Jas sum nepusac i skoro site prijateli sto gi imam se nepusaci, kaj mene doma ima zabrana za pusenje i sepak sekoj ja pocituva i vo zima izleguvaat nadvor da pusat, nikoj ne mi se nalutil do sega zatoa sto znaat moja kuka-moi pravila
Tи мислиш дека никој не ти се налутил, всушност зад грб те пцујат, и не им се оди на гости кај тебе, слушај што ти кажувам, само лице ти прават. Јас лично, кога треба да одам кај вакви гости, одам само од зорт, чест да направам, на родендени и слично, од што морам. И си одам најбргу што можам. Едноставно, не ми е лезет седењето. Налет и мезе и пијачки и се, да седам ко казнет.
Им го почитувам куќниот ред, ако не се пуши кај нив - океј, не пушам, или излегувам на тераса, ама самите треба да се чукнат по глава и да се замислат. Плус, сите што вака се фураат се тешки намќори, не им смета цигарата, на нив во животот се им смета. Како тип на луѓе се такви.
Е затоа, кај одредени персони - кур што одам на гости. "Ало, ај дојдете во петок", "Аааа, фала, имам работа нешто...ќе се видиме другпат".
Jas so toa sto ne pusam na nikogo ne mu nastetuvam, dali toa moze nekoj da go kaze od vas pusacite, kako e na vasite deca? Nema nisto pogrozno od toa koga ke vidam nekoja bremena da pusi, ili mali deca butka vo kolicka i cigara vo raka. Taka e, uste od mali pravi gi bolni, posle se cudat abe slabokrvni mi se decana, stalno kashlaat itn.
Ти пак не ја сфаќаш (или не сакаш да ја сфатиш) поентата. Апсолутно сме за тоа непушачите да бидат заштитени и пушењето на јавни места да биде забрането, но мора да постојат простории наменети за пушачи.
Zasto mene me diskriminirate kako nepusac?
Zasto jas treba doma da sedam zatoa sto mi smetaat cigari a vie samo da imate noken zivot?
Никој не те дискриминира, имаш места наменети за непушачи. Дискриминацијата е да не обезбедиш и места за пушачи.