DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Mortred ganker, god, што ли нема да прочитам... :facepalm:

Значи според тебе, на мортред треба да и' се склопи bkb како прв ајтем (после boots) и да се надеваш дека ќе мавне 2-3 критикала по ред за да можеш да убиеш некој int херој, така? Логикава - fail.

Знам дека знаеш дека повеќето guide-ови препорачуваат воопшто да не се зима ултито пред 10ти левел, затоа што на 6ти прави многу мал dmg и не е ич сигурно (не можеш да се ослониш на него), башка што мортред без блинкот има просечен attack speed - ако немаш среќа да удриш критикал на прв или втор удар рачунај мртов си.

И тоа дека еден или 2 критикала може да смени цел тимфајт - да, може. Али сигурно не на 10ти левел, туку на повисок. Мене лично ми се има десено ова, кога со солидна опрема добивме многу значаен тимфајт и на крај победивме.

http://cloud-2.steampowered.com/ugc/864954646826105551/1EA8BE2A28455C53F2F468C0C034537E599844A9/
Знаеш ли дека шансата за крит е иста на сите левели од ултито така да муабетов со ослонување ич не ти држи.
И не, Мортред не треба да мавне 2-3 критикала за да убие инт херој, не е initiator, Мортред се убацува при крај на teamfight и лесно ги довршува хероите кои се на пола hp, и да, BKB е најдобриот избор за Мортред после Phase и PMS.
Искрено, ако играте Мортред како hard carry во 4+1 стратегија, онда врска си немате.
Мортред е mid game carry.

F1D55A3B8DAB97D244EC0E72E19F66120FD6764B

Јака партија беше оваа и на крај пак ја изгубивме. Тројца фидери во тимот, мислам дека беа Руси...

Значи AR мод во комбинација со Руси е... :))))))

Невозможно е кога играте AR, двајцата руси се I have no idea what I'm doing и плус противниците се тим од 5 луѓе...good job dota 2!
Кога се 5 луѓе во party, треба да ги дава против други 5...

Значи AR мод во комбинација со Руси е... :))))))

Невозможно е кога играте AR, двајцата руси се I have no idea what I'm doing и плус противниците се тим од 5 луѓе...good job dota 2!
Кога се 5 луѓе во party, треба да ги дава против други 5...
дота прелива од руси шо има. ко не нападна хитлер во лето да...

Ја поиграв малкуцка, не е лоша ама некако за мој вкус е преспора, ја преферирам LoL, ама пак ќе речам Dota2 не е лоша игра, и некако со Sven најубаво ми одеше, најмногу ми одговара.

Шо ја тупите тоа за кој херој како, има многу променливи што можат да влијаат на како еден херој може да биде игран/корисен во една партија така да џабе мелење воденица напразно кога во пракса е многу поразлично..

Actually мене конкретно ми е многу битно каков херој ќе играм, а и како ќе го играм нели, пошто ја си преферирам секогаш херои/ликови/whatever you call it кои се у тежок оклоп и со некој голем weapon, preferably sword, слабо ми одат casters, односно не ми прават толку ќејф како што би гореспоменатиот архитип. Затоа Sven најмногу ми се допадна и одма позади него се Dragon Knight и Omni Knight.

Нешто во последно време доста побрзо ми наоѓа игри. До пред некој ден знаев да чекам и по 3-4 минути, сега за 40 секунди максимум.

Ја поиграв малкуцка, не е лоша ама некако за мој вкус е преспора, ја преферирам LoL, ама пак ќе речам Dota2 не е лоша игра, и некако со Sven најубаво ми одеше, најмногу ми одговара.

Dota спора? Колку партии играше?

Само да ви пишам дека моментално Dota 2 > League of Legends. Овие од РИОТ скроз ја заебаа ЛоЛ, веќе нема ниту баланс на херои, ниту играта е тоа што беше, преполна со дечишта и избагирани сервери. Страшно, не се игра веќе ЛоЛ.

Само да ви пишам дека моментално Dota 2 > League of Legends. Овие од РИОТ скроз ја заебаа ЛоЛ, веќе нема ниту баланс на херои, ниту играта е тоа што беше, преполна со дечишта и избагирани сервери. Страшно, не се игра веќе ЛоЛ.
дота како сценарио(на wc3tft) и игра секогаш ќе биди подобра од лол хон и таму кој се други копии. не е можно копијата да е подобра од оригиналот. џабе ја форсирате лол

дота како сценарио(на wc3tft) и игра секогаш ќе биди подобра од лол хон и таму кој се други копии. не е можно копијата да е подобра од оригиналот. џабе ја форсирате лол

За Dota2 праат моабет која нема врска со WC3.

Dota спора? Колку партии играше?

Доволно за да можам да ја споредам со LoL која е побрза, барем според мене.

Следен херој најверојатно ќе е Skywrath Mage

vw39iPr.png
liuYoFs.png
fDjxLTD.png
CRP24jC.png

Можна е промена на имињата на овие херои:
Tauren Chieftain---->Tribal Chieftain
Bristleback---->BristleBog
Disruptor---->Disruptor the Stormcrafter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom