До кога христијаните ке бидат ограбувани од црквата?

• Креатор на темата Креатор на темата МЈ23
  • Време на започнување Време на започнување
Колку свои ЈАС се дозволени да се изградат ?

Едно, како прво треба да се прашаат во што веруваат и зошто, и дали има некаква полза од тоа што веруваат.

Едно, како прво треба да се прашаат во што веруваат и зошто, и дали има некаква полза од тоа што веруваат.

Има мал процент на доверба во зборот верување, а тоа е повеќе од доволно во одредени фази на развиток.
А што полза имаш ти со тоа што неверуваш ?

Има мал процент на доверба во зборот верување, а тоа е повеќе од доволно во одредени фази на развиток.
А што полза имаш ти со тоа што неверуваш ?
Едноставно ми изгледа како пат до некоја провалија, се се врти во круг ништо не се дешава, се осеќам поголем грешник што верувам бидејки на тој начин ја подржавам црквата која лапа пари од `верниците`, порано бев верник а сега не сум и разликата уште не ја согледав освен деновите кога доаѓа попот кај мене дома и полесен сум за 100-200 денари колку од култура да му дадеш.

Ти што полза имаш што веруваш?

Едноставно ми изгледа како пат до некоја провалија, се се врти во круг ништо не се дешава, се осеќам поголем грешник што верувам бидејки на тој начин ја подржавам црквата која лапа пари од `верниците`, порано бев верник а сега не сум и разликата уште не ја согледав освен деновите кога доаѓа попот кај мене дома и полесен сум за 100-200 денари колку од култура да му дадеш.

Ти што полза имаш што веруваш?

Кој рече дека му верувам или неверувам на некого.
Инаку добро е што си видел дека од верување нема фајде.
Сега на ред е и од неверувањето да се откажеш, и од него немаш фајде.

Е.ати Љубовта што треба да ја платиш

If You want to Buy love, buy yourself a dog.......

...it will love you unconditionally...lol

Еееее...попството е занат. Некој идел у школо, години инвестирал и све то - јасно дека треба да се платат услуги. Е сега, дали се претерува со тарифите или не тоа е друга прича. Или дали треба да се остави на - дај колку што можеш, пошто нели, ова е спиритуална услуга.

...it will love you unconditionally...lol

Еееее...попството е занат. Некој идел у школо, години инвестирал и све то - јасно дека треба да се платат услуги. Е сега, дали се претерува со тарифите или не тоа е друга прича. Или дали треба да се остави на - дај колку што можеш, пошто нели, ова е спиритуална услуга.

Каков оксиморон, кажи а? „Спиритуална услуга!“

...а за безусловната љубов - my favorite>
memes-lol-god.jpg

Каков оксиморон, кажи а? „Спиритуална услуга!“

...а за безусловната љубов - my favorite>
memes-lol-god.jpg

хаххааа....прва лига е сликава, и мене ми е омилена :)

Е па сеа...тоа е тоа, што ќе се прави. Си платил за тоа, си уложил време и треба барем нешто да ти се даде заузврат. Јас барем така гледам. Ама свештените лица ако ме прашаш, they have to lead by example - which they dont.

Па не се толку глупи, ваљда...

Пара си е пара, а џип е увек боље од фичо, нели.

тогаш треба џип за сите нас...хахааа :pos2: ахем...мислев за сите оние што парично ги подржуваат

тогаш треба џип за сите нас...хахааа :pos2: ахем...мислев за сите оние што парично ги подржуваат

Еми, оти ги поддржувате, па? Што работа ви бркаат, па да ги плаќате?

Не е толку страшно што им ги празнат џебовите ТОЛКУ колку што е страшно тоа што им ио празнат ионака кревките нервни влакненца...

Кој рече дека му верувам или неверувам на некого.
Инаку добро е што си видел дека од верување нема фајде.
Сега на ред е и од неверувањето да се откажеш, и од него немаш фајде.

Е сеа ме збуни, има верување, неверување а за трето незнам

Не е толку страшно што им ги празнат џебовите ТОЛКУ колку што е страшно тоа што им ио празнат ионака кревките нервни влакненца...

Еве, пак го поставувам прашањево: како Ти успева да останеш резистентен и не чепнат од сите овие влијанија во Светов, а притоа да бидеш јако оригинален, со сочуван чист ум, за разлика од „опраните„ умови од верните, кои се цело време под „перачко„ влијание од своите попој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom