Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Tи мислиш дека никој не ти се налутил, всушност зад грб те пцујат, и не им се оди на гости кај тебе, слушај што ти кажувам, само лице ти прават. Јас лично, кога треба да одам кај вакви гости, одам само од зорт, чест да направам, на родендени и слично, од што морам. И си одам најбргу што можам. Едноставно, не ми е лезет седењето. Налет и мезе и пијачки и се, да седам ко казнет.

Им го почитувам куќниот ред, ако не се пуши кај нив - океј, не пушам, или излегувам на тераса, ама самите треба да се чукнат по глава и да се замислат. Плус, сите што вака се фураат се тешки намќори, не им смета цигарата, на нив во животот се им смета. Како тип на луѓе се такви.

Е затоа, кај одредени персони - кур што одам на гости. "Ало, ај дојдете во петок", "Аааа, фала, имам работа нешто...ќе се видиме другпат".

Ти пак не ја сфаќаш (или не сакаш да ја сфатиш) поентата. Апсолутно сме за тоа непушачите да бидат заштитени и пушењето на јавни места да биде забрането, но мора да постојат простории наменети за пушачи.

Никој не те дискриминира, имаш места наменети за непушачи. Дискриминацијата е да не обезбедиш и места за пушачи.

Во потполност се слагам со тебе.

Tи мислиш дека никој не ти се налутил, всушност зад грб те пцујат, и не им се оди на гости кај тебе, слушај што ти кажувам, само лице ти прават. Јас лично, кога треба да одам кај вакви гости, одам само од зорт, чест да направам, на родендени и слично, од што морам. И си одам најбргу што можам. Едноставно, не ми е лезет седењето. Налет и мезе и пијачки и се, да седам ко казнет. Им го почитувам куќниот ред, ако не се пуши кај нив - океј, не пушам, или излегувам на тераса, ама самите треба да се чукнат по глава и да се замислат. Плус, сите што вака се фураат се тешки намќори, не им смета цигарата, на нив во животот се им смета. Како тип на луѓе се такви. Е затоа, кај одредени персони - кур што одам на гости. "Ало, ај дојдете во петок", "Аааа, фала, имам работа нешто...ќе се видиме другпат". Ти пак не ја сфаќаш (или не сакаш да ја сфатиш) поентата. Апсолутно сме за тоа непушачите да бидат заштитени и пушењето на јавни места да биде забрането, но мора да постојат простории наменети за пушачи. Никој не те дискриминира, имаш места наменети за непушачи. Дискриминацијата е да не обезбедиш и места за пушачи.

:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz: Одлично кажано....

Vidi ako vie nemate dovolno pamet da pocituvate tugi pravila toa si e vasa rabota.

Jas so takvi kako vas nikad ne bi se druzela POBITNA DA TI E CIGARATA OD MENE? Ili aj be ke dojdam kaj vas vo kuka i izvinete za zborot ama ke vi se poseram na masa, pa nisto nemoj da mi kazes, demek gostin sum ili????????

Jas imam VISTINSKI PRIJATELI , so visok stepen na svest i sovest, nikoj mene ne me pcue i si se postuvame i sakame i redovno doagjaat na gosti.

A vie vodete vojni za cigari i raspravajte se, ali zakon si e zakon, site ke legnete na brasno...a sega samo vi ostanuva da digate prasina i nisto drugo.

A inace i jas sum za da ima posebni mesta za pusaci, zasto da ne? Jas i rekov deka sum za kompromis. Ama ne kako sto pravat dve masi nepusacki dve pusacki, toa e ziva glupost, ako veke pravat neka bidat posebni prostorii.

Udri go narodot kaj sto navekje go boli, potoa kazi mu "epa toa se evropski zakoni de, sto se buinite"
Така гледано Македонија е многууууу понапред од Бугарија и од гејлада.Кај нив ваквите закони допрва (од 2010 година)ќе се донесуваат.
еве закон во Бугарија што предвидува :От 1 јуни 2010 година тјутјунопушенето на обштествени места ште б'де забранено, предвиждат поправки в Закона за здравето, които здравното министерство ште внесе в Министерски с'вет. Според тјах след по-малко от 2 години нјама да може да се пуши "в закритите обштествени места, вклјучително обштественија транспорт, и в закритите работни помештенија".
закон'т позволјава изклјученија. Ресторантите и кафенетата могат да осигурјат до 50% от местата си за пушачи, а на работните места може да се обособи помештение, в което да се пуши, стига то да има вентилација.

истото важи и за гејлада, само да го најдам линкот.

Vidi ako vie nemate dovolno pamet da pocituvate tugi pravila toa si e vasa rabota.

Jas so takvi kako vas nikad ne bi se druzela POBITNA DA TI E CIGARATA OD MENE? Ili aj be ke dojdam kaj vas vo kuka i izvinete za zborot ama ke vi se poseram na masa, pa nisto nemoj da mi kazes, demek gostin sum ili????????
Правиш глупи компарации. Не збориме за посерување на маса и толерирање на такво однесување, ниту дали на некој му е побитна цигарата од пријателот. Ама има и луѓе што на такви банални по пријателство работи им даваат екстра значење, сам/а ја издигаш цигарата над пријателството, им ставаш забрани на пријатели кога ти доаѓаат на гости...

Реков јас...терсене и намќоришта се тие што не им даваат да пушат на гости :) Што го каниш на гости, кога го казнуваш со нешто. Мазохисти.

Jas imam VISTINSKI PRIJATELI , so visok stepen na svest i sovest, nikoj mene ne me pcue i si se postuvame i sakame i redovno doagjaat na gosti.

: )))))))))))))

Ej, a ние имаме лажни пријатели, со низок степен на свест, бидејќи ни дозволуваат да пушиме кај нив на гости и си се сакаме, и си одиме на гости:)

ali zakon si e zakon, site ke legnete na brasno...a sega samo vi ostanuva da digate prasina i nisto drugo.
Закон паѓа на уставен ако е глуп закон. Како што падна во Германија, токму законот за целосна забрана на пушењето.

Така да, никое бунење не е џабе.

И олабаи се со цигарче, напнат/а си ми нешто :)

Tи мислиш дека никој не ти се налутил, всушност зад грб те пцујат, и не им се оди на гости кај тебе, слушај што ти кажувам, само лице ти прават. Јас лично, кога треба да одам кај вакви гости, одам само од зорт, чест да направам, на родендени и слично, од што морам. И си одам најбргу што можам. Едноставно, не ми е лезет седењето. Налет и мезе и пијачки и се, да седам ко казнет.

Им го почитувам куќниот ред, ако не се пуши кај нив - океј, не пушам, или излегувам на тераса, ама самите треба да се чукнат по глава и да се замислат. Плус, сите што вака се фураат се тешки намќори, не им смета цигарата, на нив во животот се им смета. Како тип на луѓе се такви.

Е затоа, кај одредени персони - кур што одам на гости. "Ало, ај дојдете во петок", "Аааа, фала, имам работа нешто...ќе се видиме другпат".

I jas da te prasam tebe dali ako dojdam kaj tebe na gosti i ti kazam da ne pusis bi go napravil toa za mene, iako jas sum odlucila da dojdam kaj tebe na gosti, sto znam deka si pusac? Ne, nego go prifakam toa i ke zrtvuvam vecer ama ke dojdam kaj tebe deka ti mi znacis kako prijatel i znam deka nemam pravo sto da kazam TVOJA kuka-tvoi pravila.

Zasto da e porazlicno i treba da razmislam koga ti ke dojdes kaj mene, kade e zabraneto da pusis. Dali e tolku tesko za tebe da napravis otstapki i da mi ja ispocituvas kukata i redot vo nea?

Znaci jas mozam da napravam nesto za tebe da te vidam, ama ti bi me pcuel ako vo MOJA kuka ne smees da pusis?

I jas da te prasam tebe dali ako dojdam kaj tebe na gosti i ti kazam da ne pusis bi go napravil toa za mene, iako jas sum odlucila da dojdam kaj tebe na gosti, sto znam deka si pusac? Ne, nego go prifakam toa i ke zrtvuvam vecer ama ke dojdam kaj tebe deka ti mi znacis kako prijatel i znam deka nemam pravo sto da kazam TVOJA kuka-tvoi pravila.

Zasto da e porazlicno i treba da razmislam koga ti ke dojdes kaj mene, kade e zabraneto da pusis. Dali e tolku tesko za tebe da napravis otstapki i da mi ja ispocituvas kukata i redot vo nea?

Znaci jas mozam da napravam nesto za tebe da te vidam, ama ti bi me pcuel ako vo MOJA kuka ne smees da pusis?
Tи пак си верглаш по твое "Кај мене дома, кај мене дома"...

Океј бе, изигравај си кај тебе дома регулаторна гиљотина. Но, пак ја пропушташ главната поента, која не се однесува за кај тебе дома, а тоа е дека - Како што треба непушачите да бидат заштитени од пушачите и да се забрани пушењето на јавни места, така мора да се обезбедат и за пушачите соодветни места, каде нема да им штетат на непушачите. Во спротивно е дискриминација.

Ај пак: Како што треба непушачите да бидат заштитени од пушачите и да се забрани пушењето на јавни места, така мора да се обезбедат и за пушачите соодветни места, каде нема да им штетат на непушачите. Во спротивно е дискриминација.

Да зимам инката или сфати?

A inace i jas sum za da ima posebni mesta za pusaci, zasto da ne? Jas i rekov deka sum za kompromis. Ama ne kako sto pravat dve masi nepusacki dve pusacki, toa e ziva glupost, ako veke pravat neka bidat posebni prostorii.

Citaj mi gi do kraj postovite a ne samo toa sto ti odgovara?

Da zemam jas inka ili u redu sme dvajcata :back:

Citaj mi gi do kraj postovite a ne samo toa sto ti odgovara?

Da zemam jas inka ili u redu sme dvajcata :back:
Eпа океј, пиши само дека си за тоа дека треба да има и места за пушачи, темата е за тоа, не за кај тебе дома :)

У реду сме :smir:

Опасни сте пушачите вие и пушка ќе земете и штрјак ќе направите абе и европа ќе ја освоите само до цигар да дојдете.

Овој закон драстично ќе го намали и ширењето на грипот.
Абе пушачите доста го празневте буџетот на Македонија треба да ви стават и ЕКО ДАНОК кој му се пуши нека си пуши дома.

Глупости играње курот со хипохондријата на народот :) со цел носење закони за замајување и замена на суштински и потрбните ствари.

Стварно претеруваат , не смее да се пуши во бифе на факултет и можеш да ја замислиш ситуацијата во бифе,сите надвор пушат цигари со кафето во рака а внатре двајца без тројца ,ептен е претеризам:star:

Опасни сте пушачите вие и пушка ќе земете и штрјак ќе направите абе
Абе пушачите доста го празневте буџетот на Македонија треба да ви стават и ЕКО ДАНОК кој му се пуши нека си пуши дома.
Мислиш го полневме, од акцизи за цигари и даноци.

И батали чичковски муабети од типот на "сега гасоводот кога ќе го пуштат"...

...и погледни и на реалноста дека се случува дискриминација.

Глупости играње курот со хипохондријата на народот :) со цел носење закони за замајување и замена на суштински и потрбните ствари.

Provereno veke odamna ...:) treba samo da se pogledne zad slikata..!! :)
goebbels.jpg

Мислиш го полневме, од акцизи за цигари и даноци.

И батали чичковски муабети од типот на "сега гасоводот кога ќе го пуштат"...

...и погледни и на реалноста дека се случува дискриминација.

Ne zezaj dobro e.................. sto ke bese da objaveja SLOBODEN ODSTREL na pusaci......:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom