DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
За Dota2 праат моабет која нема врска со WC3.

Знам дека прат муабет за дота2 само му пишаф така дека лупат глупости околку дота2 и дота на wc3tft. Многу си го имаат испрано мозокот со лол
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 12:12 ---
We are proud to announce the Dotatalk Balkan LAN tour sponsored by Steelseries. Held on 23rd and 24th February in Čitluk, Bosnia and Hercegovina in cyber cafe Alpha, this is one event not to be missed!
dt-alpha-lan.jpg
There will be 16 slots up for grabs, and we already have confirmed that some of the best teams fromSerbia, Croatia, Bosnia and Hercegovina will join us. There are, however, still a few slots left. Should you are interested, contact the organizer at d-martinovic@hotmail.com or add him on steam, at nick-zephiros.
The registration fee is 25 euros per team, and the prizes are :
PositionPrizes
1st 5 SteelSeries Siberia v2 Frost Blue edition + 300Euros
2nd 5 SteelSeries Kana Dota 2 edition + 150Euros
3rd 5 SteelSeries QCK+ Dota 2 edition + 50Euros
* 1 SteelSeries Sensei will be given out in a lucky draw!

Dotatalk will cover the tournament with live info and streams. The 1st day’s iternary will be group stages, consisting of 4 groups with 4 teams each. The format for the games will be best-of-1, and the top 2 teams from each group will proceed to the quarterfinals, which will be played on the 2nd day. Do take note, all matches that occur in the second day will be in a best-of-3 format. We expect this to be an awesome tour with really amazing games. So what are you waiting for? Come and join the fun!

Извор / Извор2

Ќе има стрим од џоиндота :D случајно дане се има некој пријавено од МКД дека глеам Македонско знаме на сликата

Доволно за да можам да ја споредам со LoL која е побрза, барем според мене.
Зависи во која смисла мислиш брза. Во Dota 2 имаш turn rate така да на хероите им треба време да се завртат (доколку на пример сакаш да се завртиш 180 степени и да бегаш), додека во LoL тоа е инстант. Имаш и некои магии кои менуваат turn rate, така да тоа е само уште еден елемент од играта.

Доколку под спора мислиш општо играта како се развива / дека нема доволно акција, разгледај како играат про тимови или бар паблик на повисоко ниво, доста е подинамична играта со многу повеќе акција и од LoL.

Играм Дота 2 (многу) и имам еден проблем. Неодамна го форматирав мојот компјутер. Пред форматирањето ја играв играта на максимално високи опции без никакви проблеми, но по форматирањето не можам да играм ни на најниски опции без сецкање. Го гасам антивирусот (случајно да не е до него проблемот) но се е исто. Мојата конфигурација е i3 processor на 2.40 Ghz, 4 gb RAM, Ati Mobility Radeon 5650 HD на 1 gb RAM, и оперативен систем Windows 7, 64-bit. Би сакал да ве прашам за совет доколку некој го имал истиот проблем како мене и како да го средам?

Поздрав

Дајте некој добар сајт за почетиници во Дота2, оној со guieds за херои и тактики, фала многу.

Играм Дота 2 (многу) и имам еден проблем. Неодамна го форматирав мојот компјутер. Пред форматирањето ја играв играта на максимално високи опции без никакви проблеми, но по форматирањето не можам да играм ни на најниски опции без сецкање. Го гасам антивирусот (случајно да не е до него проблемот) но се е исто. Мојата конфигурација е i3 processor на 2.40 Ghz, 4 gb RAM, Ati Mobility Radeon 5650 HD на 1 gb RAM, и оперативен систем Windows 7, 64-bit. Би сакал да ве прашам за совет доколку некој го имал истиот проблем како мене и како да го средам?

Поздрав
драјвери за графичката инсталира? ако не барај најнови од АТИ.

Зависи во која смисла мислиш брза. Во Dota 2 имаш turn rate така да на хероите им треба време да се завртат (доколку на пример сакаш да се завртиш 180 степени и да бегаш), додека во LoL тоа е инстант. Имаш и некои магии кои менуваат turn rate, така да тоа е само уште еден елемент од играта.

Доколку под спора мислиш општо играта како се развива / дека нема доволно акција, разгледај како играат про тимови или бар паблик на повисоко ниво, доста е подинамична играта со многу повеќе акција и од LoL.

Да баш на тоа мислев, значи далеку од тоа дека нема акција ама едноставно од тоа што го изиграв до сега самиот херој многу поспоро реагира на ситуациите од колку тие во LoL, а може и едноставно да е ствар на навика.

Да баш на тоа мислев, значи далеку од тоа дека нема акција ама едноставно од тоа што го изиграв до сега самиот херој многу поспоро реагира на ситуациите од колку тие во LoL, а може и едноставно да е ствар на навика.
Затоа што LoL е многу поблиска до аркадните игри што ги игравме порано на флипери, за разлика од Dota 2 која е поблиска до RTS игрите.

Стигна и Тускар, еден од моите поомилени херои :)

Иначе вчера играв со Мирана...и не знам зошто, ама ми се чини дека AoE на старфолот е доста помал од кецот.

Мразам кога ќе снема нет, а уште повеќе кога ќе ми текне дека дебилите од валве им е наместено 5 мин. за реконект. Па зар неможад 10 или 15?
Тој што ливнува, не се враќа, вака кој курац ме става у лоу.

Мразам кога ќе снема нет, а уште повеќе кога ќе ми текне дека дебилите од валве им е наместено 5 мин. за реконект. Па зар неможад 10 или 15?
Тој што ливнува, не се враќа, вака кој курац ме става у лоу.
15 минути за реконект во игра каде просечна партија е 40 минути. :facepalm: Каде со тој памет бе дечко? Да беше така речиси сигурно сите партии ќе беа порази за тимот со ливерот. Вака барем после 5 минути го избацува од игра и неговите пари ги дели со останатите, па пак колку-толку се има шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom