Довербата лесно се губи, тешко се стекнува, ако нема доверба помеѓу двајцата партнери во врска подобро е сето тоа да прекине односно како што рекле старите боље спречити него лечити.
Довербата е нешто кое мн тешко се стекнува и мн лесно се губи на пр. јас немам доверба моментално ниту во мојата сопствена сенка пошто сум се изгорел мн пати така што постапував лековерно и наивно е сега ку*ац така сега не верувам на никого и кон се се поставувам сомничаво и не сакам повторно да се изгорам....
Врската е проект на довербата и ако се нема доверба нема ни врска односно ако се создади нешто такво не е врска туку залажување на мозокот..
Јас сум секогаш искрена бидејќи сметам дека е тоа најдобар механизам за самозаштита, иако можеби ви звучи апсурдно, ТВРДАМ ДЕКА Е ТАКА. Сепак, малку потешко се отворам пред други луѓе, значи она што го кажувам и покажувам е 100% точно, но сепак е само делче од сликата додека навистина да ја дадам довербата некому и во целост да се покажам.
Јас еве со дечко ми одам 2 години и сеуште сум недоверлива не само во врска со него туку и за други работи сум недоверлива, зошто многу луѓе (пријатели) ме имат лажено
Немам доверба во поголем број од луѓето.Можам само да се преправам дека им верувам.За останатата мала група на доверливи луѓе можам да кажам дека таа секогаш е се помала и помала.Затоа што на секои 5 елиминирани доаѓа еден нов.Така да... дис ворлд сакс.
Jas stvarno mn.im veruvam na lugeto, ponekad i gresam, znam ama toa e. A vo vrskata celosno se prpustam i stvarno imam doverba vo partnerot, a znam deka i on ima vo mene. Toa go rascistivme uste na pocetokot, kazi si se sto imas, otvoreno i gotovo. Nema lazenje, nema krienje.
Повеќе верувам отколку што не верувам, ама многу ми зависи од личноста. Оставам резерва затоа што знам дека некогаш сум излажала, но и дека сум била излажана. Ако се работи за помалку битни работи тогаш не напнувам, ама ако ми е нешто многу битно жива досада сум додека не се расчистат работите. Е по признавањето понатаму е заебано...
Nudam ljubov preku doverba,ne sakam da ima nikakvi tajni pomegu nas ,ama bas nikakvi mislam deka nema poteba od tajni,potreban e celosna otvorenost pomegu partnerite,a toa kolku vreme mi treba da se otvoram zavisi od partnerot... jas se mu kazuvam na moeto ligle:back:,verovatno zasluzil so negovoto odnesuvanje da ja stekne mojata doverba
on mi veruva na mene.........a ja i po 2 godini kako drugar iako go znam ne mu veruvam...............
ne mu se doveruvam.........
a on mene da.....
zenska rabota
Ednostavno mnogu citav i svativ deka devojkite ne veruvaat deka postojat i decki sto im se verni na svoite devojki eve da trgnam od sebe nemam grev napraveno dodeka sum ljubel i nema da napravam takov sum nemam srce da ja izneveram devojka mi sto mislete decki i devojki povelete
А бе до кога со генерализации? Тоа е индивидуално. Јас на пример, секогаш имам доверба и секогаш му верувам на дечкото и така пристапувам со ставот дека не би ме изневерил. А девојките што не веруваат, тоа е најверојатно затоа што биле изгорени и повредени и изгубиле верба во спротивниот пол. Па и се случува и машки да бидат недоверливи и да не веруваат па никому ништо. Никогаш не сум имала проблем со недоверба, напротив тој сегмент од врската секогаш функционирал беспрекорно.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.