DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Мортред асален херој?
Мортред ти е иста класа како Урса или Дроу, али ајде.

Тие двајца и да дојдат на 7ми левел ќе газат, мортред не е исто ефикасен на помали левели.

Мортред асален херој?
Мортред ти е иста класа како Урса или Дроу, али ајде.
добро фала богу мортред не го сметав во тие "асални херои"... и без него ќе ја тепавме
Ако го играш како треба, како генкер, тогаш да.
>како што треба
>како генкер
со една магија ќе го запалат не трескај глупости

Под тоа подразбираш корисна AoE магија како silence или способноста да одиш Рошан да го земеш?

Бидејќи освен ако на 8ми левел имаш споено treads и battlefury, не гледам како би им парирал на овие двајца. Поготово не на урса. Така да или објасни подобро што мислиш или не се ни труди, зашто нема смисла да те потпрашувам со секој пост. Мортред ако е најефикасен во mid-game, тогаш не знам што ти подразбираш под зборот ефикасност.

Под тоа подразбираш корисна AoE магија како silence или способноста да одиш Рошан да го земеш?

Бидејќи освен ако на 8ми левел имаш споено treads и battlefury, не гледам како би им парирал на овие двајца. Поготово не на урса. Така да или објасни подобро што мислиш или не се ни труди, зашто нема смисла да те потпрашувам со секој пост. Мортред ако е најефикасен во mid-game, тогаш не знам што ти подразбираш под зборот ефикасност.
Ок, последен пат ќе се обидам да ти објаснам, ултито на Мортред е најефикасно на прв и втор левел, на прв поготово кога support хероите имаат по 700-800 hp, на втор левел еден крит може да смени цел тимфајт.
После тоа, ефикасноста и употребливоста на Мортред опаѓаат без разлика колку фарм има, Мортредот не е добар late game carry, Наикс, Лансер или Воид ќе ја уништат за 5 секунди.
>како што треба
>како генкер
со една магија ќе го запалат не трескај глупости
> not taking BKB as a first item
Enjoy your trench bronzefag.

Ок, последен пат ќе се обидам да ти објаснам, ултито на Мортред е најефикасно на прв и втор левел, на прв поготово кога support хероите имаат по 700-800 hp, на втор левел еден крит може да смени цел тимфајт.
После тоа, ефикасноста и употребливоста на Мортред опаѓаат без разлика колку фарм има, Мортредот не е добар late game carry, Наикс, Лансер или Воид ќе ја уништат за 5 секунди.

Ептен местиш ситуации сега со хероиве. Демек мортред е најјак мидгејм, зашто иначе против некои херои не може late-game.

Ултито не е ефикасно над 16ти левел демек, кога имаш fury и 1000+ критикал?

Затоа реков да не го мешаш директно со овие двајца, во team fight урсата секогаш ќе биде корисна на 8ми левел, поготово со lifesteal, додека од мортредот ќе чекаш едно улти од 240 критикал. Урсата истиот демиџ ќе го прави после 3тиот удар и поголем во секој нареден удар. Траксот ако ништо друго ќе го сјебе цел противнички тим со silence, да не збориме за демиџот кој ќе го добиваат сите други allies.

Од мортред ќе чекаш да скокне со блинк, да удри критикал од 240 на 800 дмџ и тоа го нарекуваш ефикасност?

Ако гледаме дека наикс би играл лејт гејм, еве rhasta и lion играат early game - што да праи мортредов, да се слика?

Така да цела логика ти е свртена само на тоа да докажеш дека мортредот е корисен, а факт е дека може да биде, а може и не, во зависност од хероите. Урса и Тракс секогаш се корисни без разлика на противниците, имаат што да прават на 8ми левел во team fight.

Mortred ganker, god, што ли нема да прочитам... :facepalm:

Значи според тебе, на мортред треба да и' се склопи bkb како прв ајтем (после boots) и да се надеваш дека ќе мавне 2-3 критикала по ред за да можеш да убиеш некој int херој, така? Логикава - fail.

Знам дека знаеш дека повеќето guide-ови препорачуваат воопшто да не се зима ултито пред 10ти левел, затоа што на 6ти прави многу мал dmg и не е ич сигурно (не можеш да се ослониш на него), башка што мортред без блинкот има просечен attack speed - ако немаш среќа да удриш критикал на прв или втор удар рачунај мртов си.

И тоа дека еден или 2 критикала може да смени цел тимфајт - да, може. Али сигурно не на 10ти левел, туку на повисок. Мене лично ми се има десено ова, кога со солидна опрема добивме многу значаен тимфајт и на крај победивме.

http://cloud-2.steampowered.com/ugc/864954646826105551/1EA8BE2A28455C53F2F468C0C034537E599844A9/

Mortred ganker lel. How deep the trench goes............Ако мортред е ганкер тогаш и Warlock е кери пошо ја со него еднаш имам напраено дивајн XD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom