Доверба

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Lele luge jas kolku se imam izgoreno..abe ne mozam na nikoj da veruvam.Ama bas na nikoj.Uvek mi se desava koga najmalku ocekuvam da mi go turat ku*ot!Zboram za maskite.Ti vrtat trista muabeti,planovi za u idnina si praat so tebe,vaka,taka...i na kraj koga taman ke si reces,aj moze itreba da mu veruvam-veke si se zaebal.Bas sega gadno se zaebav pred nedela dena-idev so eden,tipot mnogu sakase da bide so mene,mnogu mu bese ubavo so mene,mnogu me sakase.....sto uste ne,dojde sam do oxrid koga bev na odmor za da me vidi,mi dojde so buket,se bese ok,nitu edna karanica,ni nisto,i taka eden den bez nikakva pricina,mi kazuva da ne ocekuvam veke nisto od nego i deka tuka e krajot!Ne da ne razbiram zasto..ama nisto ne mi e jasno!Ima li nekakvo logicno objasnuvanje za ova???
Zatoa ne znam dali ke mozam da imam doverba u nekoj.Pa tolku lagi ja ne bi mozela da smislam..aj se iznervirav od muabetov,nema veze.

Па нормално неможам уште на почеток да имам доверба во него али со тек на време се стекнува.Ако видам дека полека почнува он да ми се доверува и ја ќе го направам истото.Довербата е една од побитните ствари во една врска така да кај мене игра голема улога како кај мене така и во врската.Е сеа ако имам некои проблеми дома незнам дали би му ги кажала можда и не би му ги кажала освен ако неам стекнато огромна доверба кај него.

Да јас лесно влегувам во врска но исто така доколку потоа увидам дека на таа личност не може да и се верува односо немам доверба излегувам од истата без пардон.

Мислам дека нема што да се изгуби, условно, ако влезеш во некоја врска па и да не ти одговара ке раскинеш. нели

„Не ја подарувај лесно довербата на секого...многу е веројатно исто така лесно да ја згужваат како безвредно парче хартија.„

Тежок случај сум, ама :toe:

koga sum so nekoj sakam pred se da mi bide najdbar prijatel,pa posle decko i sve sto sledi.da mozam sve da mu kazam,a i on na mene.doverbata i iskrenosta gi stavam na prvo mesto u vrska.nemozam da podnesam lagi i luge sto lazat,doverba mozam mnogu lesno da steknam u nego a da ja izgubam za sekunda.sto ako on me saka koga jas nemam doverba ili ako ne mi e veren,sto ako on me osipuval so neznost i najrazlicni stvari koga me lazel a jas sum izgubila doverba u nego?seto toa paga u voda,a doverbata takvite raboti ne ja vrakaat.tesko se steknuva lesno se gubi neli?:helou:

Ne mozam od odma celosno da mu veruvam i da mu se dioveruvam za se ! Cekam odreden period da go zapoznaam pa da dojde redot i koga ke mu veruvam i koga ke bidam siurana deka toa nema da se zloupotrebi!

да...се разбира дека довербата е една од најважните причини за да биде врската онаква каква што треба...е сеа колку време ке ми треба ...па не знам...зависи од неговото опуштање во врската...не можам јас се да почнам да кажувам а он ми кажал само како се вика сестраму...не ...доколку осетам дека можам да му верувам ке почнам да кажувам...

Без доверба - врската нема иднина. Факт е дека е многу битна и дека ништо не бидува без неа. Сум човек кој што има огромно поверење и доверба во другите. Не си правам филмчиња, не се јавувам на секои 5 минути кај си, со кој си. Едноставно не сум во таков филм да глумам инспектор. Имам доверба, али ако еднаш некој ја погази, нема шанси да ја поврати, што значи автоматски дека на врската и е дојден крајот. Инаку сум искрена, брзо се отварам и не кријам ништо. Душата одма си ја оставам што се вика.А многу ми е битно да ми верува, не сакам кога некој се сомнева и ме распрашува и нема доверба, зашто знам дека е тоа е неосновано. Пред се ми е многу битно да можам да се отворам и да кажам што ми лежи на душа, без разлика дали ми е тешко или сум весела. Сакам да ги споделам моите чувства со него. Иако обично делувам така порезервирано, ама тоа е зашто сум срамежлива. Ама без разлика на тоа, си кажувам се што мислам.

Партнерот може да има целосна доверба во мене, ама јас во него не. Не се препуштам целосно сеогаш има малку што се вика т.н. резарва каде не веруваш. Тешко стекнувам доверба во човек, прво го студирам од сите можни страни па после му верувам. Таква сум што да правам, некои ме критикуваат ама и треба да ме прифатат.:toe:

Партнерот може да има целосна доверба во мене, ама јас во него не. Не се препуштам целосно сеогаш има малку што се вика т.н. резарва каде не веруваш. Тешко стекнувам доверба во човек, прво го студирам од сите можни страни па после му верувам. Таква сум што да правам, некои ме критикуваат ама и треба да ме прифатат.:toe:
Е со ова можам да се согласам. Ако некој сака да има целосна доверба во мене во ред нека има. Но јас не можам. Тешко ми е да им верувам на луѓето, а уште потешко да имам доверба во нив. Затоа секогаш верувам но со мала, ако не и малку поголема, доза на резервираност. Тешко стекнувам доверба во луѓето навистина, но во тие во кои сум стекнала не ме изневериле.:pipi:

Еден од моите маани. Доверба. Да ја има во мене гарантирам да (ама пак зависи дали таа целосно ќе биде отворена кон мене. Е сега иде она второто да, наивен сум додека не се изгорам повеќе пати. Имам и големо ниво на толеранција што ја прави мааната поголема. А во себе секогаш нањушувам ако девојката почнува да ме лаже но зошто не пресекувам тука, не знам.

Da,vo temelite na edna vrska ima golemo vlijanie doverbata,pred se ako ne se doveris ili ne ti se doveri znaci ne veruva vo tebe a takva vrska nikogas ne uspeva!

Se prvivrzuvam za nekoj na kogo mozam da mu veruvam i ima doverba vo mene,moze da me sovetuva,da go sovetuvam,da mu kazam se sto mi lezi na dusata i da znam deka nema da me izdade...

Za da stekne doverba licnosta kaj mene,samo treba da mi dokaze deka treba da i veruvam so toa sto ke mi posvetuva poveke vreme i ke pravi da se custvuvam srekna,doverbata sama po sebe doaga...

I sto e najvazno,doverbata tesko se steknuva a brzo se gubi,zatoa pazam na svoeto odnesuvanje i koga sakam,celosno se posvetuvam i veruvam...i retko koga mozam da mu veruvam pak na nekoj koj veke ja izgubil doverbata kaj mene!:pipi:

довербата се согласувам е многу важен дел од една врска, моментално се наоѓам во таква врска каде што довербата е НАЈВАЖНИОТ дел, мило ми е што мојата најдрага личност на цел свет има доверба во мене а и јас во неа, доколку нема доверба кога тогаш врската ќе пукне 100000%, затоа што ми е смачено да гледам парови кои кога ќе се видат почнуваат да си чепкаат по телефоните и да се прашуваат каде беше и т.н. едноставно без доверба и искреност нема успешна врска, номрално има уште 1000 други фактори но овие се многу важни, ама сепак мислам довербате треба да се стекне не може туку така да излези од нигде, со тек на времето се сттенува и можам да кажам само едно дека ми е мило што во мојата врска и двајцата имаме стекнато доверба

Довербата е стварно многу важна работа во врската.....исто како и темата другарство и љубов...па на партнерот треба да му се доверувате за вашите лични проблеми или едноставно кажано да нема тајни меѓу вас...Јас имам потполна доверба во партнерката и и се доверувам секогаш за било шо....

doverbata mora da postoi megju dva partneri. mozebi doverbata i ne se steknuva taka tesko, no ednas ako se izgubi, nema veke vrakanje nazad, odnosno tesko e da se vrati izgubenata doverba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom