Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Глупости играње курот со хипохондријата на народот :) со цел носење закони за замајување и замена на суштински и потрбните ствари.

Добро осмислена тактика која функционира веќе подолго време.

Tи мислиш дека никој не ти се налутил, всушност зад грб те пцујат, и не им се оди на гости кај тебе, слушај што ти кажувам, само лице ти прават. Јас лично, кога треба да одам кај вакви гости, одам само од зорт, чест да направам, на родендени и слично, од што морам. И си одам најбргу што можам. Едноставно, не ми е лезет седењето. Налет и мезе и пијачки и се, да седам ко казнет.

Им го почитувам куќниот ред, ако не се пуши кај нив - океј, не пушам, или излегувам на тераса, ама самите треба да се чукнат по глава и да се замислат. Плус, сите што вака се фураат се тешки намќори, не им смета цигарата, на нив во животот се им смета. Како тип на луѓе се такви.

Е затоа, кај одредени персони - кур што одам на гости. "Ало, ај дојдете во петок", "Аааа, фала, имам работа нешто...ќе се видиме другпат".

Ти пак не ја сфаќаш (или не сакаш да ја сфатиш) поентата. Апсолутно сме за тоа непушачите да бидат заштитени и пушењето на јавни места да биде забрането, но мора да постојат простории наменети за пушачи.

Никој не те дискриминира, имаш места наменети за непушачи. Дискриминацијата е да не обезбедиш и места за пушачи.

Јас ги пцујам пушачите во фаца и имам лице да им кажам да не пушат.
Кој му се пуши да не ми иде на гости.

Затоа ги мразам навиките на пушачите најбитен елемент во животот и е да запалат цигара.

Кога чекам автобус никој нема право да ми пуши пред лице.
Кога возам никој нема право да пуше.

Колку од вас пушачите го почитувате знакот забрането пушење?
Ајде Мистичен колку пати имаш заплено цигара на место каде што пишува забрането пушење.

Колку сте размислиле дека кога чекате на семафор да поминете на пешачки дека може да изедете букавално тешка тупаница бидејки некој зад вас го иритира вашето пушење.

Пушењето офицјално е Болест или се правите на 3-ипол

Дали некој размислил дека кога влегува во автобус после пушењ на станица е голем смрдеж и давеж.

:tv: Реалната слика е друга.

Не се правам дека ми пречат цигарите туку ти гарантирам дека ми ги дигат нервите до Макс.

Вирус, крени ручна малку.
Мене ми сметаат циганите, инвалидите, животните, невработените, социјалците, неплаќачите на струја, домашните миленичиња, педерите, лезбејките, хомосексуалците и сите што одат на две нозе.
Но, мојата омраза према нив јас не можам да ја изразам со тоа што им забранувам да минуваат на пешачки, да се качуваат во јавен превоз, не ги носам у болница дека се болни.

Делот за во твојот дом е кул, твојот дом е твој дом. Пешачкиот премин е и мој, исто и јавниот превоз, а и знакон за забрането пушење е испечатен и со мои даночни пари.

Вирус, крени ручна малку.
Мене ми сметаат циганите, инвалидите, животните, невработените, социјалците, неплаќачите на струја, домашните миленичиња, педерите, лезбејките, хомосексуалците и сите што одат на две нозе.
Но, мојата омраза према нив јас не можам да ја изразам со тоа што им забранувам да минуваат на пешачки, да се качуваат во јавен превоз, не ги носам у болница дека се болни.

Делот за во твојот дом е кул, твојот дом е твој дом. Пешачкиот премин е и мој, исто и јавниот превоз, а и знакон за забрането пушење е испечатен и со мои даночни пари.

Лезбејките , хомосексуалците , циганите , инвалидите, животните ,педерите.

До 70 и некоја хомо беше Болест според светската здраствена организација , но за жал дел од овие псијатрите кој одлучуваат за тоа биле педери.

Инвалидите немат избор. Не ми пречат
Животните немат избор. Не ми пречат напротив
Циганите имат ограничен. Да ми пречат тие што пушат на сред улица.

Многу пати сум фасиран во „дискотека“ шетета на облеката не ја плаќа пушачот во многу случаи се враќа (во непушачка единица)

Кога се врќам од интернет кафе или дискотека смрдам на цигари морам да се луфтирам два дена за се исперам.

Доста се жалите насочејте ја енергијата за пушење во позитивни цели.

Каде не знаете да си кажете стоп мора некој дргуг да ви каже

И јас пиев и возев сега дали е така, возев брзо сега дали возам брзо, претекнував на полна линија сега дали претекнувам.

Каде се мојте шоферски права?

А што ја боли владата за моето здравје??? Мое си е. А ако толку се грижат да не се трујам со дим и да не ги трујам тие околу мене, што не тргне пола автомобили од улиците, камионите од кој што кога ќе помине некој ми требаат нови бели дробови. Што не се расправа со Усје, Топилиница, Охис итн итн што филтер немаат сменето од времето татко ми кога играл фудбал во маало. И зошто да ме дискриминира како пушач??? Или нека го направи пушењето нелегално, или кога не кршам никаков закон, нека не ми кажува каде да не го кршам. Тоа си е мое. За непушачите, ваш проблем. Пример: И на мене бар 200.000 "возачи" ми сметаат, па што да правам. Ќе свирнам, ќе опцујам и ќе продужам, не му можам ништо. А ние пушачите ако пополека ве убиваме, секоја од тие будали може во секунд да ве скине, ај малку против нив жалете се!!!

Колку сте размислиле дека кога чекате на семафор да поминете на пешачки дека може да изедете букавално тешка тупаница бидејки некој зад вас го иритира вашето пушење.
Полека бачко. И мене ме иритираат многу нешта, ама не им мавам боксови по улица на сељачишта или типови што смрдат на пот, или на пример.

Ај и за тебе реприза, пошто ја пропушташ поентата:

Како што треба непушачите да бидат заштитени од пушачите и да се забрани пушењето на јавни места, така мора да се обезбедат и за пушачите соодветни места, каде нема да им штетат на непушачите. Во спротивно е дискриминација.

ајдеееееееееееее:vozbud: што не ке чуеш.пази дискриминирани пушачи аууууууууууууууууууууу лелелеел па овие станаја грајџани од втор ред:pos2::pos2:Мој предлог формирајте здружение на грајџани пушачи( на цигари мислам) и направете простор каде ке се собирате и трујте се удавитесе што сакате прајте.Реално тоа е достоинство само немој да сметате.:toe:

ајдеееееееееееее:vozbud: што не ке чуеш.пази дискриминирани пушачи аууууууууууууууууууууу лелелеел па овие станаја грајџани од втор ред:pos2::pos2:Мој предлог формирајте здружение на грајџани пушачи( на цигари мислам) и направете простор каде ке се собирате и трујте се удавитесе што сакате прајте.Реално тоа е достоинство само немој да сметате.:toe:
Не станавме грајџани (граѓани се пишува) од втор ред, туку некој сака да не направи.

Ај и за тебе, со инка со фи 16:

Како што треба непушачите да бидат заштитени од пушачите и да се забрани пушењето на јавни места, така мора да се обезбедат и за пушачите соодветни места, каде нема да им штетат на непушачите. Во спротивно е дискриминација.

Или, нека ја забранат продажбата на цигари во целост ако не се способни за тоа. Aма од кај акцизи после...

Полека бачко. И мене ме иритираат многу нешта, ама не им мавам боксови по улица на сељачишта или типови што смрдат на пот, или на пример.

Ај и за тебе реприза, пошто ја пропушташ поентата:

Да се потиш не бираш ... Потењето не е луксуз.

Непушењто не предизвикува штета за разлика од пушењето:smir:

Не ме свати. Сакав да ти кажам дека тоа што тебе ти смета дома мене лично ич не ми чуе оваквово бидејќи никад не ни планирам да ти дојдам на гости. Ама ептен глупа идеја ти е да поддржиш закон кој задира широка маса на население бидејќи ете тебе лично ти сметало. Моите права како пушач никогаш, апсолутно никогаш, не смеат да бидат загазени поради твоите како непушач. И се беше во ред се додека и моите и твоите права беа исполнети. Ова веќе е за никаде.

Патем, треба да си гомнар у душа за да класификуваш толку голем број на население како "ограничени", макар биле и роми. Неедуцирани можеби се, ама ограничени...

Предизвикува штета. Кој смрди, не е уреден, не одржува лична хигиена, се бања еднаш неделно (во најдобар случај) и е веројатно преносител на заразни болести, преку воздух.

Нејќам смрдливи типови во моја близина. Ми го загадуваат воздухот и ми се ризик по здравје. Разговор со нив е уште поголем ризик по здравје.

Каква штета ти предизвикувам јас тебе кога пушам цигари кои сум ги купила со сопствени пари во просторија за пушачи?

Каква штета ти предизвикувам јас тебе кога пушам цигари кои сум ги купила со сопствени пари во просторија за пушачи?
Го нервираш.

Пази, може на семафор бокс да ти удри ако знае дека си пушач :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom