DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
15 минути за реконект во игра каде просечна партија е 40 минути. :facepalm: Каде со тој памет бе дечко? Да беше така речиси сигурно сите партии ќе беа порази за тимот со ливерот. Вака барем после 5 минути го избацува од игра и неговите пари ги дели со останатите, па пак колку-толку се има шанса.
Што сакаш зборувај, али 5 минути се премалку. Ок, 15 се можда многу, но 10 се ок.
Зошто сите abandoned партии до сега ми се поради глупиот интернет кога ке снема, а не дека ливнувам.

Што сакаш зборувај, али 5 минути се премалку. Ок, 15 се можда многу, но 10 се ок.
Зошто сите abandoned партии до сега ми се поради глупиот интернет кога ке снема, а не дека ливнувам.
А да си го смениш интернетот наместо да ги обвинуваш Valve?

А да си го смениш интернетот наместо да ги обвинуваш Valve?
Интернет како интернет нормално е да падни кога-тогаш ради Х причини.
А што праиме со случаите каде многу луѓе имаат прилично слаби пц-а, а успат играта му ја игра.
Имам другар со таков пц и доколку играта му крашне, 5 мин. се премалку за он повторно да се конектира. И него да го обвинувам зошто има прилично слаб пц?

5 минути се и повеќе од доволно за reconnect.
Одозгора ако има 2-3 минути пауза, ете ти 8 минути да рестартираш рутер/модем и да се вратиш во игра.
А, ако проблемот не е во рутер/модем, туку во провајдерот, тогаш смени си го провајдерот.

Zdravo decki edno prasanje do vas
Ja probav igrava uste poodamna ama mi seckase zaradi slabava graficka so ja ima momentalno kompjuterov
Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz
2.1 GB Ram
GeForce 6200 TurboCache(TM) (n)
E sega razmisluvam so graficka da mu stavam,prasav edno drugrace i toj mi go preporaca ova cudo
Gigabyte PCX GeForce GT610 2GB DDR3 HDMI/DVI/VGA
E sega neznam dali ova graficka ke bide kompatibilna so sistemot i sposobna za Dota 2 ? Mislenje ? Fala :)

Zdravo decki edno prasanje do vas
Ja probav igrava uste poodamna ama mi seckase zaradi slabava graficka so ja ima momentalno kompjuterov
Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz
2.1 GB Ram
GeForce 6200 TurboCache(TM) (n)
E sega razmisluvam so graficka da mu stavam,prasav edno drugrace i toj mi go preporaca ova cudo
Gigabyte PCX GeForce GT610 2GB DDR3 HDMI/DVI/VGA
E sega neznam dali ova graficka ke bide kompatibilna so sistemot i sposobna za Dota 2 ? Mislenje ? Fala :)
Дури и да е компатибилна со системот (а најверојатно ќе биде) - не е доволна за дота 2.

Се мрднало ова нешто. Вчера на АР ни се паѓаат 5 интелигенција (Чен, Обсидиан, Лион, Некролајт и Тинкер), а пред тоа правеа репик на АА и Дарк Сер. Ајде нема везе тоа, што се паднаа сите интелигенција, јасно ни беше дека губиме. Проблемот е што овие не сакаа да не срушат, иако не бранеше никој од нас и затоа Чен се одлучи да ливне за да не „спаси“. Ливнува Чен после тоа сите останати и гледам денес ми пишува abandon и ме става во low priority. Еве сеа 10 минути чекам на мечмејкинг и прашање е дали воопшто ќе дочекам некогаш:facepalm:

Се мрднало ова нешто. Вчера на АР ни се паѓаат 5 интелигенција (Чен, Обсидиан, Лион, Некролајт и Тинкер), а пред тоа правеа репик на АА и Дарк Сер. Ајде нема везе тоа, што се паднаа сите интелигенција, јасно ни беше дека губиме. Проблемот е што овие не сакаа да не срушат, иако не бранеше никој од нас и затоа Чен се одлучи да ливне за да не „спаси“. Ливнува Чен после тоа сите останати и гледам денес ми пишува abandon и ме става во low priority. Еве сеа 10 минути чекам на мечмејкинг и прашање е дали воопшто ќе дочекам некогаш:facepalm:

Дефинитивно AR-то како мод е некое тролање од Valve, вчера две партии по ред на противнициве им дава counter херои на нашите, онака поштено во шише да не стават. Добиваме тепачи, ги имаат најдобрите disable против нас. Добиваме agi херои, против нас гледам како тим на CM да бирал.

Се кладам дека нешто ти си заебал околу ливнувањето затоа што има многу мали шанси да те стави во low priority ако ливнеш еднаш, а има 0% да те стави у low ако е safe to leave.

проблемот ти е во то шо тој шо „ливнал“ пред тебе само се дисконектирал од серверот и ве истрола сите, а ти го фати мамецот и мана abandon game како и да му е името...

Не ми е прва партија, па да не знам како иде тоа. Пишуваше Chen (*не знам како му беше никот) abandon the game. После тоа се дисконектирале сите освен мене, затоа што бев афк. Кога се вратив, сеуште траеше играта...уште некои 10тина секунди и после се сруши „кристалот“, како и што се случува кога ќе се дисконектираат 3 или 4 играчи од исти тим. Пиша убаво Dire win и тоа беше тоа.
Нема везе, помина „казната“ иако не бев ништо крив. Јас прво мислев да не ми удриле рипорт случајно, затоа што бев афк, ама после видов пишуваше abandon.
Ако не ме мрзи, ќе пуштам утре риплеј и ќе ставам скриншот.

Има ауто AFK детектор кој ти става абандом ако си афк подолго време

Проблемот е што тоа safe to leave им е ретардирано и не работи како што треба односно го дава како погрешна информација. Еднашка се изгаси еден и пишуваше abandonment by xxx this game is safe to leave. И јас се изгасив. После 30 секунди другарот на скајп ми вика еј абе се врати овој и си ја продужија партијата...
како и што се случува кога ќе се дисконектираат 3 или 4 играчи од исти тим.
зошо ја мислам дека ова се дешава само кога цел тим ќе се дисконектира?

Проблемот е што тоа safe to leave им е ретардирано и не работи како што треба односно го дава како погрешна информација. Еднашка се изгаси еден и пишуваше abandonment by xxx this game is safe to leave. И јас се изгасив. После 30 секунди другарот на скајп ми вика еј абе се врати овој и си ја продужија партијата...

зошо ја мислам дека ова се дешава само кога цел тим ќе се дисконектира?

Нема врска ако се вратил дечкото, пак си е safe to leave.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom