...:confused:

Ako nema doverba a ima ljubov toa mora da znaci deka ima odlicen seks pa zatoa se zaedno inaku vrska bez doverba ne se gradi a i vrska so doverba a bez ljubov ne e vrska ;)

Многу верував порано. И затоа можеби често знаев да се изгорам поради таа доверба. Како велат кој се изгорел еднаш потоа и на ладно дува... Сега бројот на луѓето на кои им верувам може да се изброи на прстите на една рака. А во врска сметам дека довербата е клучен фактор. И љубовта е тука да, но без доверба не знам колку таа љубов може да опстане.

Убавината на врските во далечина е тоа што се среќни сите четворица.

Како го кажа ова, ко у секоја врска на далечина да има варање... и тоа од двете страни. :tapp:

Све зависи до луѓето. Некои вараат, некои не вараат. Ако некој сака да вара, ќе најде начин да вара дури и ако партнерот е во истиот град. Може и у некоја врска меѓу двајца од ист град сите четворица да бидат среќни. Поготово у голем град.

Како го кажа ова, ко у секоја врска на далечина да има варање... и тоа од двете страни. :tapp:

Све зависи до луѓето. Некои вараат, некои не вараат. Ако некој сака да вара, ќе најде начин да вара дури и ако партнерот е во истиот град. Може и у некоја врска меѓу двајца од ист град сите четворица да бидат среќни. Поготово у голем град.

Сите вараат бе :D

Го кажав како што налага денешницата- во повеќе случаи е така...тебе ако ти е девојката од подалеку не мора за вас да важит, можеби сте исклучок.
Пс. Умре времето кога девојките имаа по 2-3 максимум 5 секс партнери во животот, а и мажите исто така...сега сме малку модернизирани , карикирам 12, 15 двоцифрени се бројчината.
И јас си ја сакам женана ама шо има една продавачка тука во близина како би ја плеснал.:X3:

Умре времето кога девојките имаа по 2-3 максимум 5 секс партнери во животот, а и мажите исто така...сега сме малку модернизирани , карикирам 12, 15 двоцифрени се бројчината.

Знам дека е така. Ама сеуште постојат луѓе кои имаат "старомодни" сфаќања за тоа колкав треба да биде бројот на сексуални партнери и за слични работи. Мило ми е што и јас и мојата девојка сме едни од нив. :)

Знам дека е така. Ама сеуште постојат луѓе кои имаат "старомодни" сфаќања за тоа колкав треба да биде бројот на сексуални партнери и за слични работи. Мило ми е што и јас и мојата девојка сме едни од нив. :)

Абе за тебе разбирам али сигурен си за твојата девојка? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom